EKV (Екатарина Велика)

• Креатор на темата Креатор на темата KohlBass
  • Време на започнување Време на започнување
Na današnji dan, 5.11.1994. godine, napustio nas je Milan Mladenović, čovek koji je svojom likom i delom zadužio, inspirisao i pokrenuo mnoge. I generacije tog vremena i one koje su došle posle njega. Nama ostaje da ga se sećamo, da ga pominjemo, da slušamo i razmišljamo o onome što nam je ostavio u amanet. Da se potrudimo da budemo bolji ljudi, da se borimo za prave vrednosti i da volimo iskreno i svim srcem, jer verujemo da bi nam on to i danas poručio .

Ekatarina Velika - Par godina za nas (1989)

Еден добар коментар:

Ovo je lektira za svu nasu decu

Ја отворив темава баш за да го споделам истиов коментар.

Дефинитивно лектира за сите нас и тоа не само нивните песни туку и нивниот живот и смрт.
Како стареам , се повеќе и повеќе ги засакувам нивните песни и особено нешто што ме фасцинира е тоа што песна напишана, испеана и снимена во осумдесеттите е сеуште далеку пред своето време, па дури и далеку пред денешно време.

Да се направи безвременска песна, а тоа да не биде поврзано со љубов и "љубовна поезија" е дури и повеќе од уметност!

Кога и да ги слушам ме опфаќа некое чувство на носталгија, макар и што песната ја слушам за првпат. Ме исполнува некое чувство на слобода, на подобар свет, на љубов и сплотеност. Ви благодарам на одличната музика оставена и за следните поколенија.

Убаво што порталот одвои внимание за овој тажен настан.
Сепак, проверете ја информацијата околу Шарло Акробата. Таму се Милан, Која од Кичме и В'д.
Гаги е од Катарина периодот, покасно.

Слава му.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom