Парите носат среќа

More-Free-Money.jpg

Smile :)
makeitrain.gif

Јбг тоа се проклетите пари :)

Парите носат среќа, но и несреќа. Таткото добива на лото, му купува на синот мотор, и по некое време синот доживува несреќа и умира. Кога имаш неизлечива болест, парите нема да ти помогнат. Од друга страна, па и потребни се, ако си болен, треба да се оперираш од нешто, но немаш пари за таа операција, и не можеш да се снајдеш да најдеш средства на време, го губиш животот. Но, според мене, најдобро е се' кога се има во умерена мера.(златна средина:) )
За да умриш не ти требаат пари. Може и кола на пешачки да те собери под тркала само ради што си немал пари за кола и си одел пешки. Тоа веќе задира во Butterfly Effect и теорија на случајности итн...
Whatever, во денешниов свет парите се СЕ’. Имаш пари, имаш се’.

Абе какви пари, коа ќе положам испит сум најсреќен!

Абе какви пари, коа ќе положам испит сум најсреќен!

За еден ден да дипломираш, па да магистрираш, па да докторираш - и за крај фил на тортата: да земаш висока плата!
Какви пари бе, за испитите ми е! :pos:

За еден ден да дипломираш, па да магистрираш, па да докторираш - и за крај фил на тортата: да земаш висока плата!
Какви пари бе, за испитите ми е! :pos:

Да откачам обврската бе не размислувам сеа за работа и онака не ми се работи :D

Само парите не носат среќа, но без пари нема среќа.

За да бидеш среќен треба да имаш се.Незначи дека парите ќе ти го овозможат тоа.
Ако имаш пари имаш поголеми одговорности и среќата и приватноста ти се намалуваат.Обврските ти се зголемуваат и престануваш да мислиш како да уживаш во нив туку мислиш како да ги умножиш,бидејќи ако престанеш да ги правиш,парите за брзо време ќе ги снемаш.
Дали ќе бидеш среќен или не зависи од тебе бидејќи ти одлучуваш со колку си среќен.
Земи пример од просјаците...спијат на улица и среќни се ако соберат 100 денари за да купат алкохол,од друга страна пак Стив Џобс покрај толку пари умре...
И кој е вистински среќник :facepalm:
Не ја барај среќа во парите,среќата е во Утопија.

И нас вака не учеа во шесто.Парите не се фактор за тоа дали ќе те собере некој автобус на пешачки или ќе се разболиш од тешка болест.

јесте да, само што се добар предуслов ако знаеш се тоа добро да го искомбинираш
--- надополнето: 14 декември 2011 во 01:06 ---
јас мислам дека љубовта е оверрејтед и претерувате со тоа љубовта со пари не се купува... никој не живее од љубов, сите живееме од храна а храната се купува со пари така да тоа етоа, и баша ке се надоврзам за ''подобро да бидеш несрекен у ферари него у фичо'' јас мислам побобро е со парите за едно ферари да си купиш митсубиши има доста спортски и добри и уште еден џип со парите што ке останат пошто ферарито е оверрејтед, мислам не се исплати за парите неколку дупки има на колата ставено мрежички на нив и го прават у лимитед едишн... чисто пумпање на бренд и цена, за упола тие пари може да се најде кола со солиден дизајн и подобри перформанси

да де јасно, читај меѓу редови, чисто фигуративно кажано

Парите носат среќа, но и несреќа. Таткото добива на лото, му купува на синот мотор, и по некое време синот доживува несреќа и умира. Кога имаш неизлечива болест, парите нема да ти помогнат. Од друга страна, па и потребни се, ако си болен, треба да се оперираш од нешто, но немаш пари за таа операција, и не можеш да се снајдеш да најдеш средства на време, го губиш животот. Но, според мене, најдобро е се' кога се има во умерена мера.(златна средина:) )

Едно ке кажам околу здравјето и парите- Ако немаш пари, и здравјето ке го изгубиш
А кај што буши пара, бургија не бушит

За да бидеш среќен треба да имаш се.Незначи дека парите ќе ти го овозможат тоа.
Ако имаш пари имаш поголеми одговорности и среќата и приватноста ти се намалуваат.Обврските ти се зголемуваат и престануваш да мислиш како да уживаш во нив туку мислиш како да ги умножиш,бидејќи ако престанеш да ги правиш,парите за брзо време ќе ги снемаш.
Дали ќе бидеш среќен или не зависи од тебе бидејќи ти одлучуваш со колку си среќен.
Земи пример од просјаците...спијат на улица и среќни се ако соберат 100 денари за да купат алкохол,од друга страна пак Стив Џобс покрај толку пари умре...
И кој е вистински среќник :facepalm:
Не ја барај среќа во парите,среќата е во Утопија.

Утопија е само утопија и ништо повеќе, реалноста е сосема друга ствар, имаш пари имаш се, за жал!

Стив Џобс и такви некои случаеви како што реков се случаеви каде што ете има такви исклучоци, но муабетот во генерала гледан :)

Не е се во парите, има нешто и во златото,дијамантите, куќите, становите , колите, викендиците ...

Среќата на е моментална состојба, туку процес. Парите се само дел од тој процес.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom