Закони и забрани за тинејџерите во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Martinaa..
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
10 мај 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0
може некој да даде инаформација за забраните и законите за тинејџерите до 16 и 18 години?

За шо точно те инетересират законите?

За шо точно те инетересират законите?
што не смеат да поседуваат и купуваат, што не смеат да прават (пр. ножеви,цигари,алкохол,тетовирање,поседување куќа...) до колку години

Цигари, алкохол и тетовирање знам дека не е дозволено ама никој нема да те види така да можеш да купиш. За ножови не е дозволено да купуваш и за друго оружје. Ако имаш Airsoft (воздушен пиштол/пушка) треба за него мислам документи и да имаш над 16 години. Поседување куќа ти е дозволено и не е забрането. Само мисалм дека неможеш да живееш сам без да ти потпишат родителите ....

што не смеат да поседуваат и купуваат, што не смеат да прават (пр. ножеви,цигари,алкохол,тетовирање,поседување куќа...) до колку години
не сум баш сигурен ама мислам оти можеш да носеш ноже со тебе ама со сечило не поголемо од 4цм.
алкохол и цигари стриктно со лична карта и со наполнето 16 години
за тетовирањето и пирсеви не знам точно да ти кажам ама мислам оти мора да бидеш со родител ко ке правеш едното или другото
за куќа пак, 18 или 21 полни треба да имаш за да бидат на твое име...
--- надополнето: 10 мај 2012 во 10:38 ---
не сум баш сигурен ама мислам оти можеш да носеш ноже со тебе ама со сечило не поголемо од 4цм.
алкохол и цигари стриктно со лична карта и со наполнето 16 години
за тетовирањето и пирсеви не знам точно да ти кажам ама мислам оти мора да бидеш со родител ко ке правеш едното или другото
за куќа пак, 18 или 21 полни треба да имаш за да бидат на твое име...

За цигари сигурен сум дека не прават проблем,мене ми најде во џеб полицаец,не ми рече ништо само ми кажа дека не било здраво :icon_lol:

Несмеееш да возиш автомобил ама смееш да полагаш а возачката тек на 18 години :D и изгледа само за одлични ученици со примерно поведение важи тој закон ...

У Македонија све смее да се прави братче !!

Не само во Македонија, секаде се е дозволено ако не те фатат....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom