Втората слика од првиот пост е толку нубски направена што од стотици километри се гледа дека е fanboy made и дека нема врска со идниот iPad.
Де бе ти, онака ја ставив не дека е од идниот iPad.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Втората слика од првиот пост е толку нубски направена што од стотици километри се гледа дека е fanboy made и дека нема врска со идниот iPad.
Сега читам викаат демек на 7 Март, значи првата недела на Март месец ќе биде претставен.
Очигледно најмногу ќе туркаат со екранот (
2048x1536) и да би ставил тука, наместо да се трудат да направат подобри бои на екранот како што прават нокиа (clear black- технологијата) или самсунг (super hd amoled display) овие одат со LCD застарена технологија со резолуција која е тотално непотребна.
Џои си ги видел ти дисплеите на Apple во живо?
Тие "super black extra amoled" се само маркетиншки трикови, види некој во живо и ќе ти стане јасно. Иначе не верувам дека би имало iPad mini, од проста причина што место тоа може стариот iPad 2 да го шиткаат за поефтини пари (250 евра 16 гига верзијата), а освен за Македонците и слични земји како нашата - тоа ќе биде достапно апсолутно за секој.
Маркетинг?
![]()
Не заебавај ајфонот има резолуција но екранот е "жолтеникав" кога го споредуваш со други. Види горе какви бои ваѓа. Секако кога го држиш во рака и нема никој околу тебе перфект се боите но на споредување не е ни блиску веќе.
П.С
Ако направат мини за 250 евра му правам преордер уште дента кога ќе кажат.![]()
Процесорот ќе биде A5X не А6
--- надополнето: 28 февруари 2012 во 18:19 ---
Се мислам шо ќе му нафукаат на Samsung galaxy tab 11.6 али ипак ќе го земам овој и тоа бел, да ми помине ќејфот. После можат да го шитнам и пак да купам самсунг 11,6
![]()
Смешно но вистинито, иначе бидејчи ќе биде исти, големи се шансите да го викаат овој iPad 2s, или iPad HD
Инаку пак за твоја информација А5 и новите А6 процесори кај Ipad и Iphone ги произведува Samsung. Така да Apple никого не зезнал и измислил нешто револуционерно во случајов што другите нема да го имаат.Освен дисплејот сега ќе туркаат и со A6 процесорот кој е 4-тири јадрен. Дали ејпл ги заеба на другиве и извади пак пред нив појак процесор останува да видиме![]()
Инаку пак за твоја информација А5 и новите А6 процесори кај Ipad и Iphone ги произведува Samsung. Така да Apple никого не зезнал и измислил нешто револуционерно во случајов што другите нема да го имаат.![]()
Хаха, смешки кажуваш (во случајот со процесорите).Ами пак за твоја информација Сони им ја прави камерата на 4с-от ама на нивните нема ни приближно толку добра. А не ни смее таква да има
kakov ti e toj k750 so 3,2 mp jas kako sto znam k750 ima 2,0 mp mozebi tvojot e tjuniranНе ми значат мегапикселите мене, како и на секој што се разбира барем малце во камериве. Ене го k750i, 3,2 мегапиксели, а боље од 5 мегапикселните на Андроид и блиску до оние на апаратите.
Проблемот е што не верувам да стават се во едно, зашто потоа како ќе продаваат iPad 4?