Крводарител од Гевгелија со крвна група А+?

• Креатор на темата Креатор на темата Magde.
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
13 септември 2007
Мислења
5.787
Поени од реакции
4.039
Ова е напишано на Фејсбук од колешка од Гевгелија, па ако има некој од таму нека се јави одма...

VNIMANIE ZA SITE OD GEVGELIJA: Dokolku imate krvna grupa A+, naj itno ve molam da se javite vo tekot na utresniot den na Oddelenieto za Transfuzija pri bolnicata vo Gevgelija. Se raboti za nash mlad sogragjanin koj site vie dobro go znaete i mu e potrebna krv od grupata A+.
VE MOLAM kopirajte go ovaa na vashite statusi i da mu pomogneme na deteto shto e mozhno najbrgu!
BLAGODARAM!

Идиоти, да немаат А+ да му дадат на човекот. Све да испоцркаат до еден.

Мене не ми е јасно зашто не би имале. Една од почестите крви групи е, и ако нема таму, ќе се прати од Скопје.
Јас сум таа крвна група, доколку е можно да дарувам крв во Скопје и да биде испратена во Гевгелија би дарувал уште утре.

Па нормално дека немаат, баба ми ја оставија да умре зошто немаа да и дадат крв :mad::mad:

Мене не ми е јасно зашто не би имале. Една од почестите крви групи е, и ако нема таму, ќе се прати од Скопје.
Јас сум таа крвна група, доколку е можно да дарувам крв во Скопје и да биде испратена во Гевгелија би дарувал уште утре.
И мене тоа ме чуди, знам дека епен чесо црвен крст прават акции и дека А+ е ептен честа крвна група...
Се прашувам дали ја продаваат некаде у странство или сакаат некој да им плати... не знам...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom