Професор извршил обљуба над ученици во училиштето во Драчево

• Креатор на темата Креатор на темата V1kTo.Or
  • Време на започнување Време на започнување
У Прилеп така едно девојче од 7 одд. одеше со еден од 24 години, она сакала да се земе со него, а сега тој е во затвор за педофилија 10 години, а зошто и таа не отиде во поправен дом 10 години затоа што она трчала и го молела, припаѓала на коленици? И двајцата се криви за мене.. ( ова случајов нема врска со темата, само давам пример од друго место со поразличен тек на настаните )
Девојчето небило полнолетно и зрело ама машкото најверојатно му фалело нешто психички
--- надополнето: 5 јули 2012 во 20:27 ---
Наивен си пријателе наивен, или неискусен сеедно. Друго незнам што да ти речам, освем господ нека те чува од таква беља, па никогаш да не научиш ни како е можно ни како лесно е остварливо.
Господ да ми ги чува децата од такви мамљази .....
Можеби за вас се и казните за педофилија преостри ?:facepalm:

Е па затоа типот бил уапсен. 24 години, со кој памет се плетка со 12/13 годишно девојче... Сериозно? На 24 години треба да имаш акал во тоа главата, дека секс со 12/13 годишно девојче се граничи со педофилија. На страна фактот какво е девојчето, тој треба да е возрасниот во случајот.
Тоа се случи во една мега заостаната селска средина, што е случај и на други места низ државава. Сега нема да сакам да анализирам подетално сите случаеви заради тоа што ќе ја утнеме темата, него мислењето ми беше едните идат во затвор (најчесто полнолетните мажи), а девојчињата не добиваат ништо ( мислам и за оние над 14-17). Кој можеби занесени од љубовта, можеби од социјални причини или од традиција го направиле тоа...Треба ли да се казнат и двајцата?

Интересен пресврт. Добра скрипта за снимање филм. Ако е вистина дека бил наместен, тие што се обиделе да го наместат треба да бидат казнети...
P.S. Децата ова децата она. Јас не познавам некој на тие години што беше толку глуп да премолчи ваква работа, добро ајде може ќе се најде еден, ама на цела група да го правел ова а они да молчеле ми е ептен чудно. Има и трета опција, може он почнал да губи памет па овие го поттикнувале да прави глупости а на крај се поклопило со тоа што он имал аспирации да стане директор па ги искористиле нивните перверзни заебанции за да го уценат...се е можно.

Тоа се случи во една мега заостаната селска средина, што е случај и на други места низ државава. Сега нема да сакам да анализирам подетално сите случаеви заради тоа што ќе ја утнеме темата, него мислењето ми беше едните идат во затвор (најчесто полнолетните мажи), а девојчињата не добиваат ништо ( мислам и за оние над 14-17). Кој можеби занесени од љубовта, можеби од социјални причини или од традиција го направиле тоа...Треба ли да се казнат и двајцата?

Според мене доколку девојчињата имаат 16/17 години, а машките се полнолетни, никој не треба да биде казнет, затоа што и двајцата биле свесни, рационални суштества кои по своја волја стапиле во сексуални односи. Но, се испод тоа, треба да се казни. Исто има случаеви како и жени искористуваат машки момчиња и треба да одат во затвор. Едноставно е.

Интересен пресврт. Добра скрипта за снимање филм. Ако е вистина дека бил наместен, тие што се обиделе да го наместат треба да бидат казнети...
P.S. Децата ова децата она. Јас не познавам некој на тие години што беше толку глуп да премолчи ваква работа, добро ајде може ќе се најде еден, ама на цела група да го правел ова а они да молчеле ми е ептен чудно. Има и трета опција, може он почнал да губи памет па овие го поттикнувале да прави глупости а на крај се поклопило со тоа што он имал аспирации да стане директор па ги искористиле нивните перверзни заебанции за да го уценат...се е можно.

некој се уште мислат дека е ова 1948-1953 год - информбиро
кога се одеше во затвор невин за некаква клевета од комшијата
и монтирани судења,на кој обвиненијата се пишуваа отпосле.
Колку ли луѓе тогаш настрадаа ( од политичка заднина) и одлежаа.
додека овие другуве си проживеава багателски живот долги години.
Зар уште го има ова,доживотен затвор за нарачателите и монтирашите.

некој се уште мислат дека е ова 1948-1953 год - информбиро
кога се одеше во затвор невин за некаква клевета од комшијата
и монтирани судења,на кој обвиненијата се пишуваа отпосле.
Колку ли луѓе тогаш настрадаа ( од политичка заднина) и одлежаа.
додека овие другуве си проживеава багателски живот долги години.
Зар уште го има ова,доживотен затвор за нарачателите и монтирашите.
Секогаш ќе го има тоа, независно од системите(океј за системот што го споменуваш монтировките се правеле чисто од политички причини). Постојат многу лоши и пакосни луѓе за жал :)

Според мене доколку девојчињата имаат 16/17 години, а машките се полнолетни, никој не треба да биде казнет, затоа што и двајцата биле свесни, рационални суштества кои по своја волја стапиле во сексуални односи. Но, се испод тоа, треба да се казни. Исто има случаеви како и жени искористуваат машки момчиња и треба да одат во затвор. Едноставно е.
Да, треба да се земат годините во предвид, но јас би додал и да прават некој психички тестови, за да се докаже колку биле свесни или не биле свесни за последиците.

И доста мешате години кои се дозволени за секс со овој случај. Овде човек беше обвинет за обљуба. Јас колку што знам секс со лице постаро од 14 години(кривичниот законик ги третира како ДЕЦА сите лица до 14 години) не е забрането...ако некој има поинакви информации нека ги каже и нека го цитира кривичниот законик.

И доста мешате години кои се дозволени за секс со овој случај. Овде човек беше обвинет за обљуба. Јас колку што знам секс со лице постаро од 14 години(кривичниот законик ги третира како ДЕЦА сите лица до 14 години) не е забрането...ако некој има поинакви информации нека ги каже и нека го цитира кривичниот законик.
Да, така е. Најблиско по возраст на жртвата до ова дело е Вонбрачен живот со малолетно лице.

Вонбрачен живот со малолетно лице Член 197
(1) Полнолетно лице кое живее во вонбрачна заедница со малолетно лице кое навршило 14 години, а не навршило 16 години, ќе се казни со затвор од три месеци до три години.

Да, така е. Најблиско по возраст на жртвата до ова дело е Вонбрачен живот со малолетно лице.

Вонбрачен живот со малолетно лице Член 197
А многумина не знаат дека и на 16 години може да се стапи во брак, по претходно прибавено мислење од родители и проценка на судот за зрелоста на лицето кое сака да стапи во брак а има под 18 и над 16 години...

А многумина не знаат дека и на 16 години може да се стапи во брак, по претходно прибавено мислење од родители и проценка на судот за зрелоста на лицето кое сака да стапи во брак а има под 18 и над 16 години...
Е да. Член 16 од Закон за семејство дозволува брак на малолетници со наполнети 16 години, склучен во вонпроцесна судска постапка, доколку за тоа се прибават проценки дека лицата имаат постигнато физичка и душевна зрелост доволна за вршење на обврските и правата од бракот.

За потребата од родителска согласност не сум сигурен во случајот... Наши семејни пријатели имаат син на 18 кој се ожени за девојче со полни 16. Сега таа е 17 и имаат ќеркичка од скоро годинка.

Е ај сега да плачеме , небил невин а од чиста мира некој го наклеветил алооооооо франкфуртт
Доволно е 2-3незадоволни ученика или родители па да направат беља на некој наставник или професор.
Па после тој нека си ја тупи галавта оти родителите го наместиле затоа што на ниви мили деца не им ставил добри оценки.
Иначе они биле добри деца уште подобри родители!!!!!
Алоооооо,овде Минхен

Девојчето небило полнолетно и зрело ама машкото најверојатно му фалело нешто психички
--- надополнето: 5 јули 2012 во 20:27 ---

Господ да ми ги чува децата од такви мамљази .....
Можеби за вас се и казните за педофилија преостри ?:facepalm:
Можеби не ме свати целосно. Докажан педофил во ред нека се суди ако има докази и нека се објави јавно( за ова последното нема логика пошто тој веке ако одлежал значи си го платил долгот према општеството). Но сега има две работи интересни кои како што е поставена работата можат да се искористат за некој да се оцрни. И не заборавај како е онаа народната подобро на човек око да му извадиш отколку муабет. Значи ако е малолетна тогаш е педофилија, ако е полнолетна тогаш е сексуално вознемирување. И едното и другото толку можеш да го злоупотребиш што на крај и да испадни се лага касно ке биди. Личноста која е анатемисана ке остани анатемисана за цел живот. На пример сексуално вознемирување може да се протолкува буквално скоро се од најнормално пуштање па нагоре. Пример имавте школски со директорот на ММФ. И го тргнаја човекот , очигледно на некој му пречеше. Е после испадна дека госпожата лажела ама небитно, пукна тиквата. Сега ме свати што ми е мислата, дека работите се така поставени да секој на секого може да му го згорчи животот, а после хмммм после како викаат по свадба тапани не бива.

Баш ми е жал за Јордан , го видов пред некое време во населба , мислам дека е малку скренат со паметот, греота човекот , му го уништија животот, што и да направи сега џабе му е кога сите го гледаат со други очи . Тие што му го направија тоа да не видат бел ден и да скапат во затвор.

А овие пак, зошто не кажале порано?
Изгледа им се допаѓало да гледаат такви работи...нели?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom