Албанија - место за одмор

• Креатор на темата Креатор на темата Marlboro
  • Време на започнување Време на започнување
јас неможам да видам слики на неколку наслови/топици.....па така еве и на мојот пост погоре неможам да си ја видам сликата

јас неможам да видам слики на неколку наслови/топици.....па така еве и на мојот пост погоре неможам да си ја видам сликата
Djoko,
Nekoi prijatelji Shvabi me prasuvaat Od Dures do Prilep koj pat da se vozi?
Sto bi predlozhil?
Ili nekoj drug od clenovive koj gi znae site opcii

Djoko,
Nekoi prijatelji Shvabi me prasuvaat Od Dures do Prilep koj pat da se vozi?
Sto bi predlozhil?
Ili nekoj drug od clenovive koj gi znae site opcii
Оваа година 3 пати возев на тој дел. Ако не им смета 2-3 км да возат на раскопан чакал на патот кој се гради од Либражд до Елбасан, најкратка релација е Дурс/Драч-Рогожине-Елбасан-Либражд-ќафасан-Струга-Охрид-Битола-Прилеп, а ако сакаат да си ја штедат колата за подобар пат:

Дурс/Драч-Тирана(западен влез)-обиколница-излез на источен дел-Rruga Arberit-Блато-Дебар-Струга-Охрид-Битола-Прилеп

Оваа година 3 пати возев на тој дел. Ако не им смета 2-3 км да возат на раскопан чакал на патот кој се гради од Либражд до Елбасан, најкратка релација е Дурс/Драч-Рогожине-Елбасан-Либражд-ќафасан-Струга-Охрид-Битола-Прилеп, а ако сакаат да си ја штедат колата за подобар пат:

Дурс/Драч-Тирана(западен влез)-обиколница-излез на источен дел-Rruga Arberit-Блато-Дебар-Струга-Охрид-Битола-Прилеп
Abe kako sto gledav na google i dvete opcii se do isti Km i vreme na vozenje, batem teoretski po google. Zatoa se prasuvam koja opcija ima pomalce krihini i podobri patista a i pomalce guzhva na granica. Sakaat da vrvat okolu 1 Avgust i togas e najfrekventno.

Abe kako sto gledav na google i dvete opcii se do isti Km i vreme na vozenje, batem teoretski po google. Zatoa se prasuvam koja opcija ima pomalce krihini i podobri patista a i pomalce guzhva na granica. Sakaat da vrvat okolu 1 Avgust i togas e najfrekventno.
Километрите се слични но преку елбасан како што кажав патот е во реконструкција и неколку км возиш на макадам, т.е ја кршиш колата. Плус од пред Елбасан па све до Либражд возиш во гужва. Северниот пат има помалку гужва

tebe trandzi i buli ti se vrtat u glava ocigledno.... pazi da ne se udavis u gomnata u rajot na svetot
Ne mi se vrtat mene vo glava.Tebe ti se vrtat. Ja ne ziveam na Tajland i vo Indonezija za da vodam trandzi i maloletnicki za 60 avstraliski dolari.I sleden pat preskokni me.Ne leci kompleksi tuka.

Ako odite preku Kosovo pominete preku Skadar i Shala rekata i kanonot. Uste eden raj na zemjata vo Albanija.Vodate e kako solza bistra.Da iznajmite kajaci i da plovite.

shipo aj be idi ebi nekoja koza i ne zamaraj... gubreto ne moze da si go iscistite, gomna na plazi vi plovat zosto kanalizacija nemate kako treba na pola obala. u sporedba so sosedstvoto jadran imi egej seedno uste ste 200 godini pozadi... i se e toa vo red, ama deka ste nekakov raj toa moze samo na budala da mu prodavas

Зарем има некој шо се вратил по втор пат у Албанија од толкава убавина? :pos:

Супер е ако си од Узбекистан и немаш излезено од таму.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom