Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Ова не е на меѓуетничка основа. Правете разлика и не подгревајте за џабе. Пресметка на меѓуетничка основа беа инцидентите до пред месец дена по автобуси. Ова е друго.
Како и да е, нека почиваат во мир. Се надевам дека случајот ќе се расветли и убиецот/убијците ќе сносат соодветна одговорност.

Да беше обратно утре цело Скопје ќе гореше, ова ќе помине во молк. Жално за дечките, макар и да не е таа причина.
Незнам дали ќе помине во молк баш .... велигденски празници се дешаваат многу масовни собири во каков тајминг се деси ова а и поврзи го со овие од АНА што се закануваат за дестабилизација ...многу лесно може да гори Скопје деновиве. Колку и да се ретарди овие албанезиве не се до толку на млади дечки да им свирнат на сите куршум у глава за тепачка , мислам дека ова има многу подлабока позадина.

Утре сите на ПРОТЕСТ ЗА СОЖИВОТ, сите сме за мир... ако е тоа што се збори дека се срчкале со албанези, маме му ебам ја на мирот и соживотот со нив, а вие идете на мирни протести
Не па може да се иде обично така прајме коа наши се тепани(во случајов многу пострашно :( ) одиме на протест за мир и соживот , кога нивни се тепани настапуваат кршење излози дуќани на Македонци и тепање на Македонци .... еххх жално жално ....

слушнав од братми исто ми спомна отишле да ловат риби.. :S:S:S:S:S незнам дали и на вас но мене ептен ми доаѓа да повратам ова е стварно одвратно, децата се од тука и кога ќе слушнеш некоја ваква вест .. одма на брат ми му вртев што е толкав незнаете кој камен ми падна кога ми крена... :S:S:S:S:SS:S:S

Ако е ова точно што дечково го наведе, ќе се одрази лошо на меѓуетничките односи. Многу лошо.

Односи,какви односи ? :вонзем:

Никогаш немало и никогаш нема ни да има добри меѓуетнички односи во државава,никогаш.

Сочуство до семејствата на загинатите. Други коментари сега се непотребни,додека не се дознае вистината во што јас лично се сомневам дека ќе излезе пред јавноста.

Ова не е на меѓуетничка основа. Правете разлика и не подгревајте за џабе. Пресметка на меѓуетничка основа беа инцидентите до пред месец дена по автобуси. Ова е друго.
Како и да е, нека почиваат во мир. Се надевам дека случајот ќе се расветли и убиецот/убијците ќе сносат соодветна одговорност.
Да се кладиме ја и ти дека доколку мештаните биле Македонци ни од далеку немало да помине вака ? значи е со меѓуетнички карактер

Незнам дали ќе помине во молк баш .... велигденски празници се дешаваат многу масовни собири во каков тајминг се деси ова а и поврзи го со овие од АНА што се закануваат за дестабилизација ...многу лесно може да гори Скопје деновиве. Колку и да се ретарди овие албанезиве не се до толку на млади дечки да им свирнат на сите куршум у глава за тепачка , мислам дека ова има многу подлабока позадина.
Не, дечко до толку се ретарди што еднаш за влакно избегнав и мене да ме упуцаат и тоа за 20 денари па сеа ти види.

Ова не е на меѓуетничка основа. Правете разлика и не подгревајте за џабе. Пресметка на меѓуетничка основа беа инцидентите до пред месец дена по автобуси.

Да, сосема различно.
Исто ко што беше различен инцидентот у Гостивар, врска немаше од меѓуетнички аспект.

друго е друго .. не за тебе и трето ќе направиме
чекај утре задутре да те викнат на мирен меѓуетнички протест

Колку запалени и темпирани луѓе има тука - чудо едно! Мене барем најлогично ми е на ваква тема да се изрази сочуство доколку се има, а не да се очајува по детали и да се загрева пред време било каква поголема лоша ситуација. Што и да било, има платени луѓе во државава да го решат. Тоа не е на вас! Засрамете се сите што си играте курташак со чинот.
Навистина трагично и жалосно. Сочуство до семејствата.

Да се кладиме ја и ти дека доколку мештаните биле Македонци ни од далеку немало да помине вака ? значи е со меѓуетнички карактер
Оф леле, не ме сфаќаш. Овде не станало збор (пример давам) за палење на знаме па пресметка поради тоа. Да бил убиецот Македонец, како ќе ја категоризиравте случкава, како меѓумакедонска?

Не е.И војната 2001ва не беше меѓуетничка , само борба за човекови права. Утре сите на протести за соживот со Артан Груби.
Според информации тука наводно албанец извадил си онака калашот и утепал 5 млади македонци од по 18-20 години, па мирно си се вратил дома ставил си е калашот под кревет. Мирно си спие сга зашто не е направил меѓуетнички инцидент.

Ма не ме јеби бре што сакаш да помислим дека е, самоодбрана од некои што само искочиле од пубертет или уште им трае ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom