Разлика во години помеѓу децата

Брат ми е 9.5 години постар од мене.
Ама тоа не е пречка за да се дружиме. :helou:

Јас и сестра ми сме 8.5 години разлика..таа е поголема ..иако не живее тука,во се се согласуваме , и може со мене да си прави муабет конкретно за се :) Добро има некојпат мали караници :D

Постар брат 3,5 дружење нема проблем иако е досаден и има други вкусови брат е шо да праам.

Јас и брат ми сме 12 години разлика, и не ми се допаѓа што моиве се заборавиле за да имаат второ дете т.е јас. Никогаш не сме имале заеднички теми или погледи (многу нормално јас кога сум се родила него почнал да го фаќа пубертетот) и страшно многу ми е криво кога ги гледам моите другарки што се на помала разлика како комуницираат со своите браќа/сестри си излегуваат заедно воедно и најдобри другари си се едниот на другиот.

Затоа мислам дека е поубаво кога има помала разлика во годините кај децата, и верувам дека нема да дозволам моите деца да бидат со волкава разлика.

:salut:

Брат ми е постар од мене 4.5 години и топ си се понашаме еден со друг... јес да понекогаш коа ќе ми здипли нешо од облека без да ме праша збеснувам, али ај за компензација и ја така праам:)

jas i brat mi sme razlika 10 godini i mislam deka e podobro pomala razlika od pogolema

сестра ми е помала 1 година од мене и супер ми е, секогаш сме тука една за друга
според мене најдобро е децата да имат приближна возраст

Pa so znam koa e idealnata razlika, ali ne sakam da e premala ili pregolema, ispod 3 godini da ne bide ili nad 6. Jas i sestra mi sme 3 godini razlika i super ni e, si pomagame u nekoi raboti, obleka ist broj nosime pa se menjame, e sea ima ponekad kavgi ali nisto strasno, koj ne se kara pa i nie.

Во поглед на разбирање и меѓусебна толеранција, како и помагање, подобро е да се помала разлика. Во друг случај, едното дете ќе биде секогаш инфериорно, зависно од ,,политиката на семејството,,. На пример, имам другарка која е израсната во патријархално семејство каде мажот сеуште е главата на семејството. Таа секогаш мора да прави како што ќе и каже брат и`, добива помалце пари од него, помалку излегува од него, не и се дозволени многу работи... Да беа на приближна возраст, можеби ќе можеше тој да издејствува поголема слобода за неа кај нивните родители. Децата на иста возраст би можеле да бидат поколективни, поздружени, да решаваат заеднички проблеми на кои им се дораснати.

I jas sum za pomala razlika a najubavo e bliznaci :) ili trojka :) :D

дали ќе го држам рекордот тука...сестра ми е помала од мене ни помалку ни повеќе само едно 12 години...аххх бе тато тато :pos2::kesa:

Со сестра ми сме разлика 7 години т.е толку е постара од мене...порано мислам дека пречеше али сега супер ми е можам да разговарам со неа за било што и така...годините не претставуваат никаков проблем...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom