Продажба на злато

• Креатор на темата Креатор на темата Adam Sandler
  • Време на започнување Време на започнување
Паднато е сега златото или покачено?
Од 2012та е многу паднато а од 2014 е малку зголемено. Според мене нема да има серозни промени уште неколку години но ако оди надолу уште едно 20-40/100 вреди пополека да се акумулира. Многу грубо кажано...вреди да се следи пазарот иако сега е многу досаден.
gold_10_year_g_x_mkd.png

МКД злато денари грам...

Последно уредено:
Момци, дали има некој начин да проверам дали прстен и обетки се сигурно злати ? Сакам да ги продадам, на баба ми и дедо ми се (покојни) и да и купам на мајка ми едно убаво ланче.

Момци, дали има некој начин да проверам дали прстен и обетки се сигурно злати ? Сакам да ги продадам, на баба ми и дедо ми се (покојни) и да и купам на мајка ми едно убаво ланче.

Едноставно однеси ги во златара и прашај колку би ти платиле за нив. Ќе ти кажат ако накитот не е златен.

Или остај ги да киснат у нешто два дена. Ако е злато не 'рѓосува. :D

Znae nekoj kolku se dvizi cenata na 14 karatno zlato momentalno?

99% сребро ви е 26,5 денари грам иста цена од 2007ма.

Дали некој од тука има вложено во BullionVault. Ако има нека пише!!![DOUBLEPOST=1533746841][/DOUBLEPOST]Дали некој од тука има вложено во BullionVault. Ако има нека пише!!!

Дали некој од тука има вложено во BullionVault. Ако има нека пише!!![DOUBLEPOST=1533746841][/DOUBLEPOST]Дали некој од тука има вложено во BullionVault. Ако има нека пише!!!
Јас имав пиши по ПП што те интересира.

Си купив сребрени парички. Ми се видоа ефтини a и убаво изгледаат...у најмала рака се обезбедив за подолго време за поклони. :)

Последно уредено:
od kade gi zema srebrenite paricki ,kolku grama koja cena ?
Најголем Дел од ебау 27ден99/100 грам а помал дел од Рубин Златара од ГТЦ :D 230 ден една беа која грамажа и чистина се македонскиве појма немам за Бадник ги продаваа со лик на богородица и Исус се. Теткицата појма немаше...:D Добри се за поклон.

aj uste ednas za ebay kazi cena ne razbrav 27 den 99/100 gram ili pusti mi link ,fala

Си купив сребрени парички. Ми се видоа ефтини a и убаво изгледаат...у најмала рака се обезбедив за подолго време за поклони. :)
Ти сигурно со твоето искуство од ВолСтрит набрзо ќе ги претвориш во баснословно богатство.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom