Колку знаете да сакате?

• Креатор на темата Креатор на темата elen4e_bonjovi
  • Време на започнување Време на започнување
Порано мислев дека никогаш нема да почувствувам како е да сакаш бев најладнокрвното суштество на светов.Ама се заљубив и на моменти се изненадувам колку сум тоа способна да сакам ама сеуште не научив како да го искажувам тоа што го чувствувам мноооогу голема мана:toe:

Ready for whateva.. Ready 2 Die.. If u noe wut I mean.. Samo ne znam kako go sfakjate toa sakanjeto, koe go narekuvate "onaka". Ne postoi takvo sakanje. Ili sakas vistinslki ili ne sakas. Ako nekoj/a ti e mil/a, a ne gledas kako na decko/zenska, togas imas samo afiniteti na prijatel/ka kon nego/nea. Drugoto seto.. Zaebi koga ke reces deka go/ja sakas, a ne go mislis toa..

Ако е вистинската спремен сум да одам за неа до крај на светот и да се откажам од некои работи за кои сметам дека ќе ме одалечуваат од неа!

Ако е вистинската спремен сум да одам за неа до крај на светот и да се откажам од некои работи за кои сметам дека ќе ме одалечуваат од неа!

Знам еден тип кој слично размислуваше... И се заеба, додека чекаше да „му дојде“ дали е вистинската или не е.

знам да сакам..и знам кога навистина сакам некого..кога би направила скоро се за да бидам со него..искрена сум во љубовта и секогаш целото срце го подарувам на оној што навистина го сакам иако не секогаш испага дека сме еден за друг:pipi:

Знам да сакам. Бар така мислам:pipi: и чувствувам. Ваљда не сум до толку површен:nesum:

5кг знам да сакам...

Еднаш ми се случи да сакам повеќе од дозволеното, и ме повредија... Така да, нареден пат памет во глава

Кога сакам,сакам премногу,најмногу,највеќе и повеќе од тоа највеќе:pipi:Спремна сум ептен да се борам за љубовта ако е вредно тоа,зошто сепак е тоа единственото нешто што ме исполнува во целост!Ако гледам дека ме сака,зошто да не правам се за него штом ме прави среќна и исполнета?!Секако ако толку ме сака нема да има тешкотии некој во кој треба да се докажувам едноставно ќе знае дека го сакам онолку колку тој неможе ни да замисли,и мислам дека тоа е доволно:pipi:

mnogu tesko go otvaram srceto stanav ledena kralica i ok mi e zatoa sto poretko sum povredena

Па ако сакам тоа е од цело срце и душа или воопшто не сакам .... трето нема :toe:

Ако љубиш еднашка не значи дека ќе љубиш два пати, но ако љубиш два пати сигурно ќе љубиш три пати

Вистинската љубов е неискажлива, ни го исполнува срцето и ни подарува насмевка и светкав поглед во очите. Кога сакам некого сакaм да сум со него, да бидам покрај него, но не зависам од таа личност. Личноста со која сум ме инспирира да создавам, ме прави среќна, но не чувствувам посесивност. Во никој случај не ги оправдувам ставовите на оние кои велат дека би го дале живот доколку останат без него/неа. Тие зависат од личност која доколку ја изгубат им останува страдање. Страдањето е факт дека нашата среќа сме ја условиле со некој. Уживајте во љубовта, сакајте и ќе бидете сакани. :back:

Јас сум тип на човек кој без љубов не може нормално да живее.. без се можам ама без љубов не. Следствено на тоа сакам безрезервно многу и искрено. Сакам тој што го сакам навистина да се почувствува сакан, да се почувствува дека има некој кој искрено се грижи за него и има поддршка во секој момент.

~*~

Во последниот временски период дојдов до еден одреден заклучок, дека кога ми е до тоа некој да го љубам, не знам како да го покажам тоа.Кога не ми е до тоа да љубам, луѓето од мене бараат афекција.

Изгледа не знам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom