Колкави ни се шансите за влез во Нато самитот во Чикаго

• Креатор на темата Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
abe vakvi Lepeskari :drk: kvazi Patrioti na kilo ni ima vo makedonija ni nasa.
obicni poltroni partiski vojnicinja da ni kakat po forumov za nivnata politika a be crep eden normalno deka imevo na drzavava ni e pred se ama Ako odime vo Nato i Evropska unija.
nema i ime i vlez ama zaradi idninava na nasava drzava mora da mislime so ladni glavi.
Liguskar eden stavil nekoja slika na Cento i ce ni prodava patriotizam aj sikter kopuk eden

Полека бе бате со вакви муабети.Си запнал за то Нато и еУ ко пијаница за ракија.Олади прво со то, а после и со муабетиве.Дали си свесен колку луѓе навреди со твојов муабет?
Значи сите кои сме против промена на НАШЕТО ИМЕ сме лепешкари, копуци, црепчиња и слично?
А од друга страна страшно наивно се лажиш на за тие две организации, ко од другиот ден после нашиот влез мед и млеко ќе е.Види малку наоколу во комшилак, поблизок и подалечен.

Ако гледаш на иднина со менување имиња, попуштање и давање гз под кирија, не знам каков коментар да измислам.Сменето знаме, сменет устав, сменето име за влез во ООН...Прашај се дали тие работи ја подобрија нашата економско - социјална ситуација?

Едно нешто сфати - ние НЕМАМЕ ПРОБЛЕМ со НАШЕТО ИМЕ !

Колкави и се шансите на Македонија на престојниот самит на Нато во Чикаго ??
Посебно што и самиот наш Премиер е голем песимист по тоа прашање ???
кое орудије ќе го користи во наша одбрана против грција (хашката Пресуда ) нема да му биде многу од корист ??
Едноставно имаме ли шанса со нерешен спор за името да влеземе во Нато???
Едноставен одговор НИКАКВИ!!!

Како може да очекуваме позитивен исход кога нашиве затуцани политичари не успеват да се изборат Македонија да ја има на дневен ред како прво............до 20 Мај има доволно време да издејствуват поволна позиција, но тоа нема да се случи, премногу се зафатени со реновирање на владината зграда......тоа е националниот приоритет моментално, за жал

Значи вака уште еднаш,

Ако има компромис со Грција,тогаш МКД ќе стане членка на НАТО,а после неколку години и членка на ЕУ, ќе има економски прогрес,МКД ќе биде економски многу силна,бидејќи МКД не е толку голема земја со жителите како Бугарија и Романија например,одма ќе се крева економијата со ЕУ фондовите, МКД има шанси економски да стане Луксембруг или Швајцарија на Балканот,ама нормално ако има памет ќе стане,ако нема ќе оди јабана, а тоа е или распад,или федерализација,без разлика дали тоа ние го сакаме или не..

Значи бирајтe што вие драго, РАСПАД ? ФЕДЕРАЛИЗАЦИЈА ?,или Европска и просперитетна иднина..??

антиРеален, не значи ако ѓаволот ти дава пари за да си ја продадеш душата, дека си богат.
Напротив, ти си многу сиромав по дух.
Те сожалувам.
--- надополнето: 12 јануари 2012 во 23:36 ---
НАТО нам не ни треба, НАТО нам ни е непријател.
Истите римски легии со превртено "V" колеа, палеа, раселуваа, го сотреа името Македонија, ја поделија Македонија на 4 области. Истото и овие лајна го прават.

Ние треба да изнајдеме начини да се вклучиме во источните сојузи, таму името ни се цени, таму можеме и бенефиции дополнителни да добиеме за нашиот извоз.

Едно да ни биде јасно.
Албанците и Грците силата ја црпат од запад, НАТО и ЕУ.
Се додека НАТО и ЕУ се силни, позициите на Албанците и Грците ќе бидат силни.
Нема воздух за нас тогаш, како што нема во изминативе 20 години, пробуваат на многу начини да не угушат.

Проектите Рамковен, Нова територијална и Времената спогодба кои па се менаџирани од западот, се со истата намера, угушување на македонизмот.

Проблемот е што неможеме да се ориентираме кон источните сојузи бидејќи Албанците во Македонија ќе бидат против...

Проблемот е што неможеме да се ориентираме кон источните сојузи бидејќи Албанците во Македонија ќе бидат против...

За тоа ни требаат 2 македонски партии.
Каде во прво место ќе се стават интересите на Македонскиот народ и Р.Македонија а после се друго.
Тоа е и наша обврска, да создадеме такви партии.

Ајде да ги прашаме сите Македонци.
Дали го имате чувството дека полека умираме како народ, како Македонци ?

Од ваквите како Славијански МКД само ќе тоне, море заради инает да даде Господ да станеме Федерализација,или да се распаднеме, па после да ве видам што ќе сторите вие лажните патриотчиња.
Заради една партија, МКД да се исчезне,стварно разочарувачко ќе биде..

Затоа што не знаете да дискутирате со ладни глави и затоа што ја отеравте темава во теории на заговор, ставам клуч на темава до догледно време, кога ќе смирите страстите. Навреди не се дозволени на форумот. Подобро клуч, отколку бан.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom