Превара или не?

• Креатор на темата Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување Време на започнување
L

.Lost Angel.

Гостин
fd22e1429a0a4eb28b9a281b4d42b5df.jpg
http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=375481

Редовно ги пратам огласиве на реклама5 ама ме зачудија патикиве кои ги продаваат. мој другар се јавил и му рекол дека биле оргинал овие патикиве o_O според моја логика да беа оргинал немаше да ги дава по 4.000 денари а и прашање е од каде ги набавува o_O толку ефтино па да ги продава 4.000 денари а кога во продавница истиве се над 7.000 денари. Дали има некој земено ? според вас дали овој е преварант или не? :)

П.С треба да купувам патики па и затоа и прашувам да не има некој купено од кај овој :)

Прегледај го приврзокот 45647

Редовно ги пратам огласиве на реклама5 ама ме зачудија патикиве кои ги продаваат. мој другар се јавил и му рекол дека биле оргинал овие патикиве o_O според моја логика да беа оргинал немаше да ги дава по 4.000 денари а и прашање е од каде ги набавува o_O толку ефтино па да ги продава 4.000 денари а кога во продавница истиве се над 7.000 денари. Дали има некој земено ? според вас дали овој е преварант или не? :)

П.С треба да купувам патики па и затоа и прашувам да не има некој купено од кај овој :)

Превара бе, како не.
Кога ќе ги даваат на 50 % попуст во продавница тогаш се е во ред.
А што ти менува од каде и како ги набавува ? Ако се разбираш, оди, види ги и процени дали вредат за парите.

Оригинал фалсификат, ова ти е од оние фалсификат што им ги зимаат на граница па после си ги делат по вработените по разни основи на царина таму и нормално на крајот се продаваат по градовите на познаници, по огласи како ова итн.

Превара бе, како не.
Кога ќе ги даваат на 50 % попуст во продавница тогаш се е во ред.
А што ти менува од каде и како ги набавува ? Ако се разбираш, оди, види ги и процени дали вредат за парите.
Ми менува и те како од каде ги набавува :) ама како што гледам според мене овој е жива превара ама може и грешам нз :confused:
--- надополнето: 3 јули 2012 во 00:29 ---
Оригинал фалсификат, ова ти е од оние фалсификат што им ги зимаат на граница па после си ги делат по вработените по разни основи на царина таму и нормално на крајот се продаваат по градовите на познаници, по огласи како ова итн.
Орџинале фалсификате :cool:

Прегледај го приврзокот 45647

Па нели гледаш по самата патика како е изработена не квалитетно кончинја висат гумата но ѓонот на ништо неличи (n) оригинал се ама од шутка :)

Фалсификатите релативно добро можат да се препознаат ако се разбираше малце од патики. Најдобро види дали постој овој модел официјално во Најк и разгледај во продавницине дали го има и после спореди.

Можно да е фалсификат ама не значи. Во многу случаеви фирмите кој произведуваат за Најк, Адидас, Пума итн. на црно произведуваат оригинали но по други канали ситгнуваат по државиве. Можеби се и на друг начин земени, кој знае.

Појди мирисни ги па ке дознаеш :) Ако се кинески ке трујат од еден метар на неквалитет.

kineski se :D zienjeto samo odi pogledni go odma se gledaat tkaka i vidi kaj se praveni obicni originalite nike se made in vietnam :D da si znaes :D kaj nas u mkd :d

друже робата ја носат од албанија по 40 евра се пар , носат по дестина пара за да не плаќаат царини на граница и рачунај 400 евра дава 800 зима .... 400 евриќи ќар епа сеа оригинал аир макс мало сутра дека ќе бидат

А шо има врска дали се оригинал? Мене од кај ѓупцине повеќе ми истрпуваат 2-3 години, отколку оригинал да фрлам толку пари да ми биди криво ако ги гребнам. А исто се , патики :)

Ако се решаваш за вакви патики,тогаш иди на пазар3 имаш еден што продава,многу по убедлива патика,и цел Аеродром ја има...
--- надополнето: 3 јули 2012 во 01:33 ---
Шо ти е сиромаштија, да се немало пари за оригинал патика...

Некој,со тие 9 иљади преживува 31 ден,и од тие 9 иљади се хранат 4-5 усти.

Озбилно ти се даваат 4000 денари за нешто што 90% е фалсифакат и тоа прилично беден. Прво во Најк продавници сигурно можеш да најдеш патики за тие пари кои ке бидат оригинал само нема да се air max. А ако ти е побитен квалитет пројди до рибок за тие пари ке најдеш одлични патики кои ке ти траат со години...

Шо е битно дали пишит Nike или Мике, дали Airmax или Airfax... битно е да бидат удобни на нога, да не мирисаат и да изгледаат добро.

Одма кога ги видов од монитор ми засмрде дека е тежок фалсификат и смрди на гнасна кинеска пластика.
Не треба да одиш да пробуваш, одма ако се малку разбираш од патики гледаш дека е фалсификат.
Гледај ги само конците, гледај ја гумата, ова на ништо не личи.

Инаку не постои модел Air Max 88 (ова е Aip Maks Shutka) како што вели чичко Гугл.
Типов ставил у пеинт 88 на сликава. :facepalm:

На еден школски вакви слични му донесоа од некој бувљак во Белград не ги носеше ни 1 месец му се испоцепаа, зема 2 пара за 20 евра, на се личеше ама на патика не личеше, само колку да е Air Max. Свака му част на копиљов зашто има многу напалени тинејџери идиоти што ќе купат.

И што е финтава со Air Max, јез да е добра патикава ама ова ми е многу детска патика, вакви носев слични (само што светеа кога одиш) на 6 години.
За тие 7000 што ќе ги дадеш ќе си земеш некој подобар модел од Најк, Пума, Адидас или пак ако сакаш поефтино земи си од Ли Нинг или Рибок, имаш екстра патики за тие пари.

И сите оние скептици на оригинали, земи си оригинал да носиш лето-есен-зима, да не ти смрди ногата, да ти се направи партал за еден месец, да ти е удобно во нив и да носиш марка.
А ако зимате од скапаниве кинези ќе потрошите исто пари (ќе смените 5 пара за 1 година) само што ќе ви смрди ногата, нема да се осеќате удобно, ќе зинат за месец дена и ќе носите Naike.
Али добро, ова важи за оние кој се во подобра финансиска состојба.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom