Преместување на Турските Серии после 00 h?

• Креатор на темата Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување Време на започнување

Дали треба да се помести времето на Турски Серии?

• Би требало да се емитуваат после 00 h .

Гласови: 43 84,3%
  • Добро си е и вака.

Гласови: 8 15,7%

• Вкупно гласачи
    51
види... тоа секој го знае. ама си влагаат ептен у филмови ама ептен ептен! а ја сум сигурен дека сте се свесни дека полат е само на филм! дури и реална мафија не е таква ко на филм шо ја прикажуваат. пред се ја мислам дека зависи од карактерот на самото дете што ке гледа на филм и како тоа ке го прифати. зашто ти или ја не земеме да се филмаме дека можеме да изиграваме полат низ скопјево? мене не ми забранија да гледам турски серии верувам ни тебе никој не ти забранил. сепак сам знаеш што чини а што не.
и да.. кривицата е и кај телевизиите до некаде.
1. ги даваат у термин кога е и старо и младо пред телевизор.
2. не ги боли таквото за последиците од сериите кои ги даваа ( гледаат само за у џеб )

Не се свесни, верувај! А знаеш ли зашто не се свесни? Затоа што мајка му и татко му гледаат долина на волците, со нетрпение го очекуваат Полат и успат си коментираат, цитирам "Човек, сето ова е вистина", а детето слуша и си мисли така е, од каде да знае тоа што е вистина а што филм. Коментирам конкретно за долина на волците зашто другиве серии се срцепарателни полни се со љубов и казни така што не гледам ништо драматично во нив за разлика од долинава која ако ме прашате мене треба веднаш да се запали.

Значи искрено кажано, јас не познавам некој што гледа долина на волците, а не ми рекол дека сето тоа е вистина. Имаме едни пријатели кои ја гледаат серијава и имаат мали деца 7г. и 3г. и децава со нетрпение ја очекуваат секоја епизода, па дури и се соживуваат со неа. Кога во Германија ја забранија серијава од причини кои ние овде ги дискутираме, јас им го нагласив тоа на родителите и им кажав дека оваа серија не е за деца и знаеш што се случи, ми се сврти мајката на децата цела изнервирана и навредена и ми рече"А зошто ја забраниле во Германија? Затоа што сето тоа е вистина, они сакаат ние да останеме глупи и ништо да не знаеме што се случува,а они да си играат со нас." , и јас си заќутев, мислам што можеш да одговориш на ваков коментар.

Ми одговори на прашањето до Американските серии , и кога то си легнуваш/ле. Но кај делот НАДЗОР ЗА ДЕЦА ПОД 16 ГОДИНИ (родител) , тука не е никој крив освен родителот.
Еве јас на пример фан сум на Долина на волците и сеа заради некој што правел бељи филмот е крив? Криви се само родителите за воспитувањето..
Демек во американските филмови нема пукање акробации и слично? Оти нив не ги забрануваат?
Се е до вкус другар некој сака индиски , некој сака американски , некој сака бугарски (сеа почнаја да емитуваат на Канал 5) , некој сака турски.....

За првиот болд пишав дека додека се даваше на А1 одеше со "ПРОГРАМИ НАМЕНЕТИ ЗА ЦЕЛАТА ПУБЛИКА". А колку што знам волците се даваа повеќе од 1 година на истоимената телевизија. И не ми објаснувај Филмови со серии. Филмот ќе го изгледаш 2 саати и утредента гајле ќе ти биде ќе си бараш нов филм за гледање ( А со оглед колку даваат нашиве телевизии играни филмови, сите почнуваме од интернет да ги симнуваме ), така да не се соживуваш со Ликовите. Кај сериите е обратно, ти ги даваат по 2-3 пати на ден и ако си почнал да ја пратиш како да не се соживееш ( Зборувам за помалата публика што ја гледа "фамозната" серија ).
--- надополнето: 23 декември 2011 во 15:11 ---
Не се свесни, верувај! А знаеш ли зашто не се свесни? Затоа што мајка му и татко му гледаат долина на волците, со нетрпение го очекуваат Полат и успат си коментираат, цитирам "Човек, сето ова е вистина", а детето слуша и си мисли така е, од каде да знае тоа што е вистина а што филм. Коментирам конкретно за долина на волците зашто другиве серии се срцепарателни полни се со љубов и казни така што не гледам ништо драматично во нив за разлика од долинава која ако ме прашате мене треба веднаш да се запали.

Значи искрено кажано, јас не познавам некој што гледа долина на волците, а не ми рекол дека сето тоа е вистина. Имаме едни пријатели кои ја гледаат серијава и имаат мали деца 7г. и 3г. и децава со нетрпение ја очекуваат секоја епизода, па дури и се соживуваат со неа. Кога во Германија ја забранија серијава од причини кои ние овде ги дискутираме, јас им го нагласив тоа на родителите и им кажав дека оваа серија не е за деца и знаеш што се случи, ми се сврти мајката на децата цела изнервирана и навредена и ми рече"А зошто ја забраниле во Германија? Затоа што сето тоа е вистина, они сакаат ние да останеме глупи и ништо да не знаеме што се случува,а они да си играат со нас." , и јас си заќутев, мислам што можеш да одговориш на ваков коментар.

misc-true-story-l.png

За првиот болд пишав дека додека се даваше на А1 одеше со "ПРОГРАМИ НАМЕНЕТИ ЗА ЦЕЛАТА ПУБЛИКА". А колку што знам волците се даваа повеќе од 1 година на истоимената телевизија. И не ми објаснувај Филмови со серии. Филмот ќе го изгледаш 2 саати и утредента гајле ќе ти биде ќе си бараш нов филм за гледање ( А со оглед колку даваат нашиве телевизии играни филмови, сите почнуваме од интернет да ги симнуваме ), така да не се соживуваш со Ликовите. Кај сериите е обратно, ти ги даваат по 2-3 пати на ден и ако си почнал да ја пратиш како да не се соживееш ( Зборувам за помалата публика што ја гледа "фамозната" серија ).
Па зато мора да има родителски надзор!Ако родителот констатира дека детето се филма многу нека не го пуштаат да гледа филм и сл...
Јбг брат не можи да страдаат некои што сакаат да ја гледаат серијата со некои што имаат проблем со истата (сами си создаваат).
--- надополнето: 23 декември 2011 во 15:14 ---

Види, и во Америка е забранета не поради бруталноста туку поради ПОЛИТИКАТА.
Чим е така зошто не се бунат и другиве држави пример, како Русите секогаш се убивани од страна на Американците (во холивудските филмови).Или само Америка се буни?

Ми одговори на прашањето до Американските серии , и кога то си легнуваш/ле. Но кај делот НАДЗОР ЗА ДЕЦА ПОД 16 ГОДИНИ (родител) , тука не е никој крив освен родителот.
Еве јас на пример фан сум на Долина на волците и сеа заради некој што правел бељи филмот е крив? Криви се само родителите за воспитувањето..
Демек во американските филмови нема пукање акробации и слично? Оти нив не ги забрануваат?
Се е до вкус другар некој сака индиски , некој сака американски , некој сака бугарски (сеа почнаја да емитуваат на Канал 5) , некој сака турски.....
ти го одговорив и болдираното еве овде види

не се само криви децата туку и родителите, неможам да сфатам зошто го оставаш мало дете да седи до 23:30 и да го гледа полат, јас на нивни години со ќтек во 9 сато ме легнуваа да спијам, многу фактори приднесоа до овој проблем
и ти објаснав зошто американските серии и филмови во последните неколку години се далеку поназад од популарните,шпански,турски и индиски филмови.
проблеот е што новава генерација на родители некако ги разгалува нивните деца и му оставаат да гледаат тоа што сакаат, сител не е будала да долина на волците да ај стават после полноќ од проста причина што тогаш ни старите нема да ја гледаат, проблемот е до родителите како што напишав и погорое, ама младината почна да влегува во филм само заради полат и мемати.
ова јас сепак не го поврзувам со инцидентот од ЈСП од проста причина дека со години сме слушале на вести како тинејџери носат со себе ладно оружје на училиште и и низ град, особено од албанска припадност

Кога веќе е спомнато за НАДЗОР ОД РОДИТЕЛ..... вакво нешто треба да се стави и на серијата Љубов и Казна. Серијава не ја гледам, ја гледа брат ми. Се случува понекогаш да се свртам и да зирнам, но целата ја слушам бидејќи можам да не ја гледам, но не можам уши да затворам. Според тоа што сум слушнал и видел од и за серијава во неа има пукање, но и работи со дрога. Тоа за цела публика ли е? Иако нема „акција“ како во Долина на Волците, сепак треба и оваа да добие „НАДЗОР“. Не дека ќе промени тоа и дека децата нема да ја гледаат, но барем ќе има обид за такво нешто од страна на ТВ куќите.

Терминот на сите вакви серии, но и сите останати кои потекнуваат од истокот, дали блиски или далечен не треба да се помести туку да се прекине. Да не се прикажуваат.

Во времето на А1, Долина на волците се даваше со ознака за 16+, додека пак репризите одеа за викенд со ознака за целата публика затоа што беа цензурирани. Исто е и сега. Ова е појаснување за оние горе што коментираат како одела серијата на А1.

Во времето на А1, Долина на волците се даваше со ознака за 16+, додека пак репризите одеа за викенд со ознака за целата публика затоа што беа цензурирани. Исто е и сега. Ова е појаснување за оние горе што коментираат како одела серијата на А1.
Па и сега е така , репризите во сабота недела нема пукање , нема крв нема ништо , и секогаш пред да почни филмот има за деца под 16 години е потребен родителски надзор...

море најпрво треба да се укинат сите телевизии шо постојат во македонија а со то ќе се скинат и овие таџикистански мизерни срања...ова шо ни го прат со серите нигде го нема....сител и канал 5 војна си играт..дури не се укинат нема аир да видиме позз

Турските серии не се причина за тепачките туку до самиот човек е.
Јас знам многу луѓе има што редовно гледаат Турски серии, ама никогаш во животот немаат направено ниту една тепачка.

А пак има многу луѓе што воопшто не гледаат Турски серии ама нон стоп се склони кон тепачки.

Колку треба да си дебил за да ги поврзеш пукањето во автобус со долина на волците? Демек до пред турските серии немавме видено филм со пукање? О кретеноиди

очигледно не е проблем до сериите - ами до луѓето......ако не се тие ќе има некое друго тролување итн итн.....ете на пример јас не следам ниедна серија ниту планирам во иднина....

Колку треба да си дебил за да ги поврзеш пукањето во автобус со долина на волците? Демек до пред турските серии немавме видено филм со пукање? О кретеноиди
Може тие што сакаат да забранат им е преку глава, не можат на раат дома телевизија да гледаат од нивните жени, па ова како кец на десетка ќе му дојде

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom