Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Имаш три можности:Многу ми е потребно правно мислење во моментот.
Пред неколку недели еден италјански сајт за обложување ми исплати 400 евра по грешка. Имено стануваше збор за грешка на пресметување на вкупниот број на голови во нивниот систем.
Јас изиграв и "фатив" 3 пати по ред - од првите 2 "добивки" повлеков 400, а од третата "добивка" ја увидоа грешката и ги повлекоа тие пари пред да ги повлечам јас.
Сега ми ги бараат парите назад, а и ги имаат сите мои лични податоци (копија од лична карта и трансакциска сметка, сите корисници ги оставаат овие податоци).
Дали доколку не им ги вратам парите можат да ме тужат? Имаат ли правна основа за такво нешто?
Благодарам однапред.
Многу ми е потребно правно мислење во моментот.
Пред неколку недели еден италјански сајт за обложување ми исплати 400 евра по грешка. Имено стануваше збор за грешка на пресметување на вкупниот број на голови во нивниот систем.
Јас изиграв и "фатив" 3 пати по ред - од првите 2 "добивки" повлеков 400, а од третата "добивка" ја увидоа грешката и ги повлекоа тие пари пред да ги повлечам јас.
Сега ми ги бараат парите назад, а и ги имаат сите мои лични податоци (копија од лична карта и трансакциска сметка, сите корисници ги оставаат овие податоци).
Дали доколку не им ги вратам парите можат да ме тужат? Имаат ли правна основа за такво нешто?
Благодарам однапред.
Се бара "голем христијанин" да ги врати парите!Заради тие пари можно е некој да си ја изгуби работата, парчето леб за своите деца ...
Биди христијанин и на дело, не само на збор ( ако си христијанин )![]()
Долното болдирано да. Горното е њтф. Извини Питу ама грешка си. Правно лице ни случајно не е блиску до адвокат (ако си мислел на адвокат).Моралот во мене вика врати им ги,ама логиката ми вика,не е твоја грешка,нивна е ?
Кај се чуло и видело некој онака да ти даде пари,а уште повеќе онака да му ги вратиш назад,зошто згрешил. Па ти си згрешил кој те ебе ебате.
Сепак твое си е да решиш,најдобро обрати се кај некое правно лице.
Друже мавни ја Англија да тепа сигурно има над 2 коефицинент, така да ќе си си ги дуплираш од 400 на 800, 400 ке им вратиш 400 за тебе....Батали заебанции најарно би ти било да се консултираш со некој адвокат...![]()