Црква!

• Креатор на темата Креатор на темата Bojan96
  • Време на започнување Време на започнување
a dedo Stefan i kompanija demek ne nosat?:rolleyes:
Епа да де. Проповедаат курци палци, а тие не се држат до тоа. Јас она што проповедам барем го следам. Кога ми скурчи - Кажувам. Финтата е да ти скурчи од толку многу работи што нема да знаеш веќе во што да веруваш.
Е тогаш си се родил, си се избавил од сите предрасуди, од сите лаги и срања. Ама така е оти сме милијарди. Да бевме 20, ќе ве средев.

Епа да де. Проповедаат курци палци, а тие не се држат до тоа. Јас она што проповедам барем го следам. Кога ми скурчи - Кажувам. Финтата е да ти скурчи од толку многу работи што нема да знаеш веќе во што да веруваш.
Е тогаш си се родил, си се избавил од сите предрасуди, од сите лаги и срања. Ама така е оти сме милијарди. Да бевме 20, ќе ве средев.

hm...a sto propovedas ti...ako ne e tajna :sneaky:

601564_381176185323785_1892975143_n.jpg

za nessa

Да не била нашата Охридска Архепископија да не одржи,помага на секакви можни и неможни начини ништо чудно денес да не постоеше македонски народ,секој кој бар малку се разбира во македонската историја треба да покаже барем грам почит спрема црквата без разлика дали е верник или не.

Јас одам 3-4 пати неделно на црква.
Дали има веза каков си за на црква, во смисол на претставителност at the time being?
Да знам да не грешам душа.

Дали има веза каков си за на црква, во смисол на претставителност at the time being?
Не се избацувај со хавајки,бермуди,сандали,влечки и други реквизити за на плажа.Се знае како се иде у црква,како што искачаш за во школо,за на работа,така.

Не се избацувај со хавајки,бермуди,сандали,влечки и други реквизити за на плажа.Се знае како се иде у црква,како што искачаш за во школо,за на работа,така.

Aма не влегувам во самата институција, а не е згодно да трчам во алишта за школо и работа.
Планинско црквиче е а до таму ми е рутата. Иам шорцеви од репрезентацијата, ваљда е ок?
Водата им пивнувам само.
Девојка ми понекогаш се крсти пред влез, јас не.
Дали дека сме отидени заедно, јас грешам за двајцата или таа не вади двајцата?

Aма не влегувам во самата институција, а не е згодно да трчам во алишта за школо и работа.
Планинско црквиче е а до таму ми е рутата. Иам шорцеви од репрезентацијата, ваљда е ок?
Водата им пивнувам само.
Девојка ми понекогаш се крсти пред влез, јас не.
Дали дека сме отидени заедно, јас грешам за двајцата или таа не вади двајцата?
Ако девојкати има висок притисок а ти низок и ако и двајцата земате лек против висок притисок дали лекот ќе ви помогне на двајцата или само на девојкати,а?или ќе ти одмогне тебе или на двајцата,а?

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Има, како нема.Една од најголемте и најважните работи на Севишниот, Семоќен Господ Бог , вечна му слава, земно и небесно Царство, е да гледа како луѓето одат во Црква. Знаеш пишува во библијата :"И бог ги создаде луѓето во одела и костими и балски фустани и им рече китете се, облакајте се и по бермуди во црква, пресвета Апостолска да не сте влегле". А да и крстете се колку повеќе можете, пред црква, во црква, пред бањање, после обавување физиолошки потреби, така сме му помили на Бога.
П.С.
И испотен во црква јок, смени маица има промаја, ќе настинеш.

M10764.jpg

Денес бев во црквата Сан Антонио- Падова. Donald Sikert се помолив и за требе и за јавријата Werther.
Инаку Доналтчо, на темата за талемитите сум баниран од страна на хепта и ипси. Имаа страв дека ќе ги побијам со аргументи, знаат дека моето знаење далеку го нидминува нивното секташко знаење, + исто така знаат дека знам скоро све за постанокот и какви цели има сектата.

Не си баниран од моја ниту од Ипси страна, ами од модераторот...
Да се помолиш нареден пат и за мене... може богот ќе се смилува врз мојата страдна душичка... :)
И навистина знаеш поеќе од мене и од сите други и за сектите по светот... Ум си немам од твоето побивање, што ли ќе правам јас вака на стари години...
Браво за постигнувањето... побарај да те одбанираат од темата, може ќе ти помине барањето па ќе не просветлиш (со записи , не со прашања, како порано)....

И он-топик :
Не сум бил одамна да посетам некоја црква или манастир... треба да ја обиколам Македонијава пак...
Дали жената треба да е покриена? Подобро да е...

Не си баниран од моја ниту од Ипси страна, ами од модераторот...
.
хахаха...кој пријавуваше кај модераторот?
не можам ни да се замолам...банирам сум и на тема
„До модераторот...“ Киселиот сакаше да се покаже за да се види кој е на власт и без повод ме банира..пардон имаше повод, тој е атеист а јас сум религиозен.

Не секое пријавување се потврдува - за мене тоа што е оф-топик тие го сметале дека не е ...
Така да нивна си е одлуката... Пиши им приватна порака море... не ти текна на тоа? :)
Извини така... црквата и богот ќе ти помогнат да надминеш над сиве овие форумски зафрканции...
Моли се и ќе биде...
Верувај и ќе го поместиш форумот...
Љуби ги сите, бидејќи си дете на богот :)

Инаку, во црква и манастири сум одел само за да видам како се градени, цртани, од чиста уметничка и архитекстонска причина, историска исто така... духовното, малку послабо...
Никогаш не сум чувствувал духовно нешто помеѓу тие ѕидови и фрески...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom