Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ова андроидов по-каша-попара-мусака не можеа да направат.
Миљон телефони, уште толку верзии од оперативниот систем (кои вкупно работат на 10% од телефоните) и оптимизација под нула.
Не се знае кој пие, кој плаќа, кој инсталира, кој што има, кој што треба да има, за што прават апдејти.....
Многу точно, оптимизацијата во однос хардвер/софтвер е катастрофа. Доказ за тоа е моделот на Orange, Santa Clara со single core Intel Atom процесор на 1.4 Ghz кој на бенчмарк ги стави во сенка повекето dual core телефони, таблети, како и Iphone 4S . Инаку на тестот користел андроид 2.3.7, замисли тогаш што ке се случува кога ке добие 4.0.4 апдејт кој е далеку побрз и полесен од 2.3.Х.Ма никој не се замара, бидејќи ги мафтаат на обичните корисници демек имаат смар телефон.. Баш вчера читав почнаа девелоперите да се намалуваат токму заради каша попара што се. Неможат на крај да излезат со верзии, и толку различен хардвер.
--- надополнето: 22 март 2012 во 02:13 ---
Мислам има ПЕРФЕКТ телефони, но штета што повеќе од 70% се ефтинурија и слаб хардвер/софтвер.
Завчера и вчера се дружев со фамозниот Ice Cream Sandwich, верзија за Nexus телефониве.
Што да кажам за тој систем, чекај по ред.
Ко прво, калкулаторот, менито, систем сетингс и све друго каде што има само текст - е црно бело. Значи бел текст на црна позадина, нема дури ни некои геометриски облици, тоа ќе биде премногу...
На што личи ова бе?
![]()
Како второ, фамозните Самсунг и Андроид, кои го бркаат ајфон - не даваат да се преместуваат иконите во обичното мени. Ова е уште од 2.3 верзијата која ја има Desire-от на татко ми две години. Луѓе, СРАМОТА Е во 2012 да не можеш иконите да си ги преместиш.
Апликациите, неоптимизирани. 90% од live wallpapers се гиф анимации оптимизирани можда за Wildfire, за кур не ги бива. Почкартно не може да изгледаат и во полоша резолуција. Симнав некоја апликација демек брич, резолуција 300 на 200 пиксели. Маркетот за бесплатни апликации сеуште е ко да баратам низ контењер, али ај да не идам офтопик, темата е 4.0.3 ICS.
Е сеа, демек брз бил. Еве и братучед ми на фејсбук вчера, го апдејтирал Sensation-от и ми се фали како ПРЕБРЗ бил системов. Па добро, на дуал кор 1,2 гигахерци и 1,5 гига рам, уште да сецка. Good job Android, оптимизирале да шиба на мини лаптоп. Плус, како нема да биде брз, коа дури и калкулаторот им е најчкартен на цел свет и црно бел.
Еве на, убицата на iOS:
![]()
Пред да го снимам ICS вчера, си викав дека Android јузерите сигурно мора да се во право кога зборат за предности, ова она...ама после ова искуство, сфаќам дека од инат на Apple они сакаат Android. Зашто оперативен систем каде што одма мора да снимам Go Launcher за да имам каква таква функционалност и прегледност, не е добар оперативен систем.
На сајтовиве може да гласаат колку сакаат во иднина, кој пробал и има гз да биде реален, знае.
П.с. Да не ни почнувам за трите различни менија за интерфејсот, едното е Trebuchet, второто е Metroid, третото е Interface. И vibrate on touch е ставено во Sounds.
Не би земал Blackberry и без пари да ми го даваат. Дефинитивно OS пред умирање, ако не и веке мртов. Android, iOS и WP7 се светлосни години понапред од него, што и статистиките го кажуваат истото.абе земети си Blackberry и мирна главата
Не би земал Blackberry и без пари да ми го даваат. Дефинитивно OS пред умирање, ако не и веке мртов. Android, iOS и WP7 се светлосни години понапред од него, што и статистиките го кажуваат истото.![]()
Искрено, за тоа ич не размисливУбаво ти вика, да земеме некој ќе видиш по 10 години колку пари ќе одат на аукции![]()
Знаете што ќе збориме не за 10, туку за година отсега, ако користиме Андроид?
Вака ќе збориме: "Еее брат, ти текнува на времето кога идеш, купуваш телефон и одма го користиш? Ми фалат тие времиња."
Зашто Андроид пристигна кај нас, нема веќе заебанции и дефинитивно не е за секој - ако сте 14-15 годишно дете, бизнисмен над 25 години, постар директор од 50 години, дедо со 70 години...уствари чекај, ако сте било што освен ајфон хејтер и хипстерски хакер кој јаде железо за доручек - тогаш андроид не е за вас.
http://mobile.komunikacii.net/04/2012/galaxy-nexus-makedonija/
Следен пат во шопинг, не се заебавајте, земете некој хакер кој напамет ги знае сите CID/Firmware/Operators и е модератор на XDA Developers кога ќе купувате Андроид. Не бидете нубци, зашто да е едноставно кога може комплицирано?