VIRTUAL
knowledge is power
Како да се поврзат два или повеке компјутери во мрежа (lan)?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Имаш Гугл, прашај го.VIRTUAL напиша:Како да се поврзат два или повеке компјутери во мрежа (lan)?
Ги поврзав со кабел и ми вика дека неможе да автоматски да стави IP и ги наместив menual (ги направив да се во иста класа) и сега вика дека е во ред! Е сега кога ке напишам во cmd > net view не ми одговара вика дека барањата не се достапни во моментот. Кажете како сега оди со shere да разменвам files & folders...Acid напиша:Имаш Гугл, прашај го.
Ама на кратко.. Најди crosswired кабел и пиши дека си нашол. После ќе ти помогнеме околу подесувањата.
Прво и основно дали директно ти се поврзани двата компјутера со кабел или се поврзани преку switch? Доколку се директно поврзани кабелот треба да биде crossover направен. Е сега кога ќе ги поврзеш со мрежниот кабел вака ќе ги наместиш подесувањата на мрежните картички.VIRTUAL напиша:Ги поврзав со кабел и ми вика дека неможе да автоматски да стави IP и ги наместив menual (ги направив да се во иста класа) и сега вика дека е во ред! Е сега кога ке напишам во cmd > net view не ми одговара вика дека барањата не се достапни во моментот. Кажете како сега оди со shere да разменвам files & folders...
deXterche напиша:Ај ако знае некој да објасне како се поврзуваат повеќе компјутери во мрежа со swich (да имаат ADSL конекција). И како се сетираат.
deXterche напиша:Ај ако знае некој да објасне како се поврзуваат повеќе компјутери во мрежа со swich (да имаат ADSL конекција). И како се сетираат.