Филмско резиме за 2011 година

• Креатор на темата Креатор на темата RocknRolaa
  • Време на започнување Време на започнување
Слушнав дека скринерот бил лош, не брзај.

Процедурално...
Без спојлери ве молам :)

До сега изгледани само Лимитлес, Aџастмент биро, Хорибл Босис и Дрвото на животот. Сите просечни/лоши филмови за мене.
Од оние кои ми оставија каков таков впечаток се Another Earth и Меланхонија. Вториот повеќе од првиот, но и тој има една мана, должината на филмот/непотребните сцени.

Другите ми се скоро сите симнати, деновиве ќе ги погледнам.

И јас имам уште неколку за догледување од годинава, да изгледам се што е испаднато досега (барем она побитното), па за едно 10тина дена ќе направам една листа според мене.

Меланхолија најдобар филм според Американското Здружение на Критичари: http://www.imdb.com/news/ni20712331/
--- надополнето: 8 јануари 2012 во 03:18 ---
Втор е Tree of Life а трет e A Separation.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Меланхолија најдобар филм

Zieg Heil!

а трет e A Separation.

Од кај искочи овој сеа прв пат слушам Ајдеее сега видов со некои иранци :sleep:

Рано е почната темава, за многу филмови нема снимка уште - Хуго, Д Артист, римејков на Финчер, итн...

Од кај искочи овој сеа прв пат слушам Ајдеее сега видов со некои иранци :sleep:

Рано е почната темава, за многу филмови нема снимка уште - Хуго, Д Артист, римејков на Финчер, итн...
Побарај во рецензии. Не е веќе анонимен.

Само јас ли го исклучив Меланхолија после 20 минути мачење?

Не, и јас го исклучив. После ден-два го догледав.
Почекај си го моментот кога ќе имаш нерви за бавен филм. Не е гаранција дека ќе ти се допадне.

Јас го прекинав, па ја прочитав до пола рецензијата на ИОсоно па го продолжив, првите 40 минути се досадни, после е каде каде подобар.

Јас го прекинав, па ја прочитав до пола рецензијата на ИОсоно па го продолжив, првите 40 минути се досадни, после е каде каде подобар.
Не се вика така бе.
Првите 40 минути се досадни... после ќе се навикнеш :)

Значи на тие што не им се допадна углавно го прекинале па го гледале преку ден два, читање, паузирање..
Вака гледање мене ни Fight Club не би ми се допаднал. Океј де првиот саат, понатаму значително би ми се допаднал. Бене, да те ебам, не гледаш првпат филм, а и другите, многу нормално дека ќе има кулминација, макар што е драма. Е сега, ако се залетавте сите по сај фај..

Ај не ми кршите филм уште не сум го гледал. Не знам зошто, ама изгледа чекам некој погоден момент.

Не, мене ми се допадна. Само не бев in the mood за таков филм првиот пат па го прекинав.
--- надополнето: 12 јануари 2012 во 00:53 ---
Ај не ми кршите филм уште не сум го гледал. Не знам зошто, ама изгледа чекам некој погоден момент.
А бе такви му се филмовите, турни ме да кинисам... :)

А бе такви му се филмовите, турни ме да кинисам... :)
Ја сакав во друштво да го гледам, ама луѓето коа го изгледаа трејлерот ми рекоа „заеби, ова ќе биде бетер од Антихрист“. Со што створења се ја дружам? :confused:
Друга работа, го гледаше некој War Horse?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom