Lebanon : срамота е ова што се случува

• Креатор на темата Креатор на темата Macedalien
  • Време на започнување Време на започнување
georgi25 напиша:
Za drugarce:
Site sto se po zatvori se sigurno za nesto tamu, znaes li kolku palestinci ziveat vo Izrael, rabotat i ziveat vnatre, normalno e da ima kriminalci megju niv. Baranjata na Palestincite mnogu potsekjaat na baranjata na teroristite od Irak, da se oslobodat zatvorenicite, mnogu nerealni baranja.
Факт е дека израелците фаќаат палестинци кои живеат на палестинска територија и без да имаат некакви докази дека се виновни ги држат во затвори. Без судења без ништо. За такви затвореници се бараше ослободување. До душа јас лично го гледам тоа како да сакале да чуе светската јавност дека постојат такви неправедно затворени луѓе а Израел ја врти сега работата на друга страна.

NeRtHuS_ErDa напиша:
Ne mozam da mu odoleam na edna informacija sto vsusnost na prv pogled nema nisto zaednichko so temata (slobodno moze da mi bide izbrisan postot :) )

Ova e "smetkata" na Internaciolaniot komitet na Crven krst objavena 1993 godina vo vrska so brojot na "ubienite" evrei vo Vtorata svetska vojna. (rezultatot na istrazuvanjeto na Crven Krst e baziran na medicinski istrazuvanja na ostatocite od "telata" na mrtvite vo logorite:

DEATHS IN GERMAN CONCENTRATION CAMPS
DOCUMENTED BY THE INTERNATIONAL
COMMITTEE OF THE RED CROSS.
Auschwitz -60,056
Bergen-Belsen 6,853
Buchenwald-20,687
Dachau-18,456
Flossenbьrg-18,334
GroRosen-10,951
Majdanek-8,831
Mauthausen-78,859
Mittelbau-7,468
Natzweiler-4,431
Neuengamme-5,785
Ravensbrьck-3,639
Sachsenhausen-5,014S
tutthof-12,634
Theresienstadt-29,375
Other camps-4,704
VKUPNO-296,081

KADE SE 6te MILIONI? Tamu kade sto se i site "navidum" ubieni evrei od muslimani,hristijani i se zivo sto postoi na ovoj svet (a sto ocigledno im smeta na Izraelcite)

Stvarno ne znam sto da ti pisam na ova glupost sto si ja izvadila od nekoj islamisticki sajt:)
Koga go citav tvojot post kako da citav nekoj govor na onoj pretsedatelot na Iran:):)
Nema mnogu reziranje, se znae koj prv pocna so samoubistveni napadi vo regionot i so koristenje na deca vo niv!!
Razmislete malku?
NeRtHuS_ErDa? Sto tolku si anti-semitski nastroena ziti sve?
Ili si pro-muslimanski ili anti-semitski!

другарче напиша:
Факт е дека израелците фаќаат палестинци кои живеат на палестинска територија и без да имаат некакви докази дека се виновни ги држат во затвори. Без судења без ништо. За такви затвореници се бараше ослободување. До душа јас лично го гледам тоа како да сакале да чуе светската јавност дека постојат такви неправедно затворени луѓе а Израел ја врти сега работата на друга страна.

Abe brat, pa sekade ima nevino zatvoreni lugje, na toj li nacin ke ja podobrat nivnata situacija, so teroristicki napadi??
Ne zezaj!
Celata rabota se vrti okolu celosno unistuvanje na Izrael!!
Samo prifakjanje na realnosta deka Izrael postoi tamu i ke postoi moze da donese mir vo toj region.

Јас мислам дека Израелциве се во право, ги турија со бомбаши сабоубици, па редно беше да покажат дека и тие се сила која не се потценува.

georgi25 напиша:
Abe brat, pa sekade ima nevino zatvoreni lugje, na toj li nacin ke ja podobrat nivnata situacija, so teroristicki napadi??
Ne zezaj!
Celata rabota se vrti okolu celosno unistuvanje na Izrael!!
Samo prifakjanje na realnosta deka Izrael postoi tamu i ke postoi moze da donese mir vo toj region.
Види проблемите меѓу Израел и Палестина не се толку едноставни како што испаѓа од твоето размислување. Гледам дека си про-израелски настроен и се е тоа ок ама за некои работи не си прав. Невино затворените луѓе не сакаа да ги ослободат со терористички напади туку со размена. Израелците во ниеден момент не рекоа дека не држат невино затворени луѓе.

другарче напиша:
Види проблемите меѓу Израел и Палестина не се толку едноставни како што испаѓа од твоето размислување. Гледам дека си про-израелски настроен и се е тоа ок ама за некои работи не си прав. Невино затворените луѓе не сакаа да ги ослободат со терористички напади туку со размена. Израелците во ниеден момент не рекоа дека не држат невино затворени луѓе.

Pa dobro ne se tolku ednostavni, normalno.A kako ti mislis deka se zatvoreni tie lugje, taka random gi sobirat od ulica i gi zatvarat?
I zasto najradikalnite organizacii kidnapiraat i ubivaat drugi lica za da gi oslobodat tocno niv?
Jas mislam deka golem del od tie zatvoreni se povrzani so teroristicki grupacii.
Sigurno ima i nevini megju niv ama jebi ga, taka e sekogas, nekoj go jade. Ne e pravilno ama nemoze mnogu da se napravi.
Inace vo ovaa situacija sum pro-izraelski nastroen zatoa sto preku k_r mi e od ovie teroristi, niz cel svet.

georgi25 напиша:
Pa dobro ne se tolku ednostavni, normalno.A kako ti mislis deka se zatvoreni tie lugje, taka random gi sobirat od ulica i gi zatvarat?
I zasto najradikalnite organizacii kidnapiraat i ubivaat drugi lica za da gi oslobodat tocno niv?
Jas mislam deka golem del od tie zatvoreni se povrzani so teroristicki grupacii.
Sigurno ima i nevini megju niv ama jebi ga, taka e sekogas, nekoj go jade. Ne e pravilno ama nemoze mnogu da se napravi.
Inace vo ovaa situacija sum pro-izraelski nastroen zatoa sto preku k_r mi e od ovie teroristi, niz cel svet.
значи тие луѓе што непотребно биле затворени кога ќе искочат од затвор треба да продолжат да живеат нормално и да се толерантни према израелците?? нормално дека ќе гледат да се одмаздат како што можат и за жал најчесто единствен начин е да си дигнат во воздух на израелска територија. си ебале мајка и тие и тие, работата е м.м.е кој прв почна, а у меѓувреме гинат премногу невини луѓе :(

Како почна целата работа..
Палестинците киднапираа израелски војник, дете. Во замена за неговото враќање во Израел бараа ослободување на 1,500 палестински затвореници од израелските затвори. Еден војник, еден живот, во замена за 1,500 други, кои по нивното ослободување стануваат потенцијални непријателски војници? Кој и да ја направи таа замена нема грам мозок.

Оттука, многу јасно се гледа дека Палестинците им дадоа повод на Израелците уште еднаш да влезат во Газа. Можеби Израел го искористи грабнувањето на војникот како повод за воена акција, ама ете, се случи што се случи.

И тука негде веќе се замеша Хезбалах, со ракетирање на израелски градови, од јужен Либан.
И сега, не ми е јасно како некои од вас очекуваат Израелците да не реагираат кога им е загрозен територијалниот интегритет, од друга земја, особено кога тие што ги напаѓаат сочинуваат 15-20% од парламентот на таа земја! Значи, тоа што Хезбалах го направи е еднакво со објавување војна против Израел од страна на Либан.

Израел не треба да се провоцира, со оглед на тоа што е најсилната држава во регионот, и единствената која поседува нуклеарно оружје.

Во случај (некако) да се вмеша и Сирија, и Иран сакал-нејќел ќе мора да влезе во отворен конфликт со Израел, затоа што Иран и Сирија се воени сојузници. Ако влезе Иран, без размислување влегува и Америка.. и така имаат 100тина илјади војници во Ирак. Е ама, ако се вмеша Америка, овој пат ќе се вмешаат и Русија и Кина. Нема ама-ама, тоа е реалната состојба.

Е тек после ќе стане заебано..

P.Overdrive напиша:
Како почна целата работа..
Палестинците киднапираа израелски војник, дете. Во замена за неговото враќање во Израел бараа ослободување на 1,500 палестински затвореници од израелските затвори. Еден војник, еден живот, во замена за 1,500 други, кои по нивното ослободување стануваат потенцијални непријателски војници? Кој и да ја направи таа замена нема грам мозок.
Палестинците бараа ослободување на невини луѓе. Пак ќе повторам дека Израел ниту еднаш нема демантирано дека држи луѓе без судски пресуди во нивните затвори
P.Overdrive напиша:
Оттука, многу јасно се гледа дека Палестинците им дадоа повод на Израелците уште еднаш да влезат во Газа. Можеби Израел го искористи грабнувањето на војникот како повод за воена акција, ама ете, се случи што се случи.
Да, им дадоа повод да влезат во Газа и да го бараат војникот а не да рушат електроцентрали, патишта, училишта, министерства, полициски станици и што ли уште не. Не знам како ќе биде да се најде војник ако срушат школо
P.Overdrive напиша:
И тука негде веќе се замеша Хезбалах, со ракетирање на израелски градови, од јужен Либан.
Хезболах се вмеша откако Израел го нападна Бејрут. Не знам што друго може да се очекува од нивна страна. Меѓудругото од тие ракетни напади досега нема никакви жртви (дај боже да остане така). Колку невини жртви има во Либан?

Ај се се ама не ми е јаасно до кога и едните и другите ќе останат мутави да видат дека со војна и со убивање на луѓе нема никогаш да го решат проблемот туку единствено по мирен пат може да се дојде до решението, го споманв ова порано сега го спомнувам и пак во иднина ќе го спомнувам. Само ќе требаат долги години, бидејќи израелците може им се јавува желба за мирно решавање на конфликтите ама и на секој најмала провокација се однесуваат многу подивјачки и од арапите., кои исто така се невидени фанатици.

другарче напиша:
Палестинците бараа ослободување на невини луѓе. Пак ќе повторам дека Израел ниту еднаш нема демантирано дека држи луѓе без судски пресуди во нивните затвори

И пак ќе речам дека ако ги ослободат, ќе имаат уште 1,500 војници против нив.

другарче напиша:
Да, им дадоа повод да влезат во Газа и да го бараат војникот а не да рушат електроцентрали, патишта, училишта, министерства, полициски станици и што ли уште не. Не знам како ќе биде да се најде војник ако срушат школо

Воопшто не се ни работи за војникот веќе. Неговото грабнување беше повод за влез на Израел во Газа, и ништо повеќе.

другарче напиша:
Хезболах се вмеша откако Израел го нападна Бејрут. Не знам што друго може да се очекува од нивна страна. Меѓудругото од тие ракетни напади досега нема никакви жртви (дај боже да остане така). Колку невини жртви има во Либан?

Не знам дали имаш некои инсајдерски информации, зашто според тоа што го пренесоа светските медиуми, една од следниве две работи ги испровоцирала Израелците да почнат да гаѓаат цели во Бејрут:
  • 1. Ракетните напади на Х. врз израелските градови на север
  • 2. Грабнувањето на двајца израелски војници од страна на Х.
Не напаѓаат Израелците без причина (=

А за жртвите - колатерална штета. Терористите не гаѓаат доволно прецизно, ама било каков напад, дури и ако ракетите слетаат во пустина, е доволен да испровоцира реакција.

"Кој што си дробел, тоа ќе си срка" - важи за сите страни во конфликтот.

Bacillus gagous напиша:
Ај се се ама не ми е јаасно до кога и едните и другите ќе останат мутави да видат дека со војна и со убивање на луѓе нема никогаш да го решат проблемот туку единствено по мирен пат може да се дојде до решението, го споманв ова порано сега го спомнувам и пак во иднина ќе го спомнувам. Само ќе требаат долги години, бидејќи израелците може им се јавува желба за мирно решавање на конфликтите ама и на секој најмала провокација се однесуваат многу подивјачки и од арапите., кои исто така се невидени фанатици.

Во ред, мирно решение е единствено решение за конфликтот.
Ама не ми се верува некогаш воопшто да се воспостави мир во тој регион - секогаш ќе има поединци и групи што ќе буцкаат.
Арапите не можат да се помират со фактот дека Израел постои, иако земјата на која Израелците живеат одамна пред да ја освојат престанала да биде еврејска. Едноставно, Арапите нема да се смират се' додека Израел не биде уништен, а Израелците или убиени или протерано.

Израелците едноставно сакаат да бидат оставени на мира.

Stanuva gusto! Izrael samo shto i dade ultimatum na Sirija da gi vrati kidnapiranite izraelski vojnici.

Sirija se ushte e pod medjunaroden pritisok da gi rasvetli ubistvata na povidnite Libanski politichki vodachi koi se borat za NEZAVISEN Liban nadvor od sirisko-iranska kontrola. Da potsetam:

- vo Liban imase 15 god. gragjanska vojna vo koja realno muslimanite pobedija i gi pottisnaa Hristijanite, no najvazhno so toj konflikt Sirija go zacimentira svoeto vojno i politichko vlijanie vo Liban.

- Hezbolah (a.k.a "Islamski dzihad", ili "Partija na Gospod") e IRANSKA teroristicka organizacija, sozdadena od priopadnici na "Revolucionernata garda" na ajtolah Homeini vo 1982 god. Hezbolah zaedno so drugi muslimanski frakcii politicki go kontrolira Liban i KONTUIRANO go napdgja Izrael od Libanska teritorija, vkl. i ovie nekolku dena - gi raketirashe Haifa i nekoi drugi mesta.

И едните и другите се исти лајна ( мислам и на евреите и на арапите ),но работата е во тоа што Израел маме му расплака на Бејрут и покрај тоа што официјално Либан како држава нема никаква врска со нападите на Хезболах ( тоа што Хезболах е стациониран на либанска територија е сосема нешто друго)...ако целта на Израел е да го уништи Хезболах ( нешто кое што е апсолутно оправдано ) тогаш нека ги гаѓа нивните позиции и кампови а не да го бомбардира градското подрачје на Бејрут каде што живеат невини цивили,и да не заборавиме дека пола Бејрут е населен со православни христијани....btw Евреите никогаш не биле цвеќе за мирисање...да не заборавиме дека скоро пола од територијата на денешен Израел е всушност територија на неколку арапски држави која што Израел по пат на војна ја одзеде во 1967 г....всушност и самата држава Израел е створена во 1946 од страна на масоните како надомест за " маките " кои што ги претрпеа Евреите во Втората Светска Војна ( демек 6 милиони Евреи умреле во конц логори,дрн дрн јариња....како што рече некој погоре во тоа време во цела Европа имало многу помалку Евреи од тие 6 милиони што ги кажуваат дека загинале во конц логори но тоа е друга тема )

georgi25 напиша:
Stvarno ne znam sto da ti pisam na ova glupost sto si ja izvadila od nekoj islamisticki sajt:)
Koga go citav tvojot post kako da citav nekoj govor na onoj pretsedatelot na Iran:):)
Nema mnogu reziranje, se znae koj prv pocna so samoubistveni napadi vo regionot i so koristenje na deca vo niv!!
Razmislete malku?
NeRtHuS_ErDa? Sto tolku si anti-semitski nastroena ziti sve?
Ili si pro-muslimanski ili anti-semitski!

Izvini,ama stvarno ne e od islamistichki sajt,a od oficijalniot sajt na Crven Krst! Pa sega ti vidi,zlaten! Inaku mi reche deka mozebi sum "anti-semitski" nastroena? Abe dragi, vo semiti spagjaat prvo arapite pa posle idat evreite,taka da mnogu e jasno deka imas problemi so terminologijata! Patem ne sum ni muslimanka ni hristijanka,za da bidam ne znam kako religiozno nastroena,poskoro sum pro-objektivno i anti-grupovo (anti-tupovo, ogranicheno,povlijano od mediite) nastroena!

Иако не ги поднесувам евреите, сепак секоја чест што ги ебаваат тоа мусламнчиштата таму.Не знам како може да ги жалите арапите, муџахедините и остала багра во тој регион, кога истите тие ги помагаа Бошњаците во војната во Југославија и истите тие педери што го гранатираат Израел, лично им помагаа на УЧК и го водеа масакрот кај Вејце, каде што брутално беа заклани 8 македонски војници.И после они биле невини што то ја знам.Напред Израел уништи све муслиманско и арапско!Затоа што доколку падне Израел, паѓа и Европа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom