Ми доцни...

• Креатор на темата Креатор на темата JASMIN
  • Време на започнување Време на започнување
Ако ми доцни не мора да значи дека сум трудна. Мада јас сум паничар, сигурно прво на тоа би помислила и би дигнала паника. :icon_mrgr
Ама навистина нема потреба, постојат милион причини од кои може да ни доцни, не мора бременост да е, колку и сите да помислуваме на тоа кога ни доцни. А од тоа што го наброја Јасмин, јас прво би помислила на абортус. :toe:

де наведи неколку причини ако сакаш
ако сакаш

Pricini za kasnenje na mesecniot ciklus (znaci osven bremenost) se najcesto:
stres, hronicen umor, hormonalen disbalans, razni gripovi i nastinki,piluli za kontracepcija,promena na klima, golem broj na lekovi, bolesti (kako anoreksia,bulimija,dijabetis itn) i mnogu drugi, no ovie se najcesti faktori.

Мене циклусот ми е неверојтно точен, па кога ми се случи првиот пат да „ми доцни“-всушност и не ми доцнеше туку не добив до 30 ден па почнаа сите сирени да свират,ама добив после на 32.Циркуз.Земавме тест за бременост и без крв мислам дека бев тие минутки.Искрено тешко на децко ми пошто ептен го замарам, ептен му досадувам а тој само ме убедува ддека нема шанси да бидам бремена и така.И уште еднаш кога ми доцнеше истат ситуацијаа.Е сега на што помислувам?Најискрено на се само не на абортус,затоа што кога и да се случи тоа,во мојот случај детето ке биде само благослов.

Pricini za kasnenje na mesecniot ciklus (znaci osven bremenost) se najcesto:
stres, hronicen umor, hormonalen disbalans, razni gripovi i nastinki,piluli za kontracepcija,promena na klima, golem broj na lekovi, bolesti (kako anoreksia,bulimija,dijabetis itn) i mnogu drugi, no ovie se najcesti faktori.
Замор се пишува ама нема врска. Кај мене тоа е најчестата причина кога ми доцни. Еднаш не ми стигнала на време. Секогаш се поместува за недела дена.

Најлошо во вакви ситуации е што за жал никогаш неможеш да си го знаеш кога ти е плодниот ден ако сакаш да останес бремена....јеби га

ауууфффф...
јас огромен паничар и баксуз невиден си сакав се по пропис да е па користевме кондом... при што пукна...
ко за беља се погодија и испити и колоквиуми ... цело време под стрес и нервози и менструацијава касни... а обично ми е ко швајцарски саат..
и шокови , стресови... на типот му кажав тој ми вика не паничи.. јас уште појќе паничам... го замарам и све то и почна и тој да му ја мисли.. мене ми беше не за друго.. како ќе им кажам дома... и партнерот вика : јас ќе им кажам.. и прво помислив на абортус, да го родам не ми паѓаше на памет, а гледав слики од абортус па уште више ми се стемни ....
и после 5 дена каснење решив да правам тест..
ги поминувам те узминувам сите аптеки по пат и се решив едвај да влезам во една.. и влегов што влегов.. типкава почнува да ми објаснува за тестот јас неможам да ја сфатам што збори пош нозе ми се тресеа, се препотував и све тоа... и после тоа отидов дома и сеа да видам што чудо е... упатството го студирав ко на испит да сум ... и напраив све како што пишуваше и отпочнаа моите најдолги 5 минути во живот... испадна негативен што испадна па прославивме е арно ама уште не иде менструацијава, мислам дека тогаш ги добив сите срцеви заболувања што постојат.. и речив ќе правам уште еден тест... и тој негативен.. и уште еден и уште еден... и после недела и пол добив...

Поголем паничар од мене мислам дека не постои. Кревам паники уште пред да ми дојде. Последно правев тест вчера и испадна негативен. Не дека ми доцни, но имам вртоглавици и ептен се уплашив. Најпрво помислувам на абортус, пошто стварно немам намера уште сега да раѓам. Инаку, вака кога паничам, само да помислам дека можеби сум бремена, почнува да ми се лоши и се тресам. А најлош момент е кога го правиш тестот, ау ми се чини ќе се онесвестам секој момент.
Досега најстрашно ми било, пред три месеци, ми каснеше 15-на дена. Се мрднав.Направив два теста, и конечно после тоа се смирив, и на крај добив. Нема беба.

на секоја девојка (по услов да е сексуално активна) ако и доцни нема шанси да не и помине нешто мало како плаче низ глава

Обично не ми доцни, секогаш унапред знам кога ке добијам,па не сум имала некој таков проблем да паничам. И ако задоцни 2-3 дена, или ми е од стрес или така нешто. А и да не ми дојде, не се замарам, ќе си го чуваме и готово.

Обично не ми доцни, секогаш унапред знам кога ке добијам,па не сум имала некој таков проблем да паничам. И ако задоцни 2-3 дена, или ми е од стрес или така нешто. А и да не ми дојде, не се замарам, ќе си го чуваме и готово.

Браво бе, многу спремна си ти : ))))

Поголем паничар од мене мислам дека не постои. Кревам паники уште пред да ми дојде. Последно правев тест вчера и испадна негативен. Не дека ми доцни, но имам вртоглавици и ептен се уплашив. Најпрво помислувам на абортус, пошто стварно немам намера уште сега да раѓам. Инаку, вака кога паничам, само да помислам дека можеби сум бремена, почнува да ми се лоши и се тресам. А најлош момент е кога го правиш тестот, ау ми се чини ќе се онесвестам секој момент.
Досега најстрашно ми било, пред три месеци, ми каснеше 15-на дена. Се мрднав.Направив два теста, и конечно после тоа се смирив, и на крај добив. Нема беба.
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
Ќе рикнаааам:pos2::pos2::pos2::pos2:...не можам :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:

Имам редовна ептен менструација, досега во животот два пати ми има доцнето и двата пати бев бремена и ете две дечиња, значи мене неможе да ми касни онака како на други без причина, или ќе сум пак трудна или некоја болест (пу пу скраја било).

Mi docni 15 dena,a testot e negativen.Se nerviram deka po poroduvanjeto eve skoro 3 god. po nekoj mesec mi pravi vaka.Ovie denovi ke odam na ginekolog

И што ако ви доцни две недели, два теста сте направиле, едниот делумно позитивен, другиот позитивен, глава не знаете кај ви е од паника? Океј, гинеколог. Ако сте трудни на 20 години? Амбициозните ги прашувам. Абортус? И како иде тоа, со апчиња, или со бутање на тие шипки некакви спирални во матката кај што ќе ви изораат све, со можни компликации за понатамошно забременување? Паника?!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom