Nikolaben2 е партнер, а од македонија е.
На каналот му пишува дека е од Германија :/
Македонци неможат да аплицираат за партнер. Го направил тоа преку Германско Proxy и сега му стои така... Инаку не е од Германија. Снима коли во Скопје...![]()
Ова е, ако можам така да го наречам, нелегален начин за станување YouTube партнер. Ако го фатат одма ќе му го банираат акаунтот а може дури и некоја тужба да му летне. YouTube е под Google, а Google е гигант и не верувам дека ќе дозволи некој така лесно да помине. Инаку, нека му е со среќа на дечкото штом успеал, нека си прави пари колку може ама и нека внимава.
Да ве прашам каде ви ги вршат исплатите, на нашиве дебитни картички може ли да се исплати? Или користите pay pal?
На некои дебитни картички може, зависи од која банка е картичка и какви рестрикции и правила има банката. Јас на пример за вакви работи ја користам Visa Internet картичката од Стопанска Банка кога плаќам на интернет или кога треба да ми стигнат пари од друга држава. Таа картичка ми е поврзана и со PayPal, MoneyBookers, AlertPay... и секогаш кога ми плаќаат преку некој од овие сервиси парите автоматски во рок од 24 или 48 часа ми легнуваат на сметката на картичката. Може и преку Western Union, Трансакциска сметка, Чек, MoneyBookers, AlertPay.... Има безброј начини за исплата.