Скопско лето 2012

^bez karti se site nastani na otvoreno nebo :)
Има многу други концерти што се бесплатни. Незнам за вечерва, но има многу бесплатни настани
Ќе се обидам да соберам информации

Денес во 21 часот на платото кај Камениот мост има Рок класика концерт „ Storm “. Настапуваат Хорот и Симфонискиот оркестар на ДМУБЦ „ Илија Николовски - Луј ’, Диригент Ана Костова.
Ова веројатно ќе биде нешто извонредно.
Ана Костова знае да направи извонредни работи.
Ќе се видиме кај Камениот мост.

Денес во 21 часот на платото кај Камениот мост има Рок класика концерт „ Storm “. Настапуваат Хорот и Симфонискиот оркестар на ДМУБЦ „ Илија Николовски - Луј ’, Диригент Ана Костова.
Ова веројатно ќе биде нешто извонредно.
Ана Костова знае да направи извонредни работи.
Ќе се видиме кај Камениот мост.
Ne e Ana Kostova dirigent, maestro Le Fi Fi e dirigent :)
Kostova go spremase samo horot I ne dirigira voopsto :)

За вечерва 24. 06 два Хора
Хорот на АДУД Мирче Ацев и Хорот на Универзитетот во Мармара Турција
Почетокот е во 20, 30 во Сули ан. Таму обично влезот е слободен
Инаку тие што минатата вечер го пропуштија настапот на учениците од ДМБУЦ, мислам дека многу пропуштија. Концертот беше невидено успешен...
На бис ја изведоа O fortuna - Карл Орф, еве ја за утеха на тие што не беа. Трае две минути
http://www.youtube.com/watch?v=BNWpZ-Y_KvU

Da vi e krivo na site so ne dojdovte, mng bese dobro !! :D
Сепак имаше огромна посетеност.
Знаеш што ми остави впечаток околу посетеноста?
Обично луѓето кои шетаат ќе пријдат, ќе послушаат неколку минути и ќе се одалечат. Минатата вечер, забележав дека луѓето приоѓаат, слушаат, но не се одалечуваат, туку го следеа концертот до крај.

Се супер, ама глупацине од плажата преку Вардар можеа да ја исклучат музиката, или барем да ја намалат додека траеше концертот...За меѓу песни да не се слуша транс или што и да беше тоа...Инаку за концертот браво, супер беа :)

Лeле да! Колку иритираше музиката !
Како за инат да не сакаат да ја намалат, а гледаат дека има концерт. Македонска работа :)
И некои од публиката што викаа и меѓу точките им се дереа на тие што беа седнати на првите скали да се тргнат, бидејќи не гледале. Многу сељачки. Ај овие што седнале, добро, не можеле да гледаат, во право се, ама можеше еден да стане и тивко да ги замоли да се тргнат, а не да се дерат ко на ливада да се :)
Друго што многу ме изиритира, немаше бина. НИШТО не се гледаше. Поготово ние што бевме во хорот, диригент, никако!
Можеле барем едни скалички за хорот да нашле, чим штеделе толку на бина.
Второ, што беше со озвучувањето? Само бендот се слушаше, оркестар никако, хорот, и така и така. Немаше ниеден монитор да се слушаме што пееме.
Луѓе со многу искуство кога ги прашав како сме звучеле ми рекоа: „Пааа, симпатично, да се смешка човек и да ве слуша“.
Во превод „Тапа бевте, ама браво за трудот“. Се откорнавме на проби по жешково.
Ова ни е прв концерт на класика-рок во нашево училиште ever. Така да, идејата мислам дека им се допадна на сите :)
Во секој случај, фала ви на сите што дојдовте, се надевам ви ја разубавивме вечерта, барем малку :)

Лeле да! Колку иритираше музиката !
Како за инат да не сакаат да ја намалат, а гледаат дека има концерт. Македонска работа :)
И некои од публиката што викаа и меѓу точките им се дереа на тие што беа седнати на првите скали да се тргнат, бидејќи не гледале. Многу сељачки. Ај овие што седнале, добро, не можеле да гледаат, во право се, ама можеше еден да стане и тивко да ги замоли да се тргнат, а не да се дерат ко на ливада да се :)
Друго што многу ме изиритира, немаше бина. НИШТО не се гледаше. Поготово ние што бевме во хорот, диригент, никако!
Можеле барем едни скалички за хорот да нашле, чим штеделе толку на бина.
Второ, што беше со озвучувањето? Само бендот се слушаше, оркестар никако, хорот, и така и така. Немаше ниеден монитор да се слушаме што пееме.
Луѓе со многу искуство кога ги прашав како сме звучеле ми рекоа: „Пааа, симпатично, да се смешка човек и да ве слуша“.
Во превод „Тапа бевте, ама браво за трудот“. Се откорнавме на проби по жешково.
Ова ни е прв концерт на класика-рок во нашево училиште ever. Така да, идејата мислам дека им се допадна на сите :)
Во секој случај, фала ви на сите што дојдовте, се надевам ви ја разубавивме вечерта, барем малку :)
Абе батали без разлика на се сепак бевте топ одлични екстра ... респект до сите и до јапанацот:cuc:
А замисли кога се би било хармонично синхронизирано негде во добро акустична сала (y)
Топ сте само напред

Абе батали без разлика на се сепак бевте топ одлични екстра ... респект до сите и до јапанацот:cuc:
А замисли кога се би било хармонично синхронизирано негде во добро акустична сала (y)
Топ сте само напред

Не е Јапонец, бе, Виетнамец е... и зборува македонски политературно од мене и од тебе ;)

Не е јапонец, бе, Виетнамец е... и зборува македонски политературно од мене и од тебе ;)
Знам дека зборува македонски а мислев дека е јапонец али нема везе грешка

Не е Јапонец, бе, Виетнамец е... и зборува македонски политературно од мене и од тебе ;)
Samo koga se trudi :D
I ima naglasok :)
Fi e top covek :)
Go obozavam, ne mozes da ne obozavas takov covek :)

Сношти го проследив концертот „ Вечер на Бужаровски “
Многу успешен концерт. На концертот присуствуваше и Маестро Бужаровски и тој беше видно воодушевен.
Не знам што има вечерва на програмата на Скопски лето 2012?
Најавено е Емитер Скопје, ама не знам штое тоа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom