Ангола - Македонија (88:84) | Квалификации за ОИ, Лондон

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Срце на тееееереееееееееннннннннн алеа срце на терен:D
Баш им гледав просечна висина на тимот ,повисоки се од нас,ама по се изгледа висината ја имаат кај бековите и крилата,повисоки се од нашите зашто како што приметив центри немаат ни приближно високи како нашите.
Се надевам дека Лазовче ќе биде доволно паметен и да игра преку центри,спуштање на нив ,1 нема да може да го брани сигурно нашиот центар ,ќе мора да удвојуваат цело време и ќе оставаат отворена позиција за шут на нашите бекови,или можеби некое уфрлување во рекетот за лесно положување.
Очекувам победа со +10!

Тројца полицајци, дали и толку имаше на сликата, овие одма со таков наслов, силно обезбедување. Кои глупи медиуми ги имаме.

Иначе салата кај што ќе играат е бомбона. :)

attachment.php

attachment.php
attachment.php
attachment.php

Ајде да ги поминеме групиве со господ напред, па да славиме повторно само помасивно од минатиот пат (y)

Абе каква група со една победа во група се игра 1/4 финале таму е клучен дуел, ако се помине тој после имаме право на грешка... Тој меч е најбитен... За разлика од Литванија сега пристапот е сосема различен сите очекуват да се слави и товарот е на наша страна ако покажеме на турниров дека можеме да го поднесеме тогаш за верување е да се пласираме на Олимпијада. Убаво рече Лазовски од нас ќе зависи.

Ах, среќа и ќе се сработи нешто утре на работа. Вакви енови кога играме битни утакмици се препотувам цел ден од нервоза, ама во Литванија се исплатеше :D не запираме, ајде :)

За мене најважен е првиот натпревар ако(дај боже) тепаме после ќе биде полесно , многу малку сме заедно до вчера шо се вели фалеше Борче пред тоа и другите а пред Литванија сите беа заедно еден месец сега само една недела и не знам зошто тој кондициониот тренер(жабарот) го мачеја кога пола репрезентација не беше на припреми со него .Сепак да се надеваме дека ќе најдат сили и утре со добра игра во одбрана ќе забележиме победа .
Напред Македонија ! ! !

Ретро, ретро. Да се потсетиме како ни се полнеше душа на моменти, како си плачевме кога ја тепавме Грција, како срце ни застана од тројката на Влатче, како си ги пречекавме како богови. Време е за нови моменти кои ќе ги помниме.

СО СРЦЕ ЗА МАКЕДОНИЈА!

За мене најважен е првиот натпревар ако(дај боже) тепаме после ќе биде полесно , многу малку сме заедно до вчера шо се вели фалеше Борче пред тоа и другите а пред Литванија сите беа заедно еден месец сега само една недела и не знам зошто тој кондициониот тренер(жабарот) го мачеја кога пола репрезентација не беше на припреми со него .Сепак да се надеваме дека ќе најдат сили и утре со добра игра во одбрана ќе забележиме победа .
Напред Македонија ! ! !

Толку имаше реално време за подготовки а кондициноиниот држеше тренинзи со Илиевски и младите .Првиот да се врати во форма дека правеше пауза а другите физички да ги спреми.Гледав едно интервју со него колку што разбрав тој не го ни пла
аат ( или нешто ептен малце ) самиот сака да работи со наша репрезентација дека атмосферата му се допаѓала.Рално и освен Илиевски и младите другите немаа ни потреба од кондициони тренинзи од по еден месец.Антиќ тренираше со Олимпијакос цела сезона,Гечевски е ветеран а Бо си е Бо.

Ако се пласираме на Олимпијада пак тогаш ќе сме имале скоро 2 месеци приреми плус и сме играле на натрпеварувачко ниво 4-5 натпревари со врвни селекции.

Никој не е за потценување!Пример за тоа сме и самите ние.Сите не сметаа за аутсајдери па на крај излеговме 4ти во Европа и сега веќе играме квалификации за ОЛИМПИЈАДА.Верувам дека среќата ќе биде на наша страна и цврсто сум убедена дека нашите момци ќе го остават срцето на терен. НАПРЕД МАКЕДОНИЈА!!!

Затворена е темата за репрезентацијата, па сеа чепкав по нет и ја најдов сликава:

gjorgij-chekovski-2011-9-3-13-40-27.jpg

И доле опис на сликата:

Gjorgij Chekovski, of F.Y.R. of Macedonia reacts after he scored a three point shot during the EuroBasket European Basketball Championship Group C match,against Greece, in Alytus, Lithuania,on Saturday, Sept. 3, 2011. (AP Photo/Petros Giannakouris

:pos::pos::pos::pos::pos:

Едит:

Еве уште една, со истиот опис:

gjorgij-chekovski-2011-9-3-14-21-5.jpg

:icon_mrgr::icon_mrgr:

Едит 2:

Може ова меме да се направи...:D
Not bad...:icon_mrgr:

images

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop