Црна Ружа - Секта?

• Креатор на темата Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување Време на започнување
Фала :D

ај сега фино лепо темава у канта.:facepalm:

Со оглед на тоа дека од првиот пост навака само офтопик сме, ваљда канта ќе ја снајде, освен ако не се развие некоја поасална дискусија па да ја спојат :)
Инаку како дојде на идеја за темава?
Јас ја имам читано и онаа другата, но прв пат за самата секта прочитав тука, на форумот.
Какви сознанија имаш ти, да видиме :)

Со оглед на тоа дека од првиот пост навака само офтопик сме, ваљда канта ќе ја снајде, освен ако не се развие некоја поасална дискусија па да ја спојат :)
Инаку како дојде на идеја за темава?
Јас ја имам читано и онаа другата, но прв пат за самата секта прочитав тука, на форумот.
Какви сознанија имаш ти, да видиме :)

Прв пат слушнав од на еден другар теткаму дека биле најлоша секта у Македонија како имале некои обреди со крв. и морало секоја година по еден член да се самоубие. и дека доста членови имало од евреите... е сега колку е точно ова последново незнам. Не можам да најдам на нет баш точни инфромации кога била основана,цел,какви обреди имаат и тн. :( ме занимаат вакви работи сакам да прочитам или да слушна некои точни информации бидејќи оваа секта ми изгледа како најмистериозна. :D
--- надополнето: Mar 20, 2012 3:47 AM ---
Прв пат слушнав од на еден другар теткаму дека биле најлоша секта у Македонија како имале некои обреди со крв. и морало секоја година по еден член да се самоубие. и дека доста членови имало од евреите... е сега колку е точно ова последново незнам. Не можам да најдам на нет баш точни инфромации кога била основана,цел,какви обреди имаат и тн. :( ме занимаат вакви работи сакам да прочитам или да слушна некои точни информации бидејќи оваа секта ми изгледа како најмистериозна. :D
Ах и да додам дека во едно село. од Скопскиве имало некој човек кој бил во сектава ( а од каде дознале незнам ) инаку имав слушнато дека тој човек го убил своето дете. ама тоа било некаде пред некои 30 години. :cenzura:

Ако Евреите во Македонија биле најголем број од членовите, денес немаше да има Евреи во Македонија.
И онака, се 100-105 вкупно :)

Ако Евреите во Македонија биле најголем број од членовите, денес немаше да има Евреи во Македонија.
И онака, се 100-105 вкупно :)
Јас како што имав слушнато така и пишав можда немало доста незнам но сепак како што ми имаат кажано дека имало од евреи а можда е и лага :unsure: Само се прашувам зошто толку е таинствена оваа секта, зошто толку малку се знае...:unsure:

--- надополнето: 20 март 2012 во 04:47 ---

Ах и да додам дека во едно село. од Скопскиве имало некој човек кој бил во сектава ( а од каде дознале незнам ) инаку имав слушнато дека тој човек го убил своето дете. ама тоа било некаде пред некои 30 години. :cenzura:
Доста јак е моментот ако имало членови од Евреите а се собирале на германските гробишта во Битола...:D

Модераторот да ја спои темава со веќепостоечката, ако има таква.

Има... во религија каде и ќе ја пратам

Можда сега не постои,ама постоеше...сум слушал мноогу верзии за многу деца,и знам дека во мое маало на стадионче во дупката одржуваа,незнам како да кажам,собир,и знам девојка која што идеше во тоа,а пред да влезе,беше супер девојче,учеше и све тоа...после тоа се спобудале...кажуваше самата она што-како им прават,и во лисиче спиеле во гробови..сандаци де...ама беше модра многу пати,од таму ја тепале...мрдната работа,то све треба да се убие !

Имаше у Тетово на времето, имаја изнајмено цела куќа за нив. Беа негде околу десеттина и нон-стоп беа заедно... може имало и други, ама овие беа постојано заедно, како група дејствуваа, барем така ми останале во сеќавање.

Не знам што се деси со нив, веќе неколку години ги нема, а ова црна ружа не ни постои више кај нас... поточно ако размислам малку подобро, после војната ги снема, значи или се исселиле или се убиле, не знам.

Јас прочитав на форумов дека давале 40.000 мкд за да се зачлениш во сектата.
Ако имам прилика ќе се зачленам, ќе ги земам парите и ќе ме видат на куково лето :D

Ете, имало порано такви секташи, сега ги нема. Изгледа сите членови се самоубиле. Инаку во ова со Евреите и Црна ружа се крие ептен јака прикаска. Да чекаме тема во подфорум за историја со наслов: Евреи - членови на Црна ружа се самоубиле во концетрациони логори во нацистичка Германија: Рајхот само им понудил најдобри услови!
Или подобро не.

Море какви секташи какви бакрачи - им пушташ десетина од оние комунистичкине полицајци со мустаќи и пендреци, и Удри, милицијо моја! Секти, пфф. Има да биде добар граѓанин и да сади тутун или да работи во некоја фабрика или да јаде ќотек 24/7. Ама нееее, полициска бруталност.

Баш по интернет пред неколку години видов слика како убиваат девојче во соба... Ако ја најдам ќе ја ставам... И некој спомна во Ново Лисиче сектата. Да, има секта, поточно 2 секти. Едната е во лисиче а другата на ДУПКА (кој е од таму ќе знае). Близу пекарата им е собиралиштето и од тие згради се имаат убивано многу луѓе

Јас прочитав на форумов дека давале 40.000 мкд за да се зачлениш во сектата.
Ако имам прилика ќе се зачленам, ќе ги земам парите и ќе ме видат на куково лето :D
да беа така глупи немаше да постојат , па нарочно во Македонија, ќе дојде некој стечаец ќе ја пиши цела фамилија во секта , од деца жена баби дедовци... ќе собере пари и ќе си отвори бакалница или ќе си купи алати и ќе работи дограма.
Парите ги добиваш ПОСЛЕ бесење. Итри се тие бе

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom