Lebanon : срамота е ова што се случува

• Креатор на темата Креатор на темата Macedalien
  • Време на започнување Време на започнување
Evrein напиша:
Izrael vo 1948 god. gi pobedi arapslite armii so armija koja bese vo formiranje.Togas arapite gi podrzuvase taa ista Amerika.

Арапите после Втората Светска војна секогаш биле поддржувани од Советскиот Сојуз, а Евреите од Америка :wink:

Трн не се нерирај толку со евреите, ако мислиш дека ако физички се истребат сите еври на светов, подобар дека ќе биде? Не бидејќи секогаш ќе има некој кој ќе ја превземе нивната вообразена, „јас сум секогаш жртвата” и „убеденоста во надмоќноста” позиција, така да џабе ќе биде бидејќи секогаш мора да се јавува некоја рамнотежа секогаш мора да има по некој вообразен и мрчатор, сега се евреите, ако не се тие ќе биде некој друг.
Башка ти ако очекувашнешто да ти признае евреин се лажеш, бидејќи ним им фали една мнопгу битна доблест а тоа е самокритичноста, ама затоа многу добро се потковани со дволичноста и лицемерноста.
Прифатиги како такви и ако не ти одговараат како карактери едноставно игнорирај ги, и крај на приказната.

A so se zamarate so izrael i evreite ma neka se gonat u k*rac nogu vi e gajle so sakat neka si pravat nivna vojna neka si se borat ne vredi da se raspravame. Daj nie da si ja gledame nasata MAKEDONIJA. A site sto ne narekuvaat slavomakedonci treba da se strelat

Ја усравте темата со меѓусебни препуцавања..

А ти ТрН_Во_ОкО, модератор си, а толку ниско паѓаш.. се молам да се вратат старите времиња на форумов, кога такви како тебе кои навредуваа поединци и цели национални групи беа експресно пратени во БанЛенд. Не е ова ништо лично према тебе, туку начинот на кој ти си се изразил во твоите постови воопшто е грешен, навредувачки итн итн - нешто што не смее да постои на форумов.

На овој топик за жал се пишувани ноторни глупости. Почнувајќи од "брилијантната" теза на Трн дека Македонците не се Словени (мајчиниот јазик ни е од словенско говорно подрачје ееееј!) па се до глорификацијата на Адолф Хитлер и антисемитските препуцавања. Кое лошо вие сте виделе од еврејската нација? Од огромниот број на деца кои Хитлер ги праќал на "туширање"? Кое зло направиле тие? Сеедно- на некои луѓе не може ништо да им се докаже. Ова не го сфаќај како навреда, туку како обид да ти укажам на твоите грешки, со надеж дека можеби ќе размислиш како би било кога некој би ги собрал ТВОИТЕ деца и од нив би направил сапунчиња. Не е убава слика, нели? Кажи ми патем, колку евреи ти лично познаваш за да бидеш толку просветлен околу "нивната" природа? Баш ме интересира.

Sith

Дедо ми кога бил мал бил грабнат од евреи затоа што бил пуничок...А ЗНАЕШ ЗАШТО!?!?!?!?! ЗАРАДИ НЕГОВАТА КРВ!!!! Балканските евреи тргувале со крв мој „брилијантен” пријателе! Прадедо ми бил комита(за голема среќа) па успеал да ги фати пред детето(дедо ми) да искрвари до СМРТ!!! А сакаш да ти кажам и што им направил? Не ти дојде слика досега? Сакаш да знаеш какви се евреите? Прашај ги старите твои!

„Брилијантната” теза, не е теза туку ФАКТ!!!!! Ти се однесуваш како да немаш историја бе бачко.....Александар Македонски Словен е?!?!?!?!? Пффффффффффф.......Сполајти „Македонецу” ни историјата не си ја знаеш....

Обучи се!

Знаеш колку врска има Александар Македонски со денешните Македонци? Колку што Германците имаат врска со Ариевците. Никаква. А врската со античките Македонци и да постои е бескрајно помала од онаа што не врзува со Словените.

Жал ми е што дедо ти бил киднапиран, но треба да се соочиш со фактот дека лоши луѓе има во секоја нација. Заради делата на неколку индивидуи не може и не СМЕЕ да се осудува еден цел народ. Предрасудите и генерализациите се опасна работа, пријателе. Пак ќе ти кажам- замисли си ги децата како сапунчиња.

Sith

"Trn vo Oko": Znaci dedo ti bil grabnat od "Evreite" (pazete kako grupa) zatoa shto trguvale so krv (kako li ja transportirale krvta?). I zatoa ti denes si za Aushvic i Treblinka.

Seriozno sum zagrizen za tvoeto mentalno zdravje! Takov kakov shto si, definitivno si najgolemiot bolid na ovoj sajt! Mene duri mi e sram da polemiziram so tebe, sram mi e sto si prisuten tuka. Ostaj shto ja rasipa temata....

P.S. Nema potreba da mi odgovaras iako znam deka teshko kje mozesh da se iskontrolirash.

P.P.S. Lord: na tropaj i ti, antickite Makedonci se nasi predci -- i genetski dokazano -- odi na istorija da procitas.

Sith_Lord напиша:
Знаеш колку врска има Александар Македонски со денешните Македонци? Колку што Германците имаат врска со Ариевците. Никаква. А врската со античките Македонци и да постои е бескрајно помала од онаа што не врзува со Словените.​

Што е тоа што те натерало да мислиш така....Еден факт ќе ти посочам а тоа е тој што денешниов јазик кој што и ти го зборуваш е за нијанса различен од оној на античките Македонци(разликата е во бројот на самогласките), мој пријателе...(а за тоа има и докази,ако не си знаел)...
Sith_Lord напиша:

Жал ми е што дедо ти бил киднапиран, но треба да се соочиш со фактот дека лоши луѓе има во секоја нација. Заради делата на неколку индивидуи не може и не СМЕЕ да се осудува еден цел народ. Предрасудите и генерализациите се опасна работа, пријателе. Пак ќе ти кажам- замисли си ги децата како сапунчиња.​
Свати дека тоа на евреите им е во крвта, и погрешно ти е протолкуван Холокаустот, добро знаел човекот што правел кога ги правел сапун евреите, никој без причина не убива 6.000.000 „поединци”...А веруј дека твоите(или моите) деца сигурно немало да бидат „бекутани”, добога, па „Хитлерците” и тука биле 4 години...да сакале ќе го стореле тоа, друга била нивната цел.....размисли малце околу тоа...

Забегавме од суштината на темата уште одамна, ама тоа е тоа.
Согледување на вистинската слика на Светската Историја ми е слаба страна....сети се успат и на христовото време(кога веќе станува збор за јудите)

Од тн. докази за потеклото на народите ми е преку ташак дојдено. Фактот останува дека многу е поверојатна тезата дека Балканот е мешавина, турли тава од народи. Да речеме дека не сме ниту антички Македонци, ниту Словени, туку Македонци- народ кој е резултат од нивното мешање. Далеку од тоа дека сме "чиста раса".

Дека некоја особина е "во крвта" на одреден народ е погрешно размислување. Да беше Црногорец, дали ќе беше мрзлив? Или пак судбината да ти доделеше да се родиш како Босанец, се прашувам дали ќе беше глуп? Сите тие предрасуди не спречуваат да живееме во мир со "другите" спречувајќи не да согледаме дека во основа сите сме луѓе, и треба така и меѓусебно да се третираме. Тоа им оди во прилог на оние на кои им одговара светот да биде поделен. Divide et impera.

П.С. Знам дека забегавме оф топик, ама некои работи мораше да бидат истерани до крај.

Sith

TpH_Bo_OkO напиша:
Што е тоа што те натерало да мислиш така....Еден факт ќе ти посочам а тоа е тој што денешниов јазик кој што и ти го зборуваш е за нијанса различен од оној на античките Македонци(разликата е во бројот на самогласките), мој пријателе...(а за тоа има и докази,ако не си знаел)...

Свати дека тоа на евреите им е во крвта, и погрешно ти е протолкуван Холокаустот, добро знаел човекот што правел кога ги правел сапун евреите, никој без причина не убива 6.000.000 „поединци”...А веруј дека твоите(или моите) деца сигурно немало да бидат „бекутани”, добога, па „Хитлерците” и тука биле 4 години...да сакале ќе го стореле тоа, друга била нивната цел.....размисли малце околу тоа...

Забегавме од суштината на темата уште одамна, ама тоа е тоа.
Согледување на вистинската слика на Светската Историја ми е слаба страна....сети се успат и на христовото време(кога веќе станува збор за јудите)
Абе трн,ова шо го кажуваш нема везе со животот и не се согласувам ич.Па како можеш да ги оправдуваш нацистите за тоа шо им го направиле на евреите?велиш ги сотреле,така е.а оти?па затоа шо се една сорта на луѓе кои знаат шо прават,а и најголемите банкари во светот се евреи.и сега тие нечинат а чинеле други.јас да ти кажам право ги поштовам заради нивната храброст и решителност кога се работи за државните интереси.Па ти да си опкружен со милиони чакали кои само тоа гледаат да те растргнат и успешно да се браниш и дури и да победуваш а и да напаѓаш истовремено-е тоа е израел и секоја му чест за тоа.А тоа за америте дека ги поддржуваат нема везе.Несомнено дека ги поддржуваат ама барем не му кажуваат ова прајте она непрајте,си војуваат кога сакаат и против кого сакаат.

сеа ја видов темава и имам неколку коментари:
Прво: Трн, не ја разбирам твојата омраза кон евреите. Иако и ние, балканците ке дојдефме на ред да не прајт сапун, ти во одредена мера го оправдуваш хитлер. ако може ова да ми го пообјасниш, можеш и по пп.
Второ: Сит Лорд, не се прај дека си магистар по историја, оди читни малку таму, може ќе видиш дека грешиш.
Трето: Евреин, се што кажа, ама баш све, е срање.
Четврто:
^Poor Knight напиша:
Ne deka ne sakam da odgovoram na ovaa neuka replkia(ne samo zatoa sto toj tvoj Bog uci na prostuvanje na grevot, eretiku), tuku ednostavno ne mozam da se odlucam megju potrebata za odgovor i zelbata da te ostavam so rana od sekira na glavata. Eden den,se nadevam, ke ja uvidis iluzornosta na tvojata omraza.
[Edit]

Второ: Сит Лорд, не се прај дека си магистар по историја, оди читни малку таму, може ќе видиш дека грешиш.

Другар, ниту "се правам" било што, ниту пак имам намера. Историјата е најголем куп општоприфатени лаги на сите времиња, со можен исклучок на религијата. Значи дека секоја историчарска теорија колку и да звучи апсурдна може да се "докаже". И дека Македонците се Грци, Срби, Бугари, Македонци, Лилипутанци... Се се сведува на тоа на кого ќе одлучиш да му веруваш, и чија теорија ти звучи најлогична. Што поназад одиме во историјата, се полесно е да се менува и поигрува со она што навистина се случило од проста причина- недостаток на факти. Така историчарот ги создава "фактите" и потоа совршено ги вклопува во својата теорија. Размисли малку и ќе ти текне за што зборувам.

Sith

Evrein напиша:
Izrael vo 1948 god. gi pobedi arapslite armii so armija koja bese vo formiranje.Togas arapite gi podrzuvase taa ista Amerika.
Sto mislat arapite deka so svoite nepismeni vojnici i oficeri ke uspeat da pobedat armija kakva e izraelskata.

Denesnite vojni se vodat so mnogu sofisticirano oruzje.Arapite i da go imaat ne zmaat da go koristat.

A za prijatelite na Hezbolah na forumot .Toj ist Hezbolah i negovite predsevstvenici se borea protiv hristijanite vo Liban.Togas tie im bez glavni neprijateli.Odkako gi pobedia i go osvoia Liban se obrnaa na Izrael.
Jas mislam deka ovaa vojna treba da se iskoristi da se izbrise od imenik imeto Hezbolah i site takvi teroristicki organizacii .

Site se secavame za medijskata vojna vo Bosna,Kosovo i kaj nas,(bombardiranje na pazar vo Saraevo ,Racak na Kosovo i drugi.)
Istoto sega se slucuva i vo Liban.Ne vikam deka nema civilni zrtvi i mi se zak za niv,no od druga strana neka se setat na zborovite na Bin Laden deka tie obozavaat da umrat za Alah. Sega imaat takva prilika i neka ja iskoristat.

Tochno, ne mozhat da go pobedat Izrael na vojnoto pole, no i toa kako mozhat da mu gi vrzat racete diplomatski!!! Seti se na 1999 god. koga Izrael beshe prinuden od Klinton da pregovora so Arafat i koga se odobri plan so koj 90% od toa shto go baraat Arapite -- a Arafat duri i toa go odbi!

Da ne zaboravime, eden od uslovite za dogovor vo tie pregovori beshe da ne se mesha Izrael na Balkanot -- navodno za da ne se navredat muslimanite i "da ne go zaprat mirovniot proces", sto e obichna nebuloza. Sekoj Zapaden analitichar se "kladi" na kartata deka samo se cheka da se prodolzhat tenziite na Balkanot. Shto mislish, zoshto se cheka so nezavisnosta na Kosovo, Novopazarski sandzak i juzhna Srbija?

Океј, Трн, што е со нацистичкиве ставови? И глупавиве генерализации? Како може цел еден народ да бидат толку лоши, без чувство за самокритичност како што рече некој, за да би заслужиле да завршат измачувани во логори, прегладнувани, преморени, преизмрзнати, претепувани, за на крај да завршат како сапуни?! Не е возможно да си волку бесчувствителен и слеп.
Хитлер мора да е среќен ако те гледа сега одозгора; пак се најде некој(да не ги кажам зборовите што ги мислам) што ја поддржува неговата теорија за евреите. :tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom