Жените многу полесно го поднесуваат фактот дека не се во врска

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Eh so go mrazam toa beganje od realnosta...nekad i ako e obostrana odlukata,pak nekoj ke zaebga i ke sece veni so meseci za tipkata/tipot.Bolje prifati ja realnosta kako sto ti nalaga,oti od beganje od nea propadnavme(kako i drzavata).Sepak RESPEKAT za curite so ne secat veni,tuku kako Musko zazemaat stav.

Hm ne znam mene i vo vrska super mi e!:) ama koga ke ja prekinam vrskata se cuvstvuvam kako nova:):) faktot deka sum slobodna deka nemam obavezi me pravi srekna:)

Se zavisi od toa kolku se sakale i koj sakal ako nekoj glumel ondak seedno ke mu e i lesno ke dozivee se no ako nekoj vistinski sakal e togas e tesko veke za toj vo sekoj slucaj ne mozam da kazam deka zenskite polesno go dozivuvaat a maskite potesko toa nema vrska za mene :toe:

Ne go dozivuvam kako sloboda sakam da sum vo vrska se vrzuvam ,no ne po sekoja cena....i zavisi od licnosta dali jas toa ke go doziveam loso ili dobro

Жените многу полесно го поднесуваат фактот дека не се во врска!

Oва е последното нешто што го прочитав на нет.:nesvest: Па ми дојде идеја за тема..:icon_lol:

Значи .. дали и колку има вистина во тоа дека жените, крајот на врската го доживуваат како своевидна слобода, додека за мажите тоа е личен неуспех? И зошто?

Баш напротив. Од она кое до сега сум го слушал, жените секогаш потешко преминувале преку крајот на некоја врска, додека нели мажите се претставени како неемоционални, безкруполозни, неморални створења кои врските ги гледаат само како забава.
Но според мене ниту едната, ниту другата претпоставка не се точни.
Секој разлилно го поднесува фактот дека е слбоден. Некои тоа го гледаат како шанса за поголеми авантури и повеќе доживувања, а други го гледаат како недостиг на шарм или заводливост поради што се сами...

Hm ne znam mene i vo vrska super mi e!:) ama koga ke ja prekinam vrskata se cuvstvuvam kako nova:):) faktot deka sum slobodna deka nemam obavezi me pravi srekna:)

Дали често врската ви станува обавеза наместо уживање? важи за сите
Што се однесува до темава мислам дека ипак зависи од карактерот и приврзаноста на личноста, али незнам можда сте и у право.

Не може вака да се генерализира. Ама најверојатно баш поради тоа, „мажите што треба да се силни и жените од кои се очекува да се мрсулават“ мислење, многу поголем впечаток остава лошото реагирање на мажите, кога ќе останат сами.
Јас никогаш не сум го поднела тешко раскинувањето (ама од друга страна, никогаш не ми раскинале мене, секогаш или јас раскинувам, или е договор во моментот кога и двајцата сфаќаме дека нема веќе смисла) а од другата страна малку се оние што правеле драми (иако кога правеле драма - тоа било до коске:)).. Поголемиот дел биле сосема разбрани и ненапорни.

Женската сака некој да ја ебе добро, а кој е тој, не е до толку важно.

Женската сака некој да ја ебе добро, а кој е тој, не е до толку важно.

Е сега се кажа...
То дека муабетот е безвезе и нема врска со темата, не е битно, битното е дека мангуп се напрај.

Е сега се кажа...
То дека муабетот е безвезе и нема врска со темата, не е битно, битното е дека мангуп се напрај.

Како нема врска, баш си е на место.
Сеедно е дали се во врска или не, бараат добар кур кој ќе ги работи.
Се` друго е во втор план.Жената нема можност да процени дали тој кој ја ебе го бива или не, бидејќи сензациите и се посилни од разумот.
Така да врската како термин за нејзе е споредна работа, најмногу ја прифаќа бидејќи нејзината распуштеност е на тој начин прифатена од општеството.

Како нема врска, баш си е на место.
Сеедно е дали се во врска или не, бараат добар кур кој ќе ги работи.
Се` друго е во втор план.Жената нема можност да процени дали тој кој ја ебе го бива или не, бидејќи сензациите и се посилни од разумот.
Така да врската како термин за нејзе е споредна работа, најмногу ја прифаќа бидејќи нејзината распуштеност е на тој начин прифатена од општеството.

Извини друже, има една снајка шо ја симпатишам а те глеам вака ми делуеш ко прав чоек за проблемов, си викав да и ѕирнеше малце у лејката па да ми кажеш шо мислење има она за мене. Само немој молим ти се на крај да си ми дал некој плиток одговор као овие твојве, зш одма те разрешуам од функцијата "Експерт за женски мислења". :nenene:

Oвој Никола увек знае да ми го направи денот :icon_lol:

Делумно се согласувам со заклучоков, иако генерализации ретко се добра работа.
Има неколку причини што може да направат жените полесно да го поднесат фактот дека не се во врска.
Прво, на жените (зборам за возрасни зрели жени со живот и обврски) ретко им е љубовниот (сексуален) план приоритетен. Жените се порационални и ги ставаат на преден план другите полиња (зависно од животниот период, тоа се факултетот, работата, децата итн.), а од друга страна поголем дел од нив се свесни дека (ова не може да се побие!) се во прилично попогодна состојба да бираат кога станува збор за секс (и после љубов).
Просечна жена би имала повисока самодоверба во убеденоста дека ќе си најде партнер кога тоа ќе го посака, отколку просечен маж.

Мада ипак е индивидуално на крај.

Oвој Никола увек знае да ми го направи денот :icon_lol:

Делумно се согласувам со заклучоков, иако генерализации ретко се добра работа.
Има неколку причини што може да направат жените полесно да го поднесат фактот дека не се во врска.
Прво, на жените (зборам за возрасни зрели жени со живот и обврски) ретко им е љубовниот (сексуален) план приоритетен. Жените се порационални и ги ставаат на преден план другите полиња (зависно од животниот период, тоа се факултетот, работата, децата итн.), а од друга страна поголем дел од нив се свесни дека (ова не може да се побие!) се во прилично попогодна состојба да бираат кога станува збор за секс (и после љубов).
Просечна жена би имала повисока самодоверба во убеденоста дека ќе си најде партнер кога тоа ќе го посака, отколку просечен маж.

Мада ипак е индивидуално на крај.
kako uspea da gi nabrois i pripises na zenite kako doblest istite raboti za koi gi kritikluvate mazite?
a za ova boldiranovo se ubiv od smeenje,toa e tocno samo koga zenite biraat so koj prst ke sakaat da masturbiraat,a oni moze da se zalazuvaat i da veruvaat vo sto sakaat.

Се работи за интерес. Ако некому му е важно да е во врска (т.е. му/и` носи сигурност, стабилност, душевен мир итн.), раскинувањето ќе го доживее како неуспех или, во краен случај, трагедија. Тука полот не игра улога. Ако, пак, на друг му/и` е важна слободата да оди каде сака, кого сака, со кого сака и да прави што сака, раскинувањето ќе го доживее како триумф и своевиден успех. Полот и тука не игра улога.

Според мене, секој мора да си е чист пред себе што му/и` е важно во животот. Кога тоа е јасно, тој/таа ќе го смета за успех секој настан што му/и` оди во прилог на неговата/нејзината среќа, а за неуспех оној настан што не оди во прилог на истата среќа, дефинирана на тој начин за тој човек.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom