Македонија во германскиот сериал „Die strengsten Eltern der Welt"

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Во Македонија има повеќе бензиски на километар квадратен него вработени посебно по албанските региони ( муслиманиве како во крв да им тече нафта само такви бизниси тераат ) .

Ова во некое од напуштените села ги однеле во источна кај што никој од дамна не живее.Иако од тоа што го читав машкото кај нас би се вклопил супер.Крадел од продавница,се тепал со врсници и ја запалил училната или многу добар ученик кај нас.

Не е источна , кумановски зборуват.
--- надополнето: 7 јуни 2012 во 17:33 ---
А за кое Куманоско село се работи? :cautious:

Го кажува селото ама не се разбира најдобро, нешто како Крузиница, Грузиница, Козилица , така некако.

Дајте бе стајте го на јутуб видеото...

Да не е Коњу..или Длабочица .. :pos:
--- надополнето: 7 јуни 2012 во 18:14 ---

Тие се под Свети Николе..

Мислам дека се работи за Крушевица, село блиску до Росоман - Неготинско.
Мислев дека е кумановско зошто фамилијата зборува на Српски. Веројатно се некое Српско семејство во тој крај ги има доволно.

Иначе пред некоја недела однеле двајца некаде во џунгла кај некоја племе каде што се шетаат голи. Будалштините немаат граница изгледа :facepalm:
]

:pos: u dobri race gi odnele

2,h=343.bild.jpg

--- надополнето: 7 јуни 2012 во 19:28 ---
Се работи за сериал во кој недисциплинирани тинејџери од Германија се праќат во фамилии во различни држави во светот воглавном во многу тешки и бедни услови, каде што секојдневниот живот на домаќините за младите германчиња е казна. Досега од јас што имам видено деца се праќаа во Монголија, Мадагскар и тн. а во најновата серија и во Македонија поточно во некое Кумановско село.
Мене емисијата ми беше многу интересна но се прашувам што мислат Германците кога ја гледат бедотијата на оваа Кумановско село. Незнам колку ќе биде интересно за оние кои не разбират Германски но има делови каде што се зборува на македонски. Самиот наслов „Die strengsten Eltern der Welt" во превод е. „најстрогите родители на светот„.

Линк: http://www.kabeleins.de/tv/strengsten-eltern-der-welt/videos/folge/schwerstarbeit-balkan-1.68576
dobro.....a jazikot neli im e prechka?! kako voopshto se razbiraat so semejstvata vo koi se isprateni pod kazna ?
gledam pratile vo Ukraina, Turcija, romanija, MK......

Го гледав и за жал се добива печаток дека Македонија е пустина. Иначе таа серија е повеќе глума него реалност но сепак децата беа во Македонија па дали навистина спиеле таму во селото или не не знам. Децата деликвенти беа излажани (демек) од својте родители дека ќе одат на одмор па стасале во Македонија каде што седеле 2 недели кај Македонска фамилија со демек строги родители. Помагаа таму селски работи и све и на крај демек тоа им била поука. Поред зборувајната мислам дека беше некоје село во северно-источна Македонија. Е сега село како село, нема асфалт, условите ужасни, фамилијата сиромашна (затоа највероватно прифатиле). Кој не знае како е навистина во Македонија ќе помисли ова е некоја Африканска земја каде што нема вода и струја. За Македонија иначе не беше така ништо лошо кажано но сепак сликата не е баш најпозитивна.

И не само тоа, туку на еден начин и индиректно ти ја навредуваат земјата.Те ставаат на рамниште со Сомалија; општеството и луѓето кое го градат тоа општество го ставаат на рамниште со она на Сомалијците.Да, Македонија не е најсовршено место за живеење ама од една страна и Германија како поразвиена земја со повисока стапка на култура не треба своите односи со Македонија да ги насочува кон ова.Ние во Македонија на пр. знаеме дека со Германија во премногу полиња не можеме да се споредуваме ама тоа не треба самото по себе да претставува и причина да го понижуваш тој што е таков, туку треба да му помогнеш колку можеш.

недисциплинирани тинејџери од Германија се праќат во фамилии во различни држави во светот воглавном во многу тешки и бедни услови, каде што секојдневниот живот на домаќините за младите германчиња е казна.
ова е скоро исто со ова-
Odlazak na rad u Njemačku za neke je stručnjake kazna;)

Njemačka nije zemlja snova( поготово не за информатичарите)

"Imao sam izuzetno upečatljivo iskustvo tijekom posjeta Indiji gdje sam razgovarao s jednim tamošnjim informatičarem koji je trebao doći u Njemačku i koji me je pitao što je pogrešno učinio da mora u Njemačku.(y)(y) Za njega je Njemačka bila zemlja u kojoj se uzgajaju jagode i to mu je bila jedina asocijacija. Možda je čuo još za ponekog njemačkog nogometaša ili marku automobila. No to da kao informatičar mora ići u Njemačku za njega je bila kaznena ekspedicija. To nije zemlja snova."

http://www.dw.de/dw/article/0,,15997426,00.html

ова е скоро исто со ова-
Odlazak na rad u Njemačku za neke je stručnjake kazna;)

Njemačka nije zemlja snova( поготово не за информатичарите)

"Imao sam izuzetno upečatljivo iskustvo tijekom posjeta Indiji gdje sam razgovarao s jednim tamošnjim informatičarem koji je trebao doći u Njemačku i koji me je pitao što je pogrešno učinio da mora u Njemačku.(y)(y) Za njega je Njemačka bila zemlja u kojoj se uzgajaju jagode i to mu je bila jedina asocijacija. Možda je čuo još za ponekog njemačkog nogometaša ili marku automobila. No to da kao informatičar mora ići u Njemačku za njega je bila kaznena ekspedicija. To nije zemlja snova."

http://www.dw.de/dw/article/0,,15997426,00.html
Njemačka nije zemlja snova

А Америка рај да не е?

Овие шо добиваат зелена карта ги сместуваат во некои села со 1000 жители да живеат кантри живот...

До такво ми е веќе од понижувања!!!
Што кур швабиве не му ги испраќаат своите деца на Фрицл, па он да им ги опамети!!!

си дошле си снимиле и никомте ништо
македонски новинари абер немаат- да не беше kultuzin да напише немаше да имаме поима дека постои оваква серија
ЗОШТО никој во МК -врска нема што се случува (а секој ден вестите им се СДСМ-ВМРО, ВМРО_СДСМ......и така во недоглед)
каде се репортерите?!
што не се кренат до тоа селце , па ја пронајдат фамилијата што ги згрижила тие деликвенти- па едно емисииче за и околу тоа......

За какво понижување на Македонија зборувате? Дали има такво село со такви услови во Македонија? Има. Значи реално е, а не понижувачко.
Ако ваквиот селективен избор на лоши делови од мк е понижувачки за нас, тогаш туристичките реклами, на сите држави, во кои се бираат само убавите делови на земјата се понижување на туристите.
Овде барем прикажуваат реалност, а не шминкана реалност.

Njemačka nije zemlja snova

А Америка рај да не е?

Овие шо добиваат зелена карта ги сместуваат во некои села со 1000 жители да живеат кантри живот...
Во америка професионалец од професиите што се набројани без проблем прави 100к годишно. Во натписот вика дека во немачка ретко кој може 35к да заработи.

Во америка професионалец од професиите што се набројани без проблем прави 100к годишно. Во натписот вика дека во немачка ретко кој може 35к да заработи.

Да ама болдиранава цифра ти е бруто и е во долари, додека германската шо си ја стаил е нето, башка за да добие виза професионалец со високо образование работна виза во Германија, треба да има годишен доход над 70к евра.

Па ти види сеа.

Да ама болдиранава цифра ти е бруто и е во долари, додека германската шо си ја стаил е нето, башка за да добие виза професионалец со високо образование работна виза во Германија, треба да има годишен доход над 70к евра.

Па ти види сеа.
Поарно ич ништо не гледај, ако ти требаат професионално портфолио и 70к за работна виза. Не одат тие далеку на денешниов пазар на сила со такви правила.

Цифрата е округла и бруто, ама е многу блиску до нето бројката што ќе ја видиш на сметка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom