Wi-Fi рутери (препораки, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата JaaMajkata
  • Време на започнување Време на започнување
Ако паѓа конекцијата кај провајдерот јави се, не верувам да е проблем до рутерот.

јас ист ваков проблем со истиот рутер го решив така што го апдејтував firmware-от. Само проблемот после е што нема да ти важи гаранцијата на рутерот,а никако не можам да ти тврдам дека и кај тебе ова ќе успее.Најдобро е да се јавиш од кај што го зеде и можи тие подетално ќе ти објаснат

Апдејтирање на (официјален) фирмвер не треба и не смее да ја поништува гаранцијата.

ако си го купил во скоро време иди смени го може е фаличен нешто,а ако си го имал година се расипуваат кај мене толку им бил векот па почнуваат така да прават......:)

Му сменив веќе софтвер DD-WRT али од кога го сменив после 1 месец почна да прави вака....

Му сменив веќе софтвер DD-WRT али од кога го сменив после 1 месец почна да прави вака....

Ако веќе имаш дд-врт, провери кога ќе ти падне конекцијата дали е воопшто конектиран на провајдерот и дали воопшто има ип и днс адреси.Во секој случај можеш да му го вратиш оригиналниот софтвер, па да провериш дали ќе работи добро со него.

а зошто си му сменал софтвер ? ако можиш пробај врати го стариот, пред тоа рестартирај ИП да не е нешто со неа,ако не до провајдерот е јбг :D

Јас имам ваков скоро 4 месеци нема никаков проблем.

пробај мануелно да поставиш ИП и ДНС.

Ако уште го имаш проблемот, пробај првин врзи се без рутерот само со модем на нет. Ако и така имаш проблем е до провајдерот во спротивно е нешто до сетинг на рутерот па пиши да видиме што ќе може да направиме.
Иначе која верзија на DD-WRT ја стави? Пробав јас да го флешнам ама нејќеше....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom