Lana Del Rey

• Креатор на темата Креатор на темата Body Electric
  • Време на започнување Време на започнување

песнава ми е фантазија, секс.... нешто пресовршено...
се навлеков од прво слушање... ми буди некои посебни чувства...
Моја видео верзија на песната, со сцени од филмот Dorian Gray :) И јас ја обожавам, можам да кажам дека после Body Electric, Gods And Monsters ми е најомилена (иако тешко е да се издвои најомилена песна од Лана)
--- надополнето: 9 март 2013 во 02:32 ---
Summertime Sadness и Born to Die не сум свесна ни сама колку ги имам преслушано. Ме опушта типкава со песните кога сум нервозна. Незнам ми доаѓа како освежување во музикава. Интересно е како сте се пукале двајца по двајца на темава, али најинтересно е како сте се надоврзувале во расправата А и Б се караат се појавува Ц од нигде никаде па продолжува со Б, А заминува доаѓа Д им се приклучува и така натаму. Сплет ужичко коло :D
За сите оние кој сакаат да ја слушнат во живо и имаат средства да си го овозможат тоа и почнува турнејата по Европа па може да видите каде да прошетате и да ја посетите на концерт.
Се надевам дека ќе ја фатам на некој концерт во Америка летово :love:

Jас имам момент со Nathional Anthem.
Мислам, колку и да и е реална песната, сепак јас си имам личен момент.

Прво, ич не сум материјалист и способна сум да сакам до небото и назад и најобичен скитник, робијаш и тако то.
Меѓутоа, националната химна (наша) за мене има огромно значење, и кога би барала од некого да сум негова химна би очекувала да ми го подари целиот свет.

Сосема случајно, сфатив дека тој дел ,,Tell me I'm your National Anthem,, ужасно многу го посветувам на една личност.
И така си слушам, се ежам, и то.

Се осеќам како во Драга Кајгана, ебаго.

Го дочекав и најдоброто од Лана, мојата омилена песна и омилена артистка заедно..
каверот на Summer wine повеќе од совршено..

искрено во песнава се заљубив кога ја слушнав прв пат изведена од Наталија Авелон и Виле Вало, ама ова е далеку подобра верзија.. гласот на Лана е како создаден за оваа песна, иако малце дечко и не ми иде во компарација ама сепак е нешто пресовршено. I almost cried when i heard it :love:

Го дочекав и најдоброто од Лана, мојата омилена песна и омилена артистка заедно..
каверот на Summer wine повеќе од совршено..

искрено во песнава се заљубив кога ја слушнав прв пат изведена од Наталија Авелон и Виле Вало, ама ова е далеку подобра верзија.. гласот на Лана е како создаден за оваа песна, иако малце дечко и не ми иде во компарација ама сепак е нешто пресовршено. I almost cried when i heard it :love:
Најака е на Наталија Авелон и Виле Вало ,оваа мене некако ми е чудна верзија .Taa на Наталија Авелон и Виле Вало е некако поуфилмана доста по унесени се Виле Вало и Наталија во песната .

А Лана ми е доста спора за слушање ,еднаш го симнав нејзиниот албум после слушање на Born To Die и ремиксот на Video Games на Антена 5 ,ама некако ептен ми е да заспиеш ,толку многу и се спори песните, депресија .

Најака е на Наталија Авелон и Виле Вало ,оваа мене некако ми е чудна верзија .Taa на Наталија Авелон и Виле Вало е некако поуфилмана доста по унесени се Виле Вало и Наталија во песната .

А Лана ми е доста спора за слушање ,еднаш го симнав нејзиниот албум после слушање на Born To Die и ремиксот на Video Games на Антена 5 ,ама некако ептен ми е да заспиеш ,толку многу и се спори песните, депресија .

Гласот на Лана е како создаден за оваа песна, баш е во тој стил само овај дечко и малце ми е педерастичен, Виле ја направи песната легенда мислам дека би биле одлична спојка со Лана да ја преработеа.

Инаку ја слушам веќе некое време новата Young and Beautiful, песната ме ежи.. бавна е многу, некои дури и нервираат од што се бавни.. ама последнава ме изненади, мислев дека Body electric го достигна врвот ама ова е совршенство.
Со последните неколку хита малце ме разочара, и го сакам стилот на Born to die и Blue jeans, како што гледам полека варира со стиловите ама тука е.
Новиот албум без сомнение ќе биде далеку подобар од Born to die, па да чекаме :D

Еве го и спотот, совршена песна, СОВРШЕНА! Ја ставам у фолдер омилени...

Новиот краткометражен филм на Лана напишан од самата неа.
Совршенство бре луѓе :cuc:

Прекрасна музика има. Вистинско освежување!
Исто така ми се допаѓа и нејзиниот стил...
Точно, малку се губи во живо, но проблемот не е во нејзиниот глас, туку во вдишувањето и издишувањето.
Спотовите и се одлични...
Еве ги моите омилени песни:
Еве и сликички:
images

tumblr_m9jc2r1pRJ1rx9nz2o1_500_large.jpg

--- надополнето: 13 декември 2013 во 21:49 ---
Краткиот филм е добар, но малку претеран...

slushnete-ja-west-coast-novata-pesna-na-lana-del-rej-180499.jpg

Лана Дел Реј го пушти во јавност вториот официјален сингл од нејзиниот претстоен албум „Ultraviolence“. Станува збор за песната „West Coast“ која пејачката за прв пат ја изведе пред публиката за време на еден концерт во Лас Вегас.

Сè уште не е познато на кој датум официјално ќе излезе во продажба новиот албум, меѓутоа медиумите шпекулираат дека тоа веројатно ќе се случи на 1.мај.

Преслушајте ја „West Coast“:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom