Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кое дато ќе одиш ?Zdravo decki ke ve molam za gooooolema usluga site vie sto ste bile ili ke odete letovo na sezonska rabota vo Germanija - Minhen ako imate nekoja informacija za smestuvanje za 3-9 lica nekoe povolno da ne e mn skapo![]()
da da znam i tesko deka kontext ke se potrudi nesto da najde kako i sekoja godina ic ne si ja vrsat rabotata samo pari zemaat i nie treba se da si ja zavrsime sami rabotata loso![]()
Што се работи во Минхен ,какво е плаќањето ... можеш ли малку подетално да пишеш ме интересира![]()
neto1300 Евра бруто или нето?
Како може од 7.5 евра на саат до 1300 евра (нето) месечно да дојдеш, сакаш да кажеш дека над 12 саати дневно ќе работите?? Оти во Германија околу 30% одат како данок, што значи за 1300 евра нето да заработиш треба 1860 евра бруто да имаш, поделено со 7.5 тоа се 247,6 часа месечно или околу 62 часа неделно (односно 12+ дневно, доколку се 5 работни дена во неделата)..neto
Како може од 7.5 евра на саат до 1300 евра (нето) месечно да дојдеш, сакаш да кажеш дека над 12 саати дневно ќе работите?? Оти во Германија околу 30% одат како данок, што значи за 1300 евра нето да заработиш треба 1860 евра бруто да имаш, поделено со 7.5 тоа се 247,6 часа месечно или околу 62 часа неделно (односно 12+ дневно, доколку се 5 работни дена во неделата)..
Значи вака како тебе кога некој ќе пиши ме вади од контакт, уште да му речеше дека не се исплаќа. Друже се е поарно од овде. И 500 евра да земиш кажи ми овде кај ќе земиш за 1 месец 500евра а??/ До сега сум 2 пати сега идам 3 пат за месец и пол 1300евра чисти се вадат да знајш. Па ќе работиш по 8-9 сати затоа си појден а за да раздаваш политики е олку пари, е не толку пари седи овде и работи келнер за 200ден
А данокот после си го враќаш аплицираш средуваш док и си го повраќаш ако не знаеше
до тие што се информирани .. како се движат цените .. и ако сме тројца дали менува нешто у цена..