Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
мммм ке има уште една мала пажња за Кутревски, и оваа година да лапне миљонче. Ја да сум на негово место, пак би си исплатил, чисто да покажам колку сум јак и дека никој ништо не ми може :)))

Ваквите одлуки досега не биле судски оспорувани и си поминувале. Тоа овде не е случај и последното рочиште ќе биде набргу. Ништо не е сто посто сигурно без правосилна пресуда, ама јас и другите мали акционери сме оптимисти дека правдата ќе биде исполнета, а г-динот Кутревски ќе покаже деловна емоционална интелигенција не правејќи им го на другите она што не би сакал да му се направи нему кога улогите би биле свртени.

Da da ima panika 3150akcii na TTK banka pominaa na 1700 kao alva ama KMB e preceneta :) :) :)
Ajde neka ima potop denes dobra cena beshe 72000 za MPT i 7200 za KMB a ne beshe losho i ova na 18000 TNB ?
Za tri dena pominaa 1000 akcii na MPT ne vi e nesto cudno ?
KMB 10.000 akcii kako da se bagatela a TNB ima dobra vest ja kupija KMB srbija valjda ke sobiraat keshot od filijali za isplata na kupenoto .
!!
Jas zgreshiv ne sum optimist ama zatoa denes dobro pazarev i daj boze utre da poeftini ostana uste nekoj dinar i onaka veke nema brashno i spageti po marketi ke pijam topla voda pominuvalo od toa :)

Kompletno se slozuvam so tebe druze Mandrac.Koga sega bi imal pari i jas bi kupuval na ovie ceni.

Ваквите одлуки досега не биле судски оспорувани и си поминувале. Тоа овде не е случај и последното рочиште ќе биде набргу. Ништо не е сто посто сигурно без правосилна пресуда, ама јас и другите мали акционери сме оптимисти дека правдата ќе биде исполнета, а г-динот Кутревски ќе покаже деловна емоционална интелигенција не правејќи им го на другите она што не би сакал да му се направи нему кога улогите би биле свртени.
Ne znam zasto se zamarate i cekate nekoj da se smiluva i da vi dade nesto sto vi pripagja,smetajki na negovata emocionalna inteligencija koga imate akcii kaj koi dobra dividenda se podrazbira-TNB,KMB,GRANIT i dr.ALK namerno ne go spomnav zasto e preskap,a tuka e i MTUR.

Он да имаше деловна емоционална интелигенција немаше да го направи тоа in the first place. АМА, посигурно е дека ке го направи пак него да го повлече сам од себе. Од процесот ништо не очекувај, само така нема да се разочараш :)

• Ми се допаѓа
Reactions: MSE
ne sum nekoj iskusen i imam predhodni trguvanja na berza slucajno pred 6 meseci vlegov vo nlb so nesto sitno (za mene mnogu) koronata dojde i ke si odi sto bi rekle starite sekoe cudo tri dena trae mesec dva tri optimist sum se ke si dojde na svoe samo vleguvanjeto na nlb grupacijata vo srbija so kupuvanjeto na tamosnata komercijalna banka kako bi vliaelo kaj nas?i moze li da se nadevame na devidenda +1500 bruto

Денес веројатно пак ќе биде крваво
dd8b318fa50c10130ecdc176039e05c1.jpg

Последно уредено:
Ne znam zasto se zamarate i cekate nekoj da se smiluva i da vi dade nesto sto vi pripagja,smetajki na negovata emocionalna inteligencija koga imate akcii kaj koi dobra dividenda se podrazbira-TNB,KMB,GRANIT i dr.ALK namerno ne go spomnav zasto e preskap,a tuka e i MTUR.

Како што и порано пишав, дури и Кутревски три годишни профити да си доделува себеси, а само секој четврти да го подели у дивиденда, пак Пекабеско ќе биде подобра инвестиција од сите горе наведени компании.

Он да имаше деловна емоционална интелигенција немаше да го направи тоа in the first place. АМА, посигурно е дека ке го направи пак него да го повлече сам од себе. Од процесот ништо не очекувај, само така нема да се разочараш :)

Секој тука инвестира со очекувања од компаниите. Битно е само да се процени веројатноста да се случат соодветните исходи, а шансата за поништување на одлуката кај Пекабеско е скоро стопроцентна затоа што е во спротивност со многу членови од Законот за трговски друштва.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom