HTC Desire C vs Sony Ericsson Live with Walkman

• Креатор на темата Креатор на темата Nefandus
  • Време на започнување Време на започнување
Сонито има исти хардвер како HTC One V, а е 100 евра поефтин. Flash мислам дека Desire C не подржува или ептен оној lite, а кај сонито би требало да е ОК. Плус зошто уште од сега да купуваш застарен хардвер кога за иста/помала цена имаш подобар процесор и ГПУ и блиц...

wtf?

иначе, еден галакси ace е појак од овој Desire C.крајно не вреди ХТЦто да го зимаш, ако го нејќеш сонито земи го галакси ејсот.

Јас ипак би идел со LWW. Имам Xperia Mini Pro и апдејтот во 4.0.4 е супер, телефонот лета и нема никакви проблеми.
Предност имаш дека LWW има доста подобар процесор, чипсет MSM8225 со Adreno 205, што ги вози поновиве игричиња без проблем, за разлика од HTC-то што мислам дека има MSM7225A 600MHz (ама ARMv7) и Adreno 200 GPU. Разликата во перформанси можеби не е голема низ менито и обичните апликации, ама сигурно дека во игрите, отварање на апликации и флеш LWW е многу побрз.
Исто така, LWW снима 720p и има блиц, за камерата на HTC-то незнам ама LWW вади доста добри слики.
Единствена предност што има HTC-то е поголем екран и HTC Sense 4.0, ама мислам дека не вреди дека во се друго LWW е подобар, исто така многу подобри звучници има а на XDA има а и во иднина ќе има многу кастом ромови.

Јас имам LWW и е предобар... кога ќе се споредат со Desire, сони ериксонот е многу подобар..еве ви доказ http://geekaphone.com/compare/HTC-Desire-C-with-Beats-Audio-vs-Sony-Ericsson-Live-with-Walkman
Сони ериксонот има 3,2 а хтцето има 2,6
Сони ериксонот има:
Скоро 2 пати појак процесор, 2 камери, Блиц, Екран отпорен на гребаници, Многу појак и подобар звук од него ли хтцето, многу подобри слушалки од него ли на хтецето...
Хтцето едино има предност што има поголем екран, а и на сонито не му е мал...

Планирам HTC Desire С да зеам,ама по коментариве почнавте да ме премислувате... :D Колку пари е Сони Ериксонот??

Јас имам HTC Desire C и некако не ми ја држи мрежата....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom