Како се емигрира во Австралија и Нов Зеланд?

• Креатор на темата Креатор на темата lion888
  • Време на започнување Време на започнување
Фала на одговорот, доста прашања ми се разјаснија, ме инетересира уште ова, Дали имате искуство со
Professional Year Programme во некоја област, и дали со то можам да си ги подобрам шансите?
Јас имам одев на тоа 1на год ради 5 поени.
Одиш еднаш у неделата, Ја у Недела ставив, се појавуваш 2-3 саати и одиш дома.
Легално перење на пари а ништо непраиш со professional year.
Само поени ти дава за ништо друго не ти користи, избериго најефтиното што постои.
Едино добро е ако немаш искуство ти даваат компанија да работиш бесплатно 3 месеци.

Јас то Bachelor земав документ.
Како што ти кажа човекот горе оди на ПТЕ не на Иелтс, далеку полесно а исти поени башка полесно.
Исто како што ти кажа оди со агент, страшни грешки ке направев сам ако одев.
Ако имаш партнер ке земеш поени, ако живееш regional исто ке земеш, збори со агент.

Можи некако со туристичка виза да се остани во Австралија? Знам дека некој што беа со туристичка продолжуваа до 1 година.

Зависи на колкав период ти е издадена туристичката виза, ќе мора да се вратиш порано од една година ако е на 3 или 6 месеци. После тоа си на црно.

Зависи на колкав период ти е издадена туристичката виза, ќе мора да се вратиш порано од една година ако е на 3 или 6 месеци. После тоа си на црно.
За стално останување само со женачка/мажачка? :D

Или тоа или да си аплицираш за миграциска виза, категорија 189 или 190 или 491.

Инаку еве како ги бркаат тие што се на црно останати на студентски визи.

skolo... eventualno rabota/sponzorstvo. momentalno ko sto nema rabotnici ako imas zanaet mislam deka lesno mozes da dojdes turistircki i da najdes sponzor. mada ova e kako ke ti se pogodi, zavisi kogo znaes ovde itn...

skolo... eventualno rabota/sponzorstvo. momentalno ko sto nema rabotnici ako imas zanaet mislam deka lesno mozes da dojdes turistircki i da najdes sponzor. mada ova e kako ke ti se pogodi, zavisi kogo znaes ovde itn...
Немам занает. Работам како architectural draftsmen моментално, а факултет завршив информатика. :pos:

imate li na lager za LNG nesto :ROFLMAO:

da mu kazuvame na brodovite kaj e holandija :pos:

Школо само 2+ години факултет/мастерс, на Македонци веќе тешко даваат курс по англиски или хоспиталити да учиш, ко порано што било.
А една години факултет 15-20к минимум, плус уште толку за кирија и трошоци, ти подобро знаеш.

Спонзор зависи како ќе му се погоди, може да го турат во работа и да не смее да писне, особено како што не плаќаат прекувремено...
Автоматски споено мислење:

Мажачка само :D

Спонзор зависи како ќе му се погоди, може да го турат во работа и да не смее да писне, особено како што не плаќаат прекувремено...

Дај биди ми спонзор, ќе ти ја косам тревата во дворот за корка леб и една шупа за спиење. :pos:

Школо само 2+ години факултет/мастерс, на Македонци веќе тешко даваат курс по англиски или хоспиталити да учиш, ко порано што било.
А една години факултет 15-20к минимум, плус уште толку за кирија и трошоци, ти подобро знаеш.

ke mora da se smeni toa... vo sidnej i qld toa ne go gledate tamu lokalnata ekonomija vi e malku porazlicna ama ovde se oseka kriza i nemanje rabotnici vo manufacturing, pogotov CNC operatori, i nekoj drugi struki pa ke mora da se pokrie toa. hospitality e interesno, em nema dovolno em nekat da pustat ali ke vidime kako ke ide toa narednata godina, ako se kacat dosta kamatite moze i ke nema potreba...

zatoa rekov zavisi koj znae... jas znam luge sto ne ni odat na rabota, ednostavno si platija po 50K plus trosoci i teraat. e sega toa e malku nerealno za nasi ama za mnogu e ok... od druga strana znam pa i biznisi sto maka macat da najdat rabotnici za glupi rabotni mesta... imam eden italjanec klient ima kaminocinja za sladoled u leto i hot dog za u zima... 90K plata nudi ne moze da najde rabotnici...

Lugeee zdravo zivo, jas prv pat pisuvam na forumov.

Resena sum da pocnam procedura za studentska ili rabotna viza vo Avstralija, seushte ne sum bila po agencii da se rasprasuvam sto kako...

Dali imate info za Master studii dali baraat nekakov prosek (preduslov) da imash od dodipolomskite studii ili ?
Isto taka poso se raboti za golem iznos na pari za studiranje, kako ide procesot na uplata ? Kolku se plaka unapred itn itn

Fala vi odnapred,
Pozdrav.

ke mora da se smeni toa... vo sidnej i qld toa ne go gledate tamu lokalnata ekonomija vi e malku porazlicna ama ovde se oseka kriza i nemanje rabotnici vo manufacturing, pogotov CNC operatori, i nekoj drugi struki pa ke mora da se pokrie toa. hospitality e interesno, em nema dovolno em nekat da pustat ali ke vidime kako ke ide toa narednata godina, ako se kacat dosta kamatite moze i ke nema potreba...

zatoa rekov zavisi koj znae... jas znam luge sto ne ni odat na rabota, ednostavno si platija po 50K plus trosoci i teraat. e sega toa e malku nerealno za nasi ama za mnogu e ok... od druga strana znam pa i biznisi sto maka macat da najdat rabotnici za glupi rabotni mesta... imam eden italjanec klient ima kaminocinja za sladoled u leto i hot dog za u zima... 90K plata nudi ne moze da najde rabotnici...
Се гледа и тука, нема работници, ама финтата е што фалат само во специфични области, или пак бидејќи плаќаат малку и никој не сака да работи.
Генерално има дури и одвишок писари, а нема луѓе што ќе извалкаат раце и ќе се заебаваат со потешки и поспецифични работи, или пак инженерски професии (ама со искуство).

Оваа виза треба да им е последна на листа ако не го познаваат добро тој што би се нафатил да ги спонзорира, сретнав луѓе кои навистина успеале да поминат прелесно со оваа виза, ама и луѓе кои се заглавени (платени прениско, а ги дупат и по 12+ саати на ден и уценуваат дека им завршиле работа).
Е сега пак зависи од областа и снајдителноста на особата, ако си навистина квалитетен може да најдеш друга фирма што ќе ти даде спонзорство, и ќе избегаш, ама не е толку едноставно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom