Зошто една кога може една илјада?

• Креатор на темата Креатор на темата Никола
  • Време на започнување Време на започнување
trilobite напиша:
Имаш животињи напретек,бирај,и така акаш по кории:icon_lol:
Imam, neam galje.
No, sepak, "bibliskiot koncept" - kade be prijatele koga znaeme deka imalo matrijarhat t.e koj so kogo stigne, a decata se znaat po majkata.

- "Чиј си ти дете?
- Јас и тато не знаеме, а мама нејќе да каже"!!!

Ти текнуе!

Никола напиша:
Дали мислиш дека човекот оставен сам на себе и својот слободен избор, како денес се нарекува, дека најчесто одбира катастрофално лоши правци и решенија.
Да.Па тоа го мислев цело време.
Никола напиша:
Дали човекот во 1900 година, фамилијарно, однос онака машко женско, бил посреќен од денес, кога имаме слобода да правиме што сакаме.
Не зависи тоа пријателе од време,тоа е состојба на духот.
Никола напиша:
Не мислиш ли дека баш тие алтернативците го заебаа општеството?
Јок,туку "слободата" да правиме што сакаме,т.е. омаловажување на бракот.

Бракот е противприродна институција наметната од медиокритетите.

Garfield напиша:
Imam, neam galje.
No, sepak, "bibliskiot koncept" - kade be prijatele koga znaeme deka imalo matrijarhat t.e koj so kogo stigne, a decata se znaat po majkata.
Посочи пример од болдираното.Цитат или пример.
Ова ти што кажуваш е маалска доскочица.

Garfield напиша:
Бракот е противприродна институција наметната од медиокритетите.
Чекај,па нели ти си женет?:sport2:

Такуѓере и твоето, но, ти прв го спомена библискиот концепт на брак.
И потоа Ева беше прелажана од the one-eyed snake!
Нејсе, ти прв го спомена, затоа и ти реков дека нема такво нешто.
Особено имајќи предвид како Јосиф лекоумниот поверувал (дали од мака или лековерие), дека комшијата не е виновен, ами светиот дух, а Исус чеден бил до 33-тата година, нели, да се прашаме сошто фервентно и со жар ја бранел роспијата Марија Магедалена совен ако не си го имале натиго-дајмиго, ама тоа е друг муабет.

Нема везе, не ечовекот виновен, во приородата му е да биде промискуитетен, недоверчив и да сака повеќе, за прокреација, задоволство итн. Елем, како што реков, институцијата брак е противприродна измислица.

П.С. Да, женет сум, што не значи дека не се сложувам дека е противприродна творба Трилчо. Јебига, when in Rome...as romans do!

Garfield напиша:
И потоа Ева беше прелажана од the one-eyed snake!
Нејсе, ти прв го спомена, затоа и ти реков дека нема такво нешто.
Особено имајќи предвид како Јосиф лекоумниот поверувал (дали од мака или лековерие), дека комшијата не е виновен, ами светиот дух, а Исус чеден бил до 33-тата година, нели, да се прашаме сошто фервентно и со жар ја бранел роспијата Марија Магедалена совен ако не си го имале натиго-дајмиго, ама тоа е друг муабет.
Сеуште си под импресии на "Kодот....":icon_lol:
Garfield напиша:
П.С. Да, женет сум, што не значи дека не се сложувам дека е противприродна творба Трилчо. Јебига, when in Rome...as romans do!
Медиокритет!;)

Не сум го гледал кодот Трилчо, кај мене на планина меѓу офци нема кино.
Медиокритет, не, живеам во пуналуа брак.

Трилчо, а ти женет си?
Невин си ако не си женет или си се расипал пред брак?
Не зезај, знаеш дека сум во право.

Garfield напиша:
Трилчо, а ти женет си?
Не.
Garfield напиша:
Невин си ако не си женет или си се расипал пред брак?
Сум се упропастувал,ама тоа е во аорист(свршен глагол)

Garfield напиша:
Не зезај, знаеш дека сум во право.
И двајцата знаеме дека се инатиш.Признај :icon_lol:

Значи ти богољубец по богоудобен пат не одиш, а јас, неверник по својот, какво и да е пат, си чекорам.

Грешката е во тоа ѓшто никој не сфаќа дека не може да се мине живото само со една, особено кога се знае дека еднаш се живее.

Бракот, еден човек-еднажена е создаден од користољубие, да се рече мое, а да се посакува туѓото.
Не, подобро е да се укине, како во Шведска што имаат тенденција.
Природното е правилно.
Несвојствено ни е да бидеме еднаш, со само една.
Дури и да е во аорист.

Jas mislam deka ne treba da se ukine brakot zasto vo sekoj slucaj ako sakas poveke zeni ne mora da se zenis,a ako veke si vo brak treba da bides zadovolen so taa edna zena.

Garfield напиша:
Значи ти богољубец по богоудобен пат не одиш, а јас, неверник по својот, какво и да е пат, си чекорам.
Реков,минато свршено.
А твоето џаде е твој избор.
Garfield напиша:
Грешката е во тоа ѓшто никој не сфаќа дека не може да се мине живото само со една, особено кога се знае дека еднаш се живее.
Бракот, еден човек-еднажена е создаден од користољубие, да се рече мое, а да се посакува туѓото.
Обратното е од користољубие.
Падот си го направи своето.
Garfield напиша:
Несвојствено ни е да бидеме еднаш, со само една.
Дури и да е во аорист.
Тоа важи за фауната.(па и за таму не сум сигурен)
Верноста е доблест и успех.

Veren sum si sebe i na Silata, veren sum sekomu i na sekoja. Nemam lagi i lazni nadezi kon niv.
I'm true to the living Force.

Па со една нема да си фраер, ама ако има повеќе тогаш си најголем фраер:)

Поентата е во тоа што ќе ја сакаш таа една, а не тие илјада или колку и да се, не важно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom