Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Vaka sega grafickata ako e overklokuvana togas najverovatno e overklokuvana preku drajverite, taka da ako bila overklokuvana kaj nego nema da bide kaj tebe. Moze da se overklokuva i preku menjanje bios ama ne veruvam deka toa e napraveno. Kaj nego gi imase ovie linii? moze da se pregreva grafickata ili da e ostetena. Proveri dali e mnogu zezok ladnjakot i memorijataAuf_Mauf напиша:Здраво.
Имам графичка Ati Radeon 7000 64 DDR со TV Out. Си работи ок.
Земав од кај еден другар графичка Nvidia GF4 MX440 SE 64 DDR 128 BIT со TV Out.
Ja инсталирав кај мене, се си работи ок, ама се приметуваат вертикални паралелни зелени или розови линии, многу поизразени кога ќе пуштам некоја игра или филм, тогаш и сликата е рашлакана како со водени боици да е сликана.
Има ли некој идеја што може да биде? На форумиве по интернет нешто прочепкав и прочитав дека се јавувале такви линии кога ќе се претера со оверклок на графичката.
Е сеа, прашањево ми е, како да проверам дали е оверклокувана графичкава и ако е оверклокувана, како се враќаат параметрите во нормални вредности.
Која од овие две графички е подобра?
eve ti linkdeXterche напиша:Дали некој може да ми даде линк или да ми прати на пп литература за архитектурата на Intel Pentum 4 (било која серија) ама да е постручна.
TNX very much![]()
kolku e toa poeftino? Pretpostauvam ti treba AGP graficka. Vo Anhoch imas Radeon 9600Pro za 50e sto e odlicna pogotovo za tie pari. Inace na staro mozes da najdes geforce 4 mx440 so tv-out za 1000 denari.Tutkar напиша:sto graficka da zemam so tv out za poeftino
Dimitarc напиша:Знам
Jas sum imal vakov problem nekolku pati i ne doznav od sto e?SteF напиша:Темава е интересантна но Јас имам еден мал проблем со еден копмјутер. На сам старт кога се уклучува доага до моментот за Бутирање и тогаш се ресетира и тој цуклус продолжува нормално се додека не го исклучам. Ако некој знае некое чаре или имал вакви проблеми нека казе.
Dimitarc напиша:Imas nekoj frki so hdd ili so bios. Daj detali. Do kaj ide pred da se restartira?
Проведи во Divece Maneger најпрво дали ти се инсталирани драјверите за звучната карта, ако не се најди ги точните драјвери за твојот модел на звучна карта и инсталираи ги.vlatko напиша:Имам проблем.
Пуштам музика не функционира.
Ништо не се слуша, а звучниците функционираат ама нема звук.
Ги пуштив звучниците на друг компјутер се беше ок.
Ама нешто до компјутеров е ај помош!
vlatko напиша:Имам проблем.
Пуштам музика не функционира.
Ништо не се слуша, а звучниците функционираат ама нема звук.
Ги пуштив звучниците на друг компјутер се беше ок.
Ама нешто до компјутеров е ај помош!
Тоа за mute што е незнам кај да го проверам го нема во старт аксесорис ниту ви таа доле десно лентата.Jane напиша:Види да не се стиснало погрешка Mute или гласот да е ставен на најтивко. Некад знае и само да се измести.
Види некој кабел да не ти е откачен или да е слабо поврзан.
Или у најлоша варијанта да откажала звучната карта.