3 причини зошто треба да патувате додека сте млади

ОК,и кога ќе прошеташ неколку места ќе сватиш дека исто е секаде.Нема некоја разлика дали си бил на кафе во Париз или си бил на кафе на ул.Македонија.Битно е друштвото.
Јас сум ја поминал цела Европа и нема некоја разлика.Исто е секаде,улици,згради,луѓе...
Единствена предност е што можеш да се фалиш дека си бил некаде и толку.
Би ве сватил доколку ние сме некоја држава со тоталитарен режим како на пример С.Кореа или Саудиска Арабија па кога ќе отидеш во било која демократска држава имаш чуство дека си отишол во Америка од филмовите...но кај нас има се,и затоа нема нешто ново што би можело да се доживее.

:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:Како бе секаде е исто....... (пост за 2011)

сакам патувања , одмори и такви чуда ама од 10 до 20 дена. Сепак дома си е дома.

ОК,и кога ќе прошеташ неколку места ќе сватиш дека исто е секаде.Нема некоја разлика дали си бил на кафе во Париз или си бил на кафе на ул.Македонија.Битно е друштвото.
Јас сум ја поминал цела Европа и нема некоја разлика.Исто е секаде,улици,згради,луѓе...
Единствена предност е што можеш да се фалиш дека си бил некаде и толку.
Би ве сватил доколку ние сме некоја држава со тоталитарен режим како на пример С.Кореа или Саудиска Арабија па кога ќе отидеш во било која демократска држава имаш чуство дека си отишол во Америка од филмовите...но кај нас има се,и затоа нема нешто ново што би можело да се доживее.
И сигурно имаш на facebook посебни албуми од местата каде што си бил.Случајно и катовите да не ги броеше на зградите?
Шетан човек=факултет само не знам кај тебе како се згрешило вака.

Еххх...не е толку фантастично да патуваш.Јас патувам поради бизнисот.Често одам на саеми,набавувам машини, софтвери, обуки,зделки...Порано практикував кога ќе одам и ќе завршам работа да си дадам неколку слободни дена да се рашетам.Но сега бркам работа и си идам дома одма.
Исто е секаде.Сите продаваат туристички форки како еве тука ова имало она имало,вака било онака било...и идеш таму и зјапаш ко теле,и си велиш аха,и сега...
Кога ќе си дојдам дома одма прашања од пријателите...и како беше таму,што имаше....Одговор...Ништо,онака.

И немам фејсбук и повеќе не се сликам во странство.
А шетан човек значи големо искуство по чекање на аеродроми,објаснување и конверзација со одговорни лица кој незнаат англиски и возење во автобуси и такси по повеќе од 12 часа дневно :tapp:

За жал освен приказни и туристички пропаганди нема да видиш нешто поразлично во странство.

Патувањето е убаво, но како и се друго не треба многу да се идеализира до степен да мислиш дека ако не си патувал ништо немаш видено и дека животот си го поминал бесцелно.
А се согласувам со тоа дека стравот може и тоа како да влијае да не се одлучиш да го правиш она што сакаш и само бараш изговори тоа да не го направиш.

За жал според ова, имам само 6 годинки :)
lfFjU.jpg

Инаку целосно се согласувам со воведниот пост. Мнозинството граѓани во повозрасни години до таа мера забегуваат со работни обврски, проблеми со недостиг на пари, немање слободно време, што ги забораваат вистинските вредности во животот. Работат од утро до вечер, како демек материјалното богатство што го стекнуваат, ќе го носат на оној свет. Жалко...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom