EKV (Екатарина Велика)

• Креатор на темата Креатор на темата KohlBass
  • Време на започнување Време на започнување
Браво дечки:bravo: ! ЕКВ е бенд на моето детство, младост и сегашност. Мило ми е што се` уште има такви што не подлегнале на кичерајот и на сељачаната...

Легендите на Балканскиот рок се за мене дефиниривно и уште Азра ако ги додадема мммммм
нема што ЕКВ е нешто што ќе постои , таков вид на музика и текстови тешко изумира
RESPECT

Aj ce gi smestam ovde posto odea nekako povrzani dali nekoj mu teknuva za Oktobar 1864
Izvonredna vokalistka Tanja Jovicevic koja imase i izvonredni nastapi vo zivo
Denis ,Sam ,Tvoj dah,Nadji me favorit pesni mi se

Ne sum slusal nisto od niv, sega siminjam nekoj mp3, pa ke pisam posle toa, ama vokalistkata sum ja slusnal na eden tribute to EKV, ja peese Iznad Grada... Preterano dobro pee curata!

Ц ц ц...за срамота,дури сега ја гледам темава...ЕКВ ми се една од најомилените групи од екс Ју и многу ми е криво дека не ги гледав во живо иако имаа концерт и во Прилеп пред 15 години...голема штета е што Милан прерано умре (додуша и Маргита е мртва одамна)...ми се чини дека тогаш кога постоеја беа една од најинвентивните бендови на овие екс Ју простори...мислам дека нашите Ареа нешто ги имитираат во стилот :)
П.С. Дали некој од вас го слушал албумот што го сними Милан неколку месеци пред да умре,со еден бразилски музичар (незнам како му е името)?
П.П.С. Во право си Штулиќ,Октобар 1864 беа интересен бенд а вокалистката има одличен глас

Ptolomej, da, go imam albumot na Milan, se vika Angel`s Breath i e epten dobar album iako ne e stilski slicen so prethodnite na EKV.
A za Oktobar 1984, simnav eden album od net, i mi se sviga, interesni se posebno mi se sviga sto imaat po malku jazz nijansa u pesnite.

Колку што видов има отворено тема за повекје групи па да се отвори и една за ЕКВ ( Екатерина Велика )... Овој бенд својата најголема слава ја доживува во осумдесетите и е означен како бен во " new wave " правец на музиката... Што мислите вие за ЕКВ ?
220px-EKV.LIVE86.JPG
180px-Ekatarina_Velika.jpg

Еееееј..кај ме потсети сега на Милан,Маргита и останатите...ненормално добра група беа...сигурен сум дека ако пееја на англиски ќе беа прилично слушани и популарни и во остатокот на Европа...жално е што скоро сите од оригиналната постава на ЕКВ се мртви...btw...дали го имаш слушано албумот кој шо Милан го сними со бразилски музичари неколку месеци пред да умри?...мислам дека излезе во почетокот на 1995...насловот на албумот е Angel`s Breath...одличен е

Еееееј..кај ме потсети сега на Милан,Маргита и останатите...ненормално добра група беа...сигурен сум дека ако пееја на англиски ќе беа прилично слушани и популарни и во остатокот на Европа...жално е што скоро сите од оригиналната постава на ЕКВ се мртви...btw...дали го имаш слушано албумот кој шо Милан го сними со бразилски музичари неколку месеци пред да умри?...мислам дека излезе во почетокот на 1995...насловот на албумот е Angel`s Breath...одличен е

Да да ја иамам цела дискографија , инаку мислам дека само тапанарот е жив...

Моментално пливам со Ти си сав мој бол...
Само еден збор-Генијално
Колку само беа добри!
А инаку тапанарот е ѓаволот од Ми нисмо анџели:vozbud:

Ми мењамо дан за ноч...ми мењамо ноч за дааааан.....

7-8 песни имам слушнато од нив, за текстовите нема збор штулиќ бил феноменален во тој поглед.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom