- Член од
- 10 февруари 2008
- Мислења
- 3.947
- Поени од реакции
- 2.061
види... тоа секој го знае. ама си влагаат ептен у филмови ама ептен ептен! а ја сум сигурен дека сте се свесни дека полат е само на филм! дури и реална мафија не е таква ко на филм шо ја прикажуваат. пред се ја мислам дека зависи од карактерот на самото дете што ке гледа на филм и како тоа ке го прифати. зашто ти или ја не земеме да се филмаме дека можеме да изиграваме полат низ скопјево? мене не ми забранија да гледам турски серии верувам ни тебе никој не ти забранил. сепак сам знаеш што чини а што не.
и да.. кривицата е и кај телевизиите до некаде.
1. ги даваат у термин кога е и старо и младо пред телевизор.
2. не ги боли таквото за последиците од сериите кои ги даваа ( гледаат само за у џеб )
Не се свесни, верувај! А знаеш ли зашто не се свесни? Затоа што мајка му и татко му гледаат долина на волците, со нетрпение го очекуваат Полат и успат си коментираат, цитирам "Човек, сето ова е вистина", а детето слуша и си мисли така е, од каде да знае тоа што е вистина а што филм. Коментирам конкретно за долина на волците зашто другиве серии се срцепарателни полни се со љубов и казни така што не гледам ништо драматично во нив за разлика од долинава која ако ме прашате мене треба веднаш да се запали.
Значи искрено кажано, јас не познавам некој што гледа долина на волците, а не ми рекол дека сето тоа е вистина. Имаме едни пријатели кои ја гледаат серијава и имаат мали деца 7г. и 3г. и децава со нетрпение ја очекуваат секоја епизода, па дури и се соживуваат со неа. Кога во Германија ја забранија серијава од причини кои ние овде ги дискутираме, јас им го нагласив тоа на родителите и им кажав дека оваа серија не е за деца и знаеш што се случи, ми се сврти мајката на децата цела изнервирана и навредена и ми рече"А зошто ја забраниле во Германија? Затоа што сето тоа е вистина, они сакаат ние да останеме глупи и ништо да не знаеме што се случува,а они да си играат со нас." , и јас си заќутев, мислам што можеш да одговориш на ваков коментар.