Google ги претстави очилата на иднината

• Креатор на темата Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување Време на започнување
Стварно ќе се роботизираме еј, се станува некако вештачко, не чини..

Ги претстави? Никаде не ги видов...
Камера, слушалки... како ли би изгледале?
?
google-glasses.top.jpg

Ова за американциве., а и гоогле демек да се замеша секаде.

Гледаш слива.....излегува

Waiting....Conectng with G+
Take that eyes, off she is in Relationship.

Страв ми е за иднинава на светов....ке станиме марсовци уште малце :D

Не ми се допаѓа .
Премногу технологија во секојдневниот живот :confused: .
Единствено добро кај овие наочари ќе биде :

'take picture of that hot chick'

PUT IT IN FOLDER "FAP FOR LATER"
:D

А знаеш какво ќе биде fap-ањето later? :D Не гледаш у екран, у монитор како и најобично него гледаш у ѕид, у човек, у било каков предмет дома (или надворешен свет) и си фапкаш...

article-2125139-1277d4e1000005dc-258306x406popup.jpg

Слика од очилата.
Иначе женава е технички менаџер на главната мрежа на гоогле.

Очилата се исто така поврзани со Google+, за целосно да ви го одвлекуваат вниманието. Доколку искуството е навистина такво како што е претставено во видеото, овие очила ќе ви овозможат во реално време да го споделите моментот кога ќе ве удри кола.

Па богами со толку одвлекување на внимание и неизбежно е да те удри кола.
Понекогаш ко баба ми се осеќам кога ќе си помислам, Боже што се не ќе измислат...

ochilava se perfektni za gledanje film koga patuvas so avion/voz/bus. Za sekojdnevna upotreba ke se najde nekoj na kogo ke "mu trebaat" smao shto treba cel svet da e pod free wi-fi.

Tehnologijava neka se koristi za nekoj sport, kade namesto da mu zakachat kameri po kacigite, eve ova i nikomu nisto.

Премногу изроботизирано, а и џабе да ги дават што ке ми се, со тоа ке ја изгубиме спонтаноста се на дланка ке ти е, и каде е овде предизвикот на нештата . Мене ми се одвратни

Место текст:

Па, би посакале еден пар?

Место одговор
Он топик. Оптимистичи обид. Ако е „функционално“ во вистинска смисла тогаш можи да е хит. Ама ако и најмала работа го убива искуството на користење тогаш ќе биди тежок фејл.
Во секој случај иновативно

Интересно е за почеток, ама после некое време ќе биде терет, замисли да знае секој каде сте? Хеј Пол тука е? Да одговара на неколку метра од тебе! :eek: Замисли некоја досада од која очајно сакаш да избегаш да те наоѓа стално, no way man! Или уште полошо, да живееме во свет во кој сите носат цвикери :вонзем:

Конечно Гугл гo пушта гаџетот Glass во продажба, иако само за мала група на луѓе.

До 27ми овој месец, сите што сакаат да ги имаат наочариве (и се граѓани на САД) може да испратат апликација преку Твитер во која ќе кажат што би правеле доколку би имале Google Glass. Победниците, или тие што ќе бидат избрани, ќе добијат ексклузивно право да ги купат наочарите по цена од 1500 долари. Официјална информација за тоа кога ќе бидат пуштени на поширокиот пазар сеуште нема. Официјален сајт на Google Glass: http://www.google.com/glass/start/

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom