Зошто една кога може една илјада?

• Креатор на темата Креатор на темата Никола
  • Време на започнување Време на започнување

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Која е позадината на полигамијата, изневерите, желбата да се биде со друга...
Има луѓе кои ги презираат, други кои им се восхитуваат, трети кои ги живеат.
Дали ваквите тенденции се прогресивни или се враќање на времето пред измислувањето на семејството?
Треба ли да се популаризираат и охрабруваат ваквите постапки на луѓето?

Да се каменуваат.
Шега.
Никола напиша:
Дали ваквите тенденции се прогресивни или се враќање на времето пред измислувањето на семејството?
Кога било тоа кога не постоело семејство?
Позадината ја гледам во грешната човечка природа, изопачениот систем на вредности и одбивањето да се соочиме со вистинските внатрешни потреби.

trilobite напиша:
Да се каменуваат.
Шега.
Кога било тоа кога не постоело семејство?

Некаде -2500 години од денес. Барем не во форма која е денес прифатена.

Тоа е значи 500 год п.н.е.
Како кога постојат пишани родослови?!
Зезај се ти ај...:)Одсекогаш постои семејство,не знам каква претстава за семејство имаш ти,но сигурен сум дека ваквите тенденции имаат ерозивно влијание и за семејствата и за поединците.

trilobite напиша:
Тоа е значи 500 год п.н.е.
Како кога постојат пишани родослови?!
Зезај се ти ај...:)Одсекогаш постои семејство,не знам каква претстава за семејство имаш ти,но сигурен сум дека ваквите тенденции имаат ерозивно влијание и за семејствата и за поединците.

Мене повеќе ме интересира она што се случува надвор од семејството, отколку во него. Декларативните изјави дека некој е само со некоја, не значат ништо кога во практика не се реализираат. Или значат?

полигамија е начиве мажи со една жена неможат на крај да излезат а не пак со 3-4, лудница. Секако дека после одредено време се заситуваш од партнерот ама да доведеш втора или трета жена во кука е пропаст

asterix_m напиша:
полигамија е начиве мажи со една жена неможат на крај да излезат а не пак со 3-4, лудница. Секако дека после одредено време се заситуваш од партнерот ама да доведеш втора или трета жена во кука е пропаст

Не бе си имаш ти една жена, но правиш излети. Тоа е прифатливо и нормално?

Не е. Ако сакаш „да си правиш излети” не мораш да се жениш воопшто.

JeCILaDy напиша:
Не е. Ако сакаш „да си правиш излети” не мораш да се жениш воопшто.

Што станува ако сакаш да имаш деца, а не сакаш да бидеш верен на жената? Да растат како копилиња надвор од брак?

Никола напиша:
Не бе си имаш ти една жена, но правиш излети. Тоа е прифатливо и нормално?

Па види како ке му се земе, ако правиш авантури кратки без никој да дознае тогаш релативно е ок, а ако се заљубиш у таа другата си наебал, и е нерифатливо. Барем според мене

asterix_m напиша:
Па види како ке му се земе, ако правиш авантури кратки без никој да дознае тогаш релативно е ок, а ако се заљубиш у таа другата си наебал, и е нерифатливо. Барем според мене

Не, океј е првиот дел. Не се заљубуваш во друга, едноставно си имаш нешто на страна за моменти кога ќе ти се здосади жената. Значи тоа е прифатливо?

Е сеа и ти многу сакаш. Ако сакаш деца, ожени се и води смирен живот.

Никола напиша:
Не, океј е првиот дел. Не се заљубуваш во друга, едноставно си имаш нешто на страна за моменти кога ќе ти се здосади жената. Значи тоа е прифатливо?

У доверба, ДА

Никола напиша:
За кого?По каков критериум?

JeCILaDy напиша:
Е сеа и ти многу сакаш. Ако сакаш деца, ожени се и води смирен живот.

Што значи тоа смирен живот? Што ако девојките кои ги имаш на страна те смируваат и благодарејќи на нив си доволно релаксиран да ги раснеш и негуваш твоите деца.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom