Ѓорче Петров

• Креатор на темата Креатор на темата ALoTt
  • Време на започнување Време на започнување
Покрај насип оди преку ден,а навечер,убаво ти е остветлено по 4 јули,тргни од парк,покрај полиција,Мирче,теснец,амбуланта до Стокомак(кај бензинската).Сега не знам искрено каде точно живееш ....
Си поминал откај полиција или паркон навечер? :D, Зона Сумрака, од кај паркот коа гледаш према полицијана црна рупа како да нема ништо тука :pos:

Си поминал откај полиција или паркон навечер? :D, Зона Сумрака, од кај паркот коа гледаш према полицијана црна рупа како да нема ништо тука :pos:
За пешачење е боље од кај полиција,зошто од другава страна има дегени со кола кои може да однесат .... Како се вози тука кај Кендо е гунгула,башка паркирани на тротоар или застанати,тесно грло ....:) Вака од кај полиција,зградиве,ќе излезе од кај пожарна,црквичето

За пешачење е боље од кај полиција,зошто од другава страна има дегени со кола кои може да однесат .... Како се вози тука кај Кендо е гунгула,башка паркирани на тротоар или застанати,тесно грло ....:) Вака од кај полиција,зградиве,ќе излезе од кај пожарна,црквичето
Не да шибаат по 4 Јули, стално претицуваат, треба да пазиш и на улица коа се спушташ до тротоар, само ќе прошиша некој :cenzura:.

Лошо е што ЈСП нема многу линии накај Ѓорче. Инаку скоро никогаш не сум била натака, ама чисто ме интересира како е за живеење. Најбитно ми е места за пешачење и автобуски превоз.

Лошо е што ЈСП нема многу линии накај Ѓорче. Инаку скоро никогаш не сум била натака, ама чисто ме интересира како е за живеење. Најбитно ми е места за пешачење и автобуски превоз.
2, 5, 11, 12, 56, 60.. Може и 4ка да ти врши работа ако си во Хром или во околината на Тинекс, СП планет или 22 ако си кај пазарот, црквата... За живеење беше мирно до пред 6-7 години, сега и тука почна со кревање згради, урбанистички хаос, гужви, мада во споредба со другите населби да, помирно е.

2, 5, 11, 12, 56, 60.. Може и 4ка да ти врши работа ако си во Хром или во околината на Тинекс, СП планет или 22 ако си кај пазарот, црквата... За живеење беше мирно до пред 6-7 години, сега и тука почна со кревање згради, урбанистички хаос, гужви, мада во споредба со другите населби да, помирно е.
Главната улица (Ѓорче Петров) ме потсеќа на Христијан Тодоровски Карпош во Чаир, иста приказна, десната лента е вечно со паркирани возила, особено делот на Зегин, долу кај кладилницата или во белата зграда кај бурекџилниците, култура упм. И се почеста појава се бациња од по Сарај и Кондово кои со голфовите мислат дека се на Нирбургринг :facepalm:.
Има почнато да се преселуваат и кон Ѓорче индијанциве или сеуште се држат по Сарај, Кондово?

Главната улица (Ѓорче Петров) ме потсеќа на Христијан Тодоровски Карпош во Чаир, иста приказна, десната лента е вечно со паркирани возила, особено делот на Зегин, долу кај кладилницата или во белата зграда кај бурекџилниците, култура упм. И се почеста појава се бациња од по Сарај и Кондово кои со голфовите мислат дека се на Нирбургринг :facepalm:.
Има почнато да се преселуваат и кон Ѓорче индијанциве или сеуште се држат по Сарај, Кондово?
Тоа кај кладилниците јас "средсело" го викам :) знам, истото ме нервира, врвот е кога ќе се паркираат точно на семафорот. Не, Сарај и околината се, во населбава знаат дека уште има луѓе што може да им текне да ги запалат.

Не, Сарај и околината се, во населбава знаат дека уште има луѓе што може да им текне да ги запалат.

Процесот на „освојување“ на Ѓорче Петров си се одвива веќе извесно време (колку што сум информиран). Полека, но сигурно, оној дел околу бензинската пумпа т.е. кај поранешното пазарче, станува белоглав. Луѓе продаваат куќи и бараки, никнуваат поголеми куќи. Новите сопственици се или од соседните села, или Косово, односно Јужна Србија. Во некои од тамошните продавници младата забрадена продавачка ќе ти каже дека нема пиво, ниту пак ќе има во иднина, ако се потрудиш да разгледаш ќе видиш дека нема ни вино и др. алкохол.
Е сега, ако се земе предвид цела општина, Македонците се мнозинство, но тој Дексион, Ѓорче Петров II, Оризари (како и да се нарекува, не сум во тој поглед најпрецизно запознаен) се менува. Да сме живи и здрави, па да видиме како ќе изгледаат работите за две децении.

Кога ќе биде готово трговскиот центар Емпорио?
Гледам дека има работници и дека работат на него, па ме интересираше до кога ќе се гради.

Процесот на „освојување“ на Ѓорче Петров си се одвива веќе извесно време (колку што сум информиран). Полека, но сигурно, оној дел околу бензинската пумпа т.е. кај поранешното пазарче, станува белоглав.
каде е поранешното пазарче?

каде е поранешното пазарче?
Имаше тука едно локално мало пазарче, позади бензинската Макпетрол, речиси на излезот на градот, пред да свртиш лево за накај Сарај/Матка

Јас па мислев она кај што е сега Сп планет, а таму нема пумпа ниту па куќи се градат. Тоа што го кажувате е веќе скоро вон градот. Да не испадне времеплов ама колку што се сеќавам, кога одевме за Езерце Треска, тој дел кај пумпата имаше многу малку куќи. тие 200-300, 500 метри сум мислел дека сум веќе надвор од Скопје :)

Јас па мислев она кај што е сега Сп планет, а таму нема пумпа ниту па куќи се градат. Тоа што го кажувате е веќе скоро вон градот. Да не испадне времеплов ама колку што се сеќавам, кога одевме за Езерце Треска, тој дел кај пумпата имаше многу малку куќи. тие 200-300, 500 метри сум мислел дека сум веќе надвор од Скопје :)
Овој дел на Ѓорче е наречено Дексион(Ѓорче2) ....А Сп Планет и Паркот е Ѓорче 1 .....Општината е стара 5ка или транзиција меѓу Ѓорче 1 и 2 ..... Очната Болница е Јурија или понатаму Састав(Треска-Вардар) ....Позади Сп Планет е Хром или по новата траса на 5ка и 4ка ....

Овој дел на Ѓорче е наречено Дексион(Ѓорче2) ....А Сп Планет и Паркот е Ѓорче 1 .....Општината е стара 5ка или транзиција меѓу Ѓорче 1 и 2 ..... Очната Болница е Јурија или понатаму Састав(Треска-Вардар) ....Позади Сп Планет е Хром или по новата траса на 5ка и 4ка ....

Каде се делат Ѓорче 1 и Ѓорче 2?
Кај Болницата ли?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom