Нова провокација или вистина

• Креатор на темата Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување Време на започнување
Види тоа е и проблемот - нема да не добијат. Во случај да пробаат да си играат играчки со нас, ќе видат што е палење на нивниот посран ентитет. Ние колку и да сме толерантни, ако дојде нож до коска, ќе зажалат што се родиле. :)

1 bold :facepalm:

2 bold :pos: :tapp:

Нас македонците да не нападнат, може и ќе добијат, ама со Грција и Србија е исто како да се маваш со глава во ѕид, кога ќе земеш во обзир колку се наоружани и спремни.
Сакаш да кажеш дека терористичките групации можат да не добијат против војската ? :pos::pos::pos:
Тие се неискусни дивјаци дечко џабе ги пушташ нив у војна џабе трошат куршуми. Све зависи како би изиграл со платениците и НАТО.

Сакаш да кажеш дека терористичките групации можат да не добијат против војската ? :pos::pos::pos:
Тие се неискусни дивјаци дечко џабе ги пушташ нив у војна џабе трошат куршуми. Све зависи како би изиграл со платениците и НАТО.

Eve ja nivnata strategija za rat pogledni go videoto se kazuva !!!!

Де бе луѓе таман работа нашата војска која учествувала во мисии разни со светски сили и што добивала секакви пофалби да неможе да се справи со банда шиптарана ... остајте 2001 не е тоа релевентна работа (језда ако се земат директните пресметки јасно се гледа како е изгазена албанската банда на повеке места)

Дај боже да се скрчкаат со Грците и да ги срмнат после со земја, Ќе се оттарасиме и Ние и Грците и Србите.....после тие биле секогаш угнетувани и немале права, да ви ебам шипојте....

Дај боже да се скрчкаат со Грците и да ги срмнат после со земја, Ќе се оттарасиме и Ние и Грците и Србите.....после тие биле секогаш угнетувани и немале права, да ви ебам шипојте....

Ne znam kako ne dobies BAN

Pa u 2001 vasata armija se posramoti nekolku pati .. A ova finta so ACTOSH i samite ne ja znaete samo blamirate tuka :D za ova da.. STE MNOGU FINI .. So Grcija eve vie ste tie koi sto treba da napraite nesto :P

Ali VIE... :pos:

Pa u 2001 vasata armija se posramoti nekolku pati .. A ova finta so ACTOSH i samite ne ja znaete samo blamirate tuka :D za ova da.. STE MNOGU FINI .. So Grcija eve vie ste tie koi sto treba da napraite nesto :P

Абе дете ај седи мадро , кажи ми како се "посрамотила" нашата армија без да мешаш тука ургирања од вашите татковци НАТО и наредби за прекин на огнот.

EDIT: И прашај ги твоите команданти од 2001 стварно колку имаше загинати од ваша страна.

АРМ одржа масовна воена вежба на Криволак
Тенкови, оклопни возила, транспортери, хеликоптери, пешадија, медицински возила беа вклучени во денешната масовна методско огледна вежба Поддршка на механизирана пешадиска единица во напад, што припадници на АРМ ја спроведоа на воениот полигон Криволак.
Целта, како што беше кажано, е да се прикаже ефективна огнена поддршка на маневарските единици како и обученост на персоналот од составот на механизираната пешадиска чета заедно со силите за огнена поддршка за учество во борбената група на Европската Унија.
Иако беше најавено дека на вежбата ќе дојде и претседателот Иванов тоа не се случи. Неа ја следеа министерот за одбрана Фатмир Бесими и началникот на Генералштабот на АРМ Горанчо Котевски. Двајцата беа задоволни од виденото.
Бесими нагласи дека нашата армија има капацитет и стандарди на борбена готовност кои се соодветни со оние на НАТО.
- Досега во Македонија не била изведена ваква вежба со толку голем број на единици - рече Котевски и најави следна вежба во мај кога ќе има оценување на средниот пешадиски баталјон за сертификат за меѓународни мировни мисии.
Единиците демонстрираа висок степен на извежбаност за извршување борбени дејства во операции предводени од НАТО и ЕУ надвор од Република Македонија. Покрај високиот степен на обученост борбените единици ја покажаа својата огнена моќ во заедничкото дејствување со едниците за воздушна поддршка.

Извор
getImageThumbnail.axd

E71B04494516BB47B70FFE57C03C4B76.JPG

DF6F36CAB0BEDE4D99B0CF36E3805CF0.jpg

krrrr-500.jpg

Однапред планирана вежба или нешто друго, којзнае...

Абе дете ај седи мадро , кажи ми како се "посрамотила" нашата армија без да мешаш тука ургирања од вашите татковци НАТО и наредби за прекин на огнот.
Idi gledaj statistiki od armi i se drugo i ne jadi mnogu duka DETE :tapp:
--- надополнето: 21 април 2012 во 16:40 ---
Смеј се, еден ден сите во драч под море ќе завршите.

TITO kade si .... :pos:

Idi gledaj statistiki od armi i se drugo i ne jadi mnogu duka DETE :tapp:
--- надополнето: 21 април 2012 во 16:40 ---

TITO kade si .... :pos:
Да гледам статистики ? Хахахаах абе дете дете колку си сладок :).

Ти викам иди прашај ги твоиве команданти колку стварно имаат загинато од вашиве. Тоест прашај ги само од еден напад со сухои или хеликоптер колку иделе .

баш ме интересира кога се посрамоти АРМ според тебе(вас),дали кога НАТО се закани дека ќе не смирува принудно ако се употреби преголема сила кон УЧК за Македонија да ја одбрани својата територија ?!

подобро да се информираш подобро за наместениот конфликт,зошто воено не го добивте конфликтот,ако Македонија целосно го употребеше воздушниот,оклопниот и пешадискиот арсенал ниедно село или пункт на УЧК немаше камен на камен да остане........подобро да ги замолите американците што подолго да останат на Балканот,зошто кога ќе дојде време да се повлечат верувај дека нема воопшто да им биде лесно на вжештените глави како твојата.........работи и гледај си ја фамилијата,спортот е прекрасна работа за натпреварување,ама од војната верувај воопшто нема ќар никој,залудно ќе плачат безброј родители по своите чеда........

Незнам како се посрамоти, кога оваа армија без помош од некакви си странски тајни служби не беше потпомогната како ОНА, а срамота е да кога ве оставија како пички да излегувате со автобуси од Арачиново кога се стегна обрачот и кога требаше да ве потопат.....тогаш баравте помош од Буш....па 2008 во Бродец некако си мислевте дека ке го постигнете истото, ама буквално од командант шрапнели од цревата негови колбаси јадеа волците, сигурно ги имаат и ебено, како што кажа специјалецот на видеото кога рече..."Прво ќе ги ебеме па потоа ќе ги убиеме"....ех беее дечко, на се му дошло крај....затоа не треба скокање......

баш ме интересира кога се посрамоти АРМ според тебе(вас),дали кога НАТО се закани дека ќе не смирува принудно ако се употреби преголема сила кон УЧК за Македонија да ја одбрани својата територија ?!

подобро да се информираш подобро за наместениот конфликт,зошто воено не го добивте конфликтот,ако Македонија целосно го употребеше воздушниот,оклопниот и пешадискиот арсенал ниедно село или пункт на УЧК немаше камен на камен да остане........подобро да ги замолите американците што подолго да останат на Балканот,зошто кога ќе дојде време да се повлечат верувај дека нема воопшто да им биде лесно на вжештените глави како твојата.........работи и гледај си ја фамилијата,спортот е прекрасна работа за натпреварување,ама од војната верувај воопшто нема ќар никој,залудно ќе плачат безброј родители по своите чеда........

Ne be , vo seloto Aracinovo spored vas bea vadeni Uck i Komandantite , a vasata "ARMIJA" 3 dena ne uspea da vleze vo seloto i toa blizu Skopje :A !!! TOCKA

A ne ne... imase stranski instruktori zatoa :pos: ..

Ne be , vo seloto Aracinovo spored vas bea vadeni Uck i Komandantite , a vasata "ARMIJA" 3 dena ne uspea da vleze vo seloto i toa blizu Skopje :A !!! TOCKA

A ne ne... imase stranski instruktori zatoa :pos: ..
Знаеш дека во тие 3 дена што не беа ни 3 дена имаше точно 12 наредби за прекин на огнот од овие што им го дудлате НАТО . Иди прашај некое поискусно лице за колку време можеме да ве добиеме вас без мешање од платеници , НАТО и разно разни организации. Не ме заебавај као да зборам за утакмица Барселона - Цементара.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom