Македонски народни приказни

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување
Приказниве на А1 не заслужуваат поопширен опис или критика од еден збор... ТАПА! :toe:

Сами по себе се некако вештачки и без да правиме споредба со старите од МТВ, а ако ги споредиме тогаш се уште поголема мизерија. Па “Во светот на бајките“ беше подобро од ова иако беше снимано во тоа “боли очи“ бело студио.

Како огромен фан на МНП се надевам дека тие другите што ги најавуваат од МТВ или Сител дека ке бидат подобри или барем некои од следниве на А1 ке бидат подобри со оглед на тоа дека не е само еден режисер туку се менуваат на неколку епизоди.

Факт е дека без Колозов тешко ке се “проголтаат“ било какви нови МНП ама барем да доловат 50% од оној шмек што го имаат старите.

барем музика да ставеа некоја народна гајда и кавал

вчера гледав и не се многу привлечнни скоро пола како скратени да се и глумците заникаде видов имаше и од постарите глумци ама коај има и нови не е истото како порано
на МТВ и на Сител старите македонски приказни се најдобри иако ги имам гледано и 500 пати ќе ги гледам пак

Шенка Колозова ќе биде главната таа ќе биде авторот на новите на Мтв и тие се надевам подобри дека ќе бидат

Овие на Сител се многу подобри... класика... со Колозови, Вачно, Бараков...... тоа е македонска приказна... овие вештачкиве на А1 не мислам да ги гледам.... тапа!

Некако многу кратко траат или само така ми се чини?

Ги гледав првите две само, постојано по 2 ќе даваат или како оди тоа?

Некако многу кратко траат или само така ми се чини?

Ги гледав првите две само, постојано по 2 ќе даваат или како оди тоа?

Па баш и јас тоа приметив (а не знам и кој не приметил:)). Значи една приказна трае некаде околу 15 минути, па ете ја и причината зошто даваат по две.
И да постојано по две ќе даваат, бидејќи во спротивно ќе треба да вметнуваат нешто за пополнување на терминот од 6 до 7:).

jas sum mnogu elasticen i snaodliv :vozbud: :pos2::pos2::pos2: najdobri se, posebno Magdalena Rizova:helou:

Еве за тие што ги немаат гледано, ставив по нешто на youtube, наскоро ќе ги има и другите.

Итар Димитар

Туѓо чедо

Овие на Сител се многу подобри... класика... со Колозови, Вачно, Бараков...... тоа е македонска приказна... овие вештачкиве на А1 не мислам да ги гледам.... тапа!

koi denovi i koe vreme gi davaat na sitel?

...На последната епизода на а1...беше другар ми иван глумеше (кире) и сега сум многу среќнаа...лалаллааааа:))
П.С: Само на А1 ги глеам приказните зашО на сител СВЕ ме нервира ги мрзам!!

а зошто едни исти даваат приказни, гледам секоја ден исти приказни се вртат по а1:nesum:

а зошто едни исти даваат приказни, гледам секоја ден исти приказни се вртат по а1:nesum:

Во недела има по премиерни две епизоди, а секој ден гледам вртат на рандом од веќе дадените епизоди. :)

абе и новите се добри ама не се како старите ,овие новиве помодерни го нема она старото македонското и многу кратко траат како за приказни
како да се скратени

WAAAAAAAAAAAAAAA!!!! немам шо да кажам друго, кој ја изгледа оваа шо е при крај во моментов знае!!! хахеххаеа колку само станале настрани луѓево :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom