Македонија - Нов Зеланд (84:62) | Квалификации за ОИ, Лондон

• Креатор на темата Креатор на темата dragonsky
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Многу сличен тим на нашиот се Русите, затоа и неможат да не тепаат како што треба. Имаат посилна клупа и тука се одлепуваат, а нашиве ако изиграат како што треба пак би требало да има неизвесен крај. Па сега мора една да изненадиме, сепак на Олимпијада не се оди така.:)

Денеска бевме одлични освен во играта под кошевите....ако играме против Русија под итно треба да играме зона да се затвори рекетот оти ќе не скинат од офанзивни Русите....и друга работа што ме загрижува е тоа што имаме слаба поддршка од клупата во поени. Ајде денеска бевме на некој ред Гечо беше феноменален, Дамјан солиден ама другите за нигде се....Соколов :facepalm: пред 2-3 години беше супер ама сега е за нигде....како и да е одиме во чеврт финале ќе беше прерано и срамота да отпадневме во групите па сега да оставиме се на случајност, ако можиме да се пласираме на ОИ супер ако не никому ништо....

Има големи подобрувања во играта за разлика од вчера но ни ова не е тоа што треба да биде.Мора уште некои корекции да се направат во нападот и одбраната зошто против појака репрезентација тешко да се провлечеме.

п.с Преку таквото ми се веќе со ударите за 3 поени.Очигледно е дека за тоа не не бива,а имаме по 30 обиди за тројка во текот на утакмицата.

Дали тоа предлагаш тандем Игорче-Ников-Магдинчев за коментирање?
Заедно со Калински (да почни со некоја поезија) и Видевски мислам беше (да ни кажи историја за народите и статистика за утакмицата)

Freedy T. Арно рече игорче, првата ја губиме следните ги зимаме (Y)

dragonsky, тој да ги отвара темите до крајот на овие квалификации. За денешниот меч тој ја отвори, одлично против Нов Зеланд, 22 разлика.

Ајде сега ако играме со Русија, ако dragonsky ја отвори темата немаме гајле, само не мора и против Русија 22 разлика.... и со 20 разлика ќе завршиме работа :D

dragonsky, тој да ги отвара темите до крајот на овие квалификации. За денешниот меч тој ја отвори, одлично против Нов Зеланд, 22 разлика.

Ајде сега ако играме со Русија, ако dragonsky ја отвори темата немаме гајле, само не мора и против Русија 22 разлика.... и со 20 разлика ќе завршиме работа :D
Ново Зеланѓаните го имаат танцот Хака ама затоа ние го имаме ....мене ме имате де..
:D

Фаќаме ритам значи пополека а :cautious:
Незнам за вас, али каков мерак иам Русите да ги пратиме дома уште у 1/4 финале :vozbud:
Макар и по цена ние да сме 4ти после да не идеме, ама на нив да им го начукаме онака со се јајца народски кажано :icon_mrgr:

Толку не сфативте до сега дека отварачот на теми нема врска со исходот на утакмицата? Знам дека е фора ама сепак, глупо ми е веќе некако. :D

Значи, не смее ваква малодушност - сме изгубиле од Ангола и ајде сега, крај на светот... Исто викаа некои и после поразот од Црна Гора.

Јас сакам да верувам декамомциве допрва се „загреваат“ :)

јас ке критикувам, победивме ама не сум задоволен од играта. Месец дена се спремаа за што...за да шутираат тројки? И тоа со процент послаб од НЗ. не може да се наречеме велесила или јака репка ако имаме повеќе шутеви за три од два. играта под рекетот е очај, сем Антиќ никој не скока. Антиќ сам по себе е таква дупка во одбрана тоа не е нормално. И не сфаќам кога веќе се виде дека се класаиспод нас не добија шанса помладите, пред се Николовски требапе да добие поголема минутажа. Не сфаќам зашто мораше првата петорка да изигапо 30+ минути кога се знаеше победникот.

Не се лутам зашо бевме слаби, туку затоа што знам дека може многу подобро. Онаа познатапарола срце на терен јас не ја гледам на овие квалификации и крај!

Најајкото е како може чековски да има предност пред Николовски...
Мое мислење е дека Лондон може само да го сонуваме за жал...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom