Дејвис куп и Фед куп (натпреварување по држави)

• Креатор на темата Креатор на темата The King of Clay
  • Време на започнување Време на започнување
Ееееј како бе Алмагро 170 серва? Цело време сервира 200+ Алмагро, баш напротив, он е еден од подобрите Шпанци на брзите подлоги.

troa greshka ke da si za Almagro deka ima slab servis.Ako se gleda servis od shpancite bash naprotiv , najdobar server e Almagro

Добар е Алмагро, мислам дека може да го тепа и Бердих.

Кога како Алмагро. Му варира сервата може некогаш и да надмине 200 ама ретко. А дека е најдобар сервер мало морген. Подобар од Лопез од шпанците на серва нема... На Вимблдон најмногу аса мавна оваа година мислам. И стално е во топ 6 по број на асови на скоро секој турнир на брза подлога.

Добар е Алмагро, мислам дека може да го тепа и Бердих.
Тешко, овие пред домашна публика ќе бидат ептен напалени, а згора на тоа не се мирисаат многу Алмагро и Бердих, оваа година на АО не се ни поздравија кога го завршија својот меч, т.е. Бердих кретенот не се поздрави.

Тешко, овие пред домашна публика ќе бидат ептен напалени, а згора на тоа не се мирисаат многу Алмагро и Бердих, оваа година на АО не се ни поздравија кога го завршија својот меч, т.е. Бердих кретенот не се поздрави.

Без разлика, баш ќе е поголема желбата за победа кај Алмагро :)

^^Се знаат двојките или сеуште не се одредени?

daviscupfinal.JPG

Ајде Ферер але але. Да си ја испука сега нервозата од Лондон овде. Настрана што шпанските тенисери ми се омилени, ради Ферер најмногу сакам да земат пехар.

43ddf_120916033052-david-ferrer-davis-cup-story-top.jpg

Јако ќе е, во секој случај.

Моја прогноза :

Stepanek - Ferrer 0-3
Berdych - Almagro 3-1
Minar/Rosol - Granollers/Lopez 0-3
Berdych - Ferrer 3-2
Stepanek - Almagro 2-3

* за дублот не се знае дали ќе играат тие играчи за Чешка, но највероватно би ги одмарал Штепанек и Бердих за сингл бидејќи и така шпанскиов дубл е во налет, сепак се актуелни шампиони од мастерс купот во Лондон. :)

Да им се мочам на подлогава на Чесиве, очобол добив од што мава дречи во очи дирек.

ЦЦЦЦ... Какво силување му прај Ферер на Бердих на најбрзата подлога.... Не е хумано ова.

Па се ебаа чесите вчера, мислејќи дека ќе издржи Бердих и на дуелот со Ферер ако игра во двојки, ама јеби га, изглеа шпанците ќе го освојат Дејвис купот.

Абе ептен ми е мило Ферер што го ЗБРИША галеното дете Бердих во сред Чешка ! Ама чудно ми е бе , на брза подлога не требаше Бердих да е фаворит? Така така , ајде сега и Алмагро нека го згази Степанек ( уште еден идиот од светот на тенисот) . Како ли стигнаа овие антипатични говеда до финале !? :mad:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom