Паузирање од факултет

• Креатор на темата Креатор на темата DeviAngel
  • Време на започнување Време на започнување
Јас сум на св:Кирил и кај мене на факултет можеш да паузираш колку сакаш со тоа што кога ќе упишеш следен семестар само ќе платиш казна, само најдобро и најпаметно ти е да идеш и да прашаш на студентски, секој факултет си има различни услови.

Епа тоа мислев и ја..секој факултет си бистри своја политика,наместо да има универзални правила..од еден до друг има разлики понекогаш и големи во многу свери.

Ти препорачувам да одиш во студентски прашања! Мора да ги најдеш и да се исконсултираш со нив!
И јас бев во иста ситуација, и кога си дојдов со врски го запишав семестарот - значи мораше да чекам наредна година и да ги слушам предметите пак!
Затоа, не играј си играчки, играј на сигурно - а тоа е СТУДЕНТСКИ ПРАШАЊА!
Дечкиве овде супер ти објаснале и се во право, само проблемот се тие што работат на факултетот, знаат ептен да ја закоплицираат работата!
Среќно

Дечки имам едно прашање ми се пружи шанса да одам во странство на 1 година. Е сега проблемот е што сум апсолвент и имам само уште 1 испит до крај а морам да заминам за неколку дена а испитот е во Јули. Сакам да прашам како можи да се паузира факсот без да изгубам се што е положено? Неќам сиот труд да биде залуден. А неможам да одолговлечам бидејќи е битно и морам да одам. Дали е можно да се паузира и дали се плаќа нешто за тоа или треба да ме пријавува некој близок ?

Благодарам на времето

Не знам зошто би изгубил се што е положено?
Барем кај мене тоа нема врска. Што е положено, е положено, си стои така. Овој испит, верувам, заврши со слушање на предавања?
Мислам дека најмногу што ќе те казнат е презапишување на испитот, зошто ќе пропуштиш мн. сесии. И биди упорен кај тие на студентски, не чекај на нив да им текне ;)

Знам дека е стара темата, но има некој во скоро време што паузирал да разкаже како помина?
Секако ќе прашам на факултет, но тоа кога ќе одам за Скопје до тогаш би сакал да слушнал искуства..:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom