Нападот на аеродромот во Тирана 1999

• Креатор на темата Креатор на темата M.O.P.
  • Време на започнување Време на започнување
1999 4 Галеб Г-4 авиони од ЈНА изведуваат напад на аеродромот на Тирана на кој се стационирани 6000 албански војници со инструктори од САД и на кој има 6 Апачи хеликоптери
Нападот доживеал голем успех успешно се избегнати радарите и уништени се сите хеликоптери во базата и на НАТО му е зададен катасторфален удар....

Сите што имаат повеке информации слики ,клипови нека стават ...Поздрав!

"Zar u ovo još neko vjeruje. Živim u Tuzli, a u Eagle Base je tada radilo preko 4000 naših sugrađana. kao prvo nije bilo nikad nikakvog napda. A kao drugo, gore se nikada nije nalazila neka operativna američka jedinica. Bilo je par helikoptera koje su koristili nor. za spasavanje onog oborenog pilota iznad Srbije, a jednom je sletio jedan oštećen avion, skrpljen i odletio par dana dalje."

"U to sam vreme bio zaposlen na tuzlanskom aerodromu. Penzionisan sam 2002. godine. Nikad se ništa slično tamo nije desilo a ovo je čista propaganda. Kakvo bombardovanje, kakav napad, kakvi bakrači? Ja ne mogu da verujem da neko u Srbiji stvarno veruje u ovaj mit. Osvestite se. brbrp.s. Srbin sam po ocu."

За да е појасно ;)
Dobar klip se ova go imase i na edna emisija na neznam koja bese na srpska programa licni svedoci kazuvva se isto.....ne deka sum Srboman nesto ili ja sakam SRbija ja otvoriv temava zasto NATO se izblamira so vojnata 99 i da prodolzea taka 100 posto ke ja izgubea i ke se postramotea i se mislam deka na makedonstinava ne i treba ovaa Alijansa

И пред да рече некој дека НАТО извршил масакар над Србија потсетете се на Сребреница.Потсетете се на повеќето од 30.000 цивилни жртви од босанска страна.
Подсетете се на Јасеновац и 700.000 убиени Срби...

30.000 цивили и жртви нема врска со истината..

Околу 100.000 жртви во Босна од нив се најмалки Хрвати со 17.000,Србите се некада околу 30.000... останатите се Муслимани.

Подсетете се на Јасеновац и 700.000 убиени Срби...
.
Спомна некој втора светска војна или прочита некаде дека реков дека е супер тоа што изгинале скоро 1 милион срби само во Јасеновац во ВСВ?

Спомна некој втора светска војна или прочита некаде дека реков дека е супер тоа што изгинале скоро 1 милион срби само во Јасеновац во ВСВ?

Споман некој Сребреница?

Темава беше за величење на српската авијација затоа ја спомнав.Но никаде не оправдував масакри во србите нити пак реков дека заслужиле.Единствени виновници за оваа војна се властите во Србија и Српска.

Какво величење српска авијација?Тој напад не бил никогаш извршен.Доста е веќе со овие глупи пропаганди и лупање во гради на големосрбите!

Ова ме потсеќа на една емисија,каде што еден наводно српски патриот велеше дека на денот кога Косово ќе се осамостои имало околу 100.000 војници на Цар Лазар што се спремни да го вратат назад во рок од 48 саати.Косово се осамостои на 17.02.2008 година,а србите што направија е само тоа што отидоа во црква да се молат!

Каде се сега тие 100 000 војници на Царот?

Ipsis neque hostibus feceris iniuriam. - Ниту на самиот непријател немој да му нанесуваш неправда.
Quod factum est, infectum fieri nequit. - Фактите не можат да се негираат

Тузла и Тирана никогаш не се бомбардирани од Југословенското воздухопловство. Легенда измислена за дигање морал во 1999 пред се од Мирослав Лазански кој никој озбилен не го слуша.

Има 2 емисији, „Нико није рекао нечу“ како и „Лет у смрт“ и лесно може да се најдат. Српските пилоти си зборат реално како било. Збори и Владо Аризанов кој е Македонец по потекло.

Бомбардирање имало само на Косово, кога авионите Орао и Галеб летајќи ниско ги напаѓале УЧК пред се во битката кај Кошаре. Летале ниско и не биле приметени од радарите и аваксите. Еден авион (Орао) е изгубен и УЧК вели го собориле а Србите велат акнал брдо заради нискиот лет.

Како и да е вкупно имале околу 30-40 борбени летови со бомбардирање (еден авион што полетува еднаш и врши напад = 1борбен лет) и тоа е тоа. Сите бомбардирања се заради давање подршка на единици кои биле под голем притисок од УЧК а немало друг начин да им се помогне и сите се на Косово или во километар два во Албанска територија кај Кошаре дека нападите од таму иделе

За воздушните борби се знае, имале 11 комада Миг29 од кои на 2 комада им работеле радарите и електронските системи 80-90% a останатите биле крш. 1996 се истечени ресурсите на авионите и заради санкциите не се ремонтирани дека не можеле да набават делови.

6 мигови се соборени (НАТО вели 5 едниот не го признаваат дека они го собориле, френдли фајер или расипан мотор). Српските Мигови немат испалено ниту една ракета кон НАТО авионите.
Едноставно во момент на полетување биле фаќани од аваксите кои распоредувале цели ескадрили околу нив а кои они со своите стари радари не можеле да ги видат дур не им се приближат а за тоа време НАТО авионите веке пратиле цели салви ракети кон нив.
Пилотот на Српски миг 29 мајорот Муртеши (Албанец по потекло) два-три пати успеал да оствари захват (lock) на непријателски авион но во истиот момент кон него би биле испалени 3-4 ракети. Он не можел да пука дур не дојде на 20-ина километри и со лок-от се откривал. Така е и соборен. НАТО авионите не се впуштале во догфајт туку ги користеле своите јаки радари и ракети за да пукаат од 80-ина километри. Со ремонтиран радар од типот на Српските мигови моќе да се гледа до 70 км. Тоа е најслабата верзија произведена во рани 80-ти.

Миг 21 не ни полетувале.

Ете тоа се лесно проверливи податоци а сега може да почне мерењето на полните органи кое со својата видовитост можам да предпоставам како ке иде:

Srbite popusija lolololo........
Kurvi americki.....................
Russia STRONG!!!!...........
Taka im treba smrdlivi cetnici..
Da umres, zivela Srbija...
itn,itn................

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom