GPS Навигациони уреди

• Креатор на темата Креатор на темата statusQuO
  • Време на започнување Време на започнување

Кој навигационен уред го користите/поседувате:

• Вкупно гласачи
    34
користам гармин... баш вчера ја симнав цела европа од 2011 година... денес цел ден тестирав за и низ србија, топ е... конечно гармин извади и спид лимит на картите (тоа ми фалеше)...
--- надополнето: 5 март 2012 во 21:34 ---
бидејки некој праша и за големината на фајлот... 3,5 гига е, цела европа...

Јас користам IGO и тоа на Xperia X8 и маки нема...има мапи бесплатни по нет, како и да се согласувам дека голема предност е да имаш навигација на телефон, секогаш е со тебе а и секако не чини многу Xperiata е 3000 на договор. Имав прилика да го тестирам низ до Германија како и низ Минхен, стварно е супер, исто и низ Словенија, а секако ја има и цела Македонија...едноставен, практичен...

2 in 1 е финансиски поисплатливо,телефонот се користи поголемиот дел од времето,а gps 2-3 пат во годината ако одиш надвор од Македонија.
Добар gps уред со инсталиран софтвер+оклучени мапи не очекувај да биде помалку од 10-15000 денари
Ако беше подобро 2 во 1 никој немаше да ги купува GPS уредите. Користењето на мобилен телефон во сообраќајот не е многу паметно, повеќе очи на патот помалце во екранот за да не те срине некој шлепер. Со мобилен телефон гледање на патиштата само кога ќе си во стационарна состојба, во возење е екстремно лошо затоа што ти треба цело внимание на патот.

Инаку имам Garmin Nuvi 1300, ништо посебно, една од најефтините варијанти што постојат на пазарот, многу повеќе ми се допадна од TomTom и Magelan уредите. Добар е за да ти покаже правец, ама едно нешто ќе речам, како што ќе те заебе GPS никој нема да те заебе. Има времиња кога ќе се избуни и ќе те однесе кизнај каде.

Ако беше подобро 2 во 1 никој немаше да ги купува GPS уредите. Користењето на мобилен телефон во сообраќајот не е многу паметно, повеќе очи на патот помалце во екранот за да не те срине некој шлепер. Со мобилен телефон гледање на патиштата само кога ќе си во стационарна состојба, во возење е екстремно лошо затоа што ти треба цело внимание на патот.

Инаку имам Garmin Nuvi 1300, ништо посебно, една од најефтините варијанти што постојат на пазарот, многу повеќе ми се допадна од TomTom и Magelan уредите. Добар е за да ти покаже правец, ама едно нешто ќе речам, како што ќе те заебе GPS никој нема да те заебе. Има времиња кога ќе се избуни и ќе те однесе кизнај каде.
Татко ми имаше сообраќајка ради не апдејтиран GPS, али ете, пак сака да го има.

не знам дали некој постирал... ама не е битно...

за гармин преку пират беј симнете си ја комплет цела европа за гармин, се разбира без македонија е ама е комплетно отклучена и е од 2012 година...
изволте, тежи само 3,5 гига:

http://thepiratebay.se/torrent/7024742/Garmin_City_Navigator_Europe_NT_2012.40_unlocked_for_Mapsource

п.с. оние што користат гармин преку виндовс платформа (5.0 или 5.1 или 6.0 или6.1 или 6.5) ке можааватт максимум 3 мапи да стават... во принцип ке ги одзипувате источна европа (2 зип фајла )и западна европа ( 6 или 7 беа).

ке ги селектирате заедно сите наеднаш и на крај ке добиете само 2 мапи. едната преименувајте ја во gmapbmap, другата во gmapprom и тие два фајла снимете ги на картицата од уредот. така ке ја добиете буквално цела европа и тоа со спид лимити и сите пормени регистрирано и сменето, како што реков 2012-та е... а ако сакате и македонија да ја имате ке кликнете на овој линк http://www.fileserve.com/file/BjgZcGX од таму симнете го тој фајл и крстете гоgmapsupp (мислам дека е и таков веке)... со тоа ке ја имате и македонија... интересното е кај онаие првите два фајла е што секоја држава ја има да ја изберете под разни јазици... на пример з грција до сега мораше да се напише ЕЛАДА а сега веке не... ја има и така, ја има и како грчка и како грееце... и бугарија на пример ја има и а како БУЛГАРИЈА, и како БУГАРИЈА а ја има и како Б“ЛГАРИЈА... значи како и да пишеш нема да згрешиш... мапите се топ и функционираат...

и на мене можете да ми се заблагодарите на следниов линк: www.blagodaramkanozalinkovte.com :D

ПОМОШ: Ако може некој искусен да ми објасни подетално (со линкови, step by step) како да го апдејтирам мојот Гармин (garmin nuvi 1490) на најновите мапи за Европа 2013 година? Благодарам

Луѓе помагајте, си порачав еден ГПС преку нет ми стигна ама тачот не функционира дали треба некако да се намести? Значи копчето за он оф работи и се вклучува ама екранот не реагира на допир. Што да правам дали може некако да се намести и како????????????? Иначе има и дугме за ресетирање го ресетирав ама ништо

Луѓе помагајте, си порачав еден ГПС преку нет ми стигна ама тачот не функционира дали треба некако да се намести? Значи копчето за он оф работи и се вклучува ама екранот не реагира на допир. Што да правам дали може некако да се намести и како????????????? Иначе има и дугме за ресетирање го ресетирав ама ништо
Не работ ич или не е прецизен?

Не работ ич или не е прецизен?

Проработе, ама треба мн силно да се стисне а има една опција calibraton, тоа важи само за со пенкалце ама немам немаше во пакувањето, дали е подобро да си купам такво можеби полесно ќе работи тачот или нема врска?

Проработе, ама треба мн силно да се стисне а има една опција calibraton, тоа важи само за со пенкалце ама немам немаше во пакувањето, дали е подобро да си купам такво можеби полесно ќе работи тачот или нема врска?
Нема подобро да работи, таков е за жал.

дечки сакам да ве прашам (можеби припаѓа на друга тема прашањево ама неможев да најдам), колку пари би можел да го продадам моето гармин нуви 50? купено е пред скоро една година а користено е само 4 пати

garmin imam koristeno mapi ima za makedonija ulici i slicno se kazva .Nokia DRIVE znaci fabricka navigacija od nokia so
Symbian operativen sistem makedonija ja ima ednas na spustas od internet bez doplata i ne ti treba poke internet te locira do mm i so e pointeresno gi kazva i brojkite na ulicite ,isto taka i HERE DRIVE+ od nokia samo mislam deka od ko ke ja spustis mapata za postavuvanje destinacija bara internet a poslem go gasnis i nema s problem
ZNACI SPORED MENE DEFINITIVNO NOKIA navigacii

дечки сакам да ве прашам (можеби припаѓа на друга тема прашањево ама неможев да најдам), колку пари би можел да го продадам моето гармин нуви 50? купено е пред скоро една година а користено е само 4 пати
Види како се движи моменталната цена за ново и на таа цена намали 30/40%

Sent from my SM-T210 using Tapatalk

Форумџии ќе ве молам за помош!Потребен ми е уред за навигација кој најверојатно ќе биде од моделот на гармин!
Ваша препорака што да земам и каде можам да го најдам истиот најповолно?

Дали да одам со Гармин нуви 50 или со некој друг?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom