ТВ канали со најинтересна програма

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Кој според вас е најзанимлив ТВ канал?

• Вкупно гласачи
    72

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Локација
Охрид, Македонија
Значи да потенцирам..
Не се работи кој е најдобар, туку кој од овие канали ви го исполнува времето поминато пред телевизор и вашите ТВ потреби..
(Овие 5 ги избрав по моја проценка, но сигурно има и други добри канали)
--- надополнето: 29 декември 2011 во 12:32 ---
Да не заборавам, не ги земам во предвид нивните сестри-канали од типот (NatGeo Wild, Investigation Discovery, ViaSat History...)
Значи само примарните..

Гласав за Nat. Geo. бидејќи во последно време Discovery многу го тупат со оние емисиите како Car fellas и слични такви идиотски емисии.За разлика Discovery,Discovery Science имаат одлична програма особено Trough the wormhole,Weird or what,онаа со Хокинг,How it's made и слично.

Гласав за Discovery Channel затоа што имаат многу интересни емиции особено оние How it`s made ... , но понекогаш знаат нешто по 10 пати да го повторат во 2-3 дена

Гласав за Discovery Channel затоа што имаат многу интересни емиции особено оние How it`s made ... , но понекогаш знаат нешто по 10 пати да го повторат во 2-3 дена
Без разлика дали е повторено или не, сепак имаат убави емиции :LOL:

Disocevery Channnel дефенитивно е најдобар канал, исто така не е наведен и Animal Planet и таа мене ми е одлична :)

Не гледам многу телевизија, ама кога гледам пуштам NatGeo. Discovery немам.

Discoveru i NaT Geo.. јака борба е помеѓу овие..само како што кажа еден член у последно време почнаа да го тупат со некои глупи емисии.. омилени емисии ми се how it s made, extreeme engenering, big bigger and biggest и уште некои слични такви.

Сте ги гледале некогаш Untold Stories of the E.R. (Еmergency Room) - на DoQ каналот... Леле колку забегани работи сум видел на таа емисија....
И никогаш нема да заборавам на една типка што чуваше 20тина дождовни црви под сопствената кожа (под кожата од рацете, нозете, стомакот).. Значи ги одгледуваше во себе, и на сите му имаше дадено име :tapp: .. И на уште една типка што имаше проблем со некоја психотична појава на мулти-личности... (се претвораше во 3 особи.. глува, лоша и добра) :pos: ..
И тоа се само 2 примери.. но стварно вреди да ги погледнете сезоните од таа емисија.. Ќе се чудите што све има на овај светов...

Сте ги гледале некогаш Untold Stories of the E.R. (Еmergency Room) - на DoQ каналот... Леле колку забегани работи сум видел на таа емисија....
И никогаш нема да заборавам на една типка што чуваше 20тина дождовни црви под сопствената кожа (под кожата од рацете, нозете, стомакот).. Значи ги одгледуваше во себе, и на сите му имаше дадено име :tapp: .. И на уште една типка што имаше проблем со некоја психотична појава на мулти-личности... (се претвораше во 3 особи.. глува, лоша и добра) :pos: ..
И тоа се само 2 примери.. но стварно вреди да ги погледнете сезоните од таа емисија.. Ќе се чудите што све има на овај светов...
Нема веќе DoQ. Се ребрендира во 24 Kitchen.

National Geographic и Аnimal Planet -поради Dog Whisperer со Cesar Milan
Duscovery -How its made, иако во последно време и ретко ја гледам Discovery

И Дискавери и НатГео го отупеа у последно време. Особено НатГео на кои пола програма им е Dog Whisperer... :tapp:

Дискавери, у глобала има „шема“ на емисии, ретко даваат документарец, сите се „серии“ у повеќе епизоди. НатГео пак, знаат да дадат и одделен документарец, тоа ми е плус кај нив... Нешто слично кога би ги споредиле FoxLive и HBO на пример...

Исто, интересни работи има на ViasaHistory, и DaVinciLearning, која што првенствено е наменета за едукација на помлади, но може да се начека интересна емисија...

Откако Nat geo ми го скршија филмот за пропаганда на постоење на ванземаљци и истите дека ги граделе stonehendge, пирамидите и такви ствари а и нивното сувопарно дрвенење на база на комерцијала - ги избришав од омилени. Можда само Wild.
Discovery одамна веќе неам, но кога имав веќе длабоко беа навлезени емисиите/шоуата слични на Myth busters/miami ink, choper и слично што јас не би ги нарекол документарци.
Екслорерот не го гибам.
Исто и DoQ.
24 kitchen имаат интересни ствари. Јес да свежо добиен ми е каналот но бидејќи нема ниеден сличен на овој - овој би го избрал.

И да. Via SAT History. Нешо боље не можеа да смислат. Имаат и поента имаат и смисол. Ама тоа е.. Енглез коа ќе се нафати да прави документарец, може само француз да му парира.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom