Вечер украде фотографија од Кајгана

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Срамота!
Требаше да прашаат и ако им дозволевте името на фотографот да стоеше долу или пак логото од Кајгана.
Ова е брука, не ми се верува!
:pos:

Вечер е најнепрофесионалниот весник што постои на планетата земја , и ова уопште не ме изненадува од нивна стран. Тоа дека се сељачишта , се .. нема бегање ... али пред да пишете нешто друго сетете се дека 99% од нас на дневна база "крадеме" музика , игри , програми којшто вредат на милиони и во нив се вложени безбројни човечки ресурси.

Немој да ме сватите погрешно ;)

Еми тогаш чим нема ништо конкретно да се преземе од ваша страна во врска со сликата, фино лепо ја ќе замолам да се заклучи темава и да оди во канта.
Зашто ? - безброј пати порано, кога биле отварани теми, како луѓе кукаат, се диват на форуми, вака ќе напраvaм, ова гледај, она...пример за запаленото знаме кога беше, инцидентот на Кале, организирање на штрајкови...теми се отвараа и само фрчеа коментари се до моментот кога ќе дојдеше некој модератор или админ и ќе напише добро и сега што ? само на форуми ќе се жалите, а утре на "протестот" нема двајца да се појават и такви слични коментари при што темите беа затварани, еми нека важи истото и за оваа тема, не гледам поента тема отворена а нема конкретен чекор од ваша страна према Вечер, едноставно беспотребни коментари.
Што е до мене јас не одобрувам тоа што Вечер го направиле, бидејќи работам слична работа на интернет и знам колку ми е криво кога некој на мој труд се "прославува", но дајте преземете нешто, нека не биде само на една обична дискусија на форумов.

Ajде бе не е страшно...ќе ве частат сите у редакција по една пита бурек со месо и завршена работа..(y)
а на фотографот и јогурт да му купат обавезно !

.....каде се сега ЗАМП и АЕК....доколку ситуацијата беше обратна...односно некој украдеше слика од новинар на Вечер...тоа ќе беше топ тема на Латасовизија....во случајов не е оштетена само кајгана туку и фотографот....

....и разберете веќе еднаш...едно е користење слики на форуми и остали зезанции, а сосема друго е кога медиум без одобрување ќе искористи туѓ матријал

...ако се сеќавате...се дигна огромна фама кога А1 без дозвола реемитуваше емисија снимена од друг медиум иако логото на медиумот не беше покриено и однапред беше најавено дека емисијата е снимена од друг медиум...но А1 не побарала дозвола од сопственикот на медиумот и А1 доби тужба за прекршување на авторски права

....во случајов дури и логото на КАЈГАНА да останело на сликата...сепак се работи за неовластена употреба...односно според законот следува санкции за новинарот и уредникот

Џабе тужби латас со власта се учкур и гајчи...багра неписмена

Точно е арсо, во право си. Еве, ја заклучуваме темата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom